Recente activiteit

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • MaJa

    Replied to the thread Eerste biertje - geen succes.
    Post
    (Citaat van Hanske)

    ik woon in Peru, en daar is dit zeer gebruikelijk en algemeen gd verkrijgbaar.
  • aatjebanaantje

    Post
    Ik zou zeggen best eentje met gesloten zijkant, dan ben je zeker dat de wort door het beslag stroomt en kan je nadien ook spoelen.
  • KarolDV

    Thread
    Hoi,

    Ik ben op dit moment een nieuwe brouw installatie aan het samen stellen.
    Ik wil met een moutpijp werken maar vraag me af als ik beter een moutpijp hebben met open of gesloten zijkanten.

    Dus ofwel zo iets:

    b882710bb8ad41b68be2b31f5eb8d6ca.jpg

    of zo iets:

    62d38375de92be1acc065fdce8561907.jpg



    Heeft iemand hier ervaring mee?
  • Koen Sels

    Post
    BrouwHulp is een zeer goed programma, maar de hoeveelheid bottelsuiker is gebaseerd op Nederlandse smaak. Belgische bieren en ook pils hebben meer koolzuurgas. 🍻
  • 7Berger

    Post
    OK
    Bedankt voor de tips.
    De suikerhoeveelheid was de maximum die brouwhulp aangaf voor een lager (2,3 vol.)
    Met het gebruik van bottelgist ben ik (bij de bovengisters) gestopt omdat dit een nare bijsmaak gaf. Althans, ik vermoed dat het de bottelgist was.
  • Koen Sels

    Post
    Als je enkele weken koud lagert, is de kans groot dat er geen gist meegaat naar je bottelvat, dan kan je best bottelgist gebruiken, bv F2. Ik gebruik 0,5 g voor 20 liter. Dan warm zetten op 24/25° en na een week heb je al flink wat koolzuurgas.
    Ik gebruik…
  • guidomarree

    Replied to the thread Blond bier - forumwedstrijd.
    Post
    Was er al iets van een locatie/datum gekend? Ifv dat ik niets anders plan op die datum
  • 7Berger

    Post
    Ik heb gedurende 2 weken gelagerd op 2 a 3 graden.
    Op 10,2 liter water heb ik 18 gr Fermentis S-23 gebruikt. 2 dagen op 12° en dan 12 dagen op 14° vergist.
    In totaal heb ik 9 liter gebotteld met 46 gr glucose als bottelsuiker.
  • Koen Sels

    Post
    Je zou al koolzuurgas moeten hebben na 1 week, dus is er zeker iets mis.
    Hoe lang heb je vergist? Heb je koud gelagerd, op welke temperatuur en hoe lang? Heb je bottelsuiker gebruikt?
  • 7Berger

    Thread
    Na 6 jaar biertjes van hoge gisting heb ik me nu aan mijn eerste pils gewaagd. Het proefbrouwsel van een kleine 10 liter is nu exact 1 maand geleden gebotteld.
    Smaak en kleur zijn helemaal zoals gepland maar er zit nog steeds bijna geen koolzuurgas in en…
  • wimdm

    Reacted with Thumb up to Koen Sels’s post in the thread Wilderen goud.
    Reaction (Post)
    Vandaag mijn goud-blonde gebotteld, netjes 20 liter. Begin sg was 1054, eind sg is 1014 geworden (al ruim een week geen vergisting meer en stabiel sg) , een svg van 74%. Dit betekent 'slechts' 5,6 ABV, daar kan ik mee leven. Binnen een week al eens…
  • Koen Sels

    Replied to the thread Wilderen goud.
    Post
    Vandaag mijn goud-blonde gebotteld, netjes 20 liter. Begin sg was 1054, eind sg is 1014 geworden (al ruim een week geen vergisting meer en stabiel sg) , een svg van 74%. Dit betekent 'slechts' 5,6 ABV, daar kan ik mee leven. Binnen een week al eens…
  • KASSUUL

    Reacted with Like to Richard’s post in the thread Richard uit Wervershoof.
    Reaction (Post)
    Even voorstellen. Ik kom uit Wervershoof een klein dorpje in West-Friesland. De streek zelf staat bekend om zijn grote bierconsumptie. Geen speciaalbier maar vooral pils. Mijn favoriete bieren zijn Paix Dieux en Karmeliet.

    Ik heb wat pannetjes waar ik op…
  • mbroek

    Replied to the thread Richard uit Wervershoof.
    Post
    Welkom, ook uit Noord Holland dus maar ongeveer de tegenovergestelde streek.
  • springerke

    Reacted with Thumb up to tontin’s post in the thread Eerste biertje - geen succes.
    Reaction (Post)
    Voilà, eens getest.
    Mijn "Ferme Blonde" is een "Ferme Amber" geworden :-/

    De vergisting is m.i. ook niet optimaal verlopen en gebotteld op 10/06.
    Ik merk ook hier een probleem maar bijlange niet zo sterk als in mijn eerste bier. Toch...

    Mijn 3de (en wrs laatste…
  • w@lter

    Replied to the thread Eerste biertje - geen succes.
    Post
    Het kan trouwens ook met gewone huishoudsoda hoor maar dan moet je daarna wel nog starsan/chempro san gebruiken. Ik weet ook niet of het de oorzaak is maar bij zo'n problemen werk je best systematisch een lijst af.
  • tontin

    Replied to the thread Eerste biertje - geen succes.
    Post
    (Citaat van w@lter)

    Ben niet overtuigd dat ik het daar moet zoeken maar ik zal je raad opvolgen en het de volgende keer doen onder het motto "baat het niet dan schaadt het niet"
  • w@lter

    Replied to the thread 48 Something.
    Post
    Ik zal het meteen doen :-)
  • springerke

    Replied to the thread Eerste biertje - geen succes.
    Post
    Ik heb al verscheidene filmpjes gezien dat ze eerst een zakje mout weken voor een half uur in het warme water voor ze de stroop mengen en dit voor een betere smaak.
    Ik weet niet of dit ook helpt bij de blikken die je koopt die al een bepaald bier moeten…
  • Hanske

    Replied to the thread Eerste biertje - geen succes.
    Post
    (Citaat van MaJa)

    Waar haal je die vandaan?