Recente activiteit

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Loser

    Replied to the thread Nieuw vergistingsnufje: Plaato.
    Post
    En hoe zijn de gedachten over de Plaato?
    Doet ie zijn werk?
    Nauwkeurig?
  • Loser

    Replied to the thread 2019.
    Post
    (Quote from ciesvandekwis)

    Oh yeah.... Bier & bromance 8->
  • janmetdepet

    Liked Koen Sels’s post in the thread Pils met Brett.
    Like (Post)
    (Quote from Koen Sels)

    Ik heb de knoop doorgehakt en ga dryhoppen ipv hopstand. Dat betekent: eerst vergisten op 12°C, na hoofdgisting enkele dagen op 15 (diacetylrust), overhevelen en lageren met brett op keldertemperatuur (pakweg 15°C), wanneer de…
  • Koen Sels

    Replied to the thread Pils met Brett.
    Post
    (Quote from Koen Sels)

    Ik heb de knoop doorgehakt en ga dryhoppen ipv hopstand. Dat betekent: eerst vergisten op 12°C, na hoofdgisting enkele dagen op 15 (diacetylrust), overhevelen en lageren met brett op keldertemperatuur (pakweg 15°C), wanneer de…
  • springerke

    Replied to the thread Biere Darbyste.
    Post
    In stoken gebruiken ze ook enkele klaringsmiddelen , weet niet of het werkt met bier , eiwit staat er ook bij
    KLARINGSMIDDELEN :

    Melk : neem per liter likeur 1 cl magere melk roer dit door een klein deel van de likeur en voeg daarna door de rest .

    Er…
  • w@lter

    Replied to the thread Tijd voor een lambiek.
    Post
    (Quote from Koen Sels)

    Het is inderdaad een heel leuk apparaat. Ik ga een stapje verder gaan en er een analysetool rond bouwen om wat meer met de gegevens te kunnen doen en bijvoorbeeld vergistingen te kunnen vergelijken met elkaar.
  • Steinie

    Replied to the thread Biere Darbyste.
    Post
    Och ja dat is juist. X_X
  • Koen Sels

    Replied to the thread Biere Darbyste.
    Post
    Ik weet dat ze bij wijnmaken eiwit toevoegen voor de klaring, en dat is koud natuurlijk.
  • Steinie

    Replied to the thread Biere Darbyste.
    Post
    Ja maar bij een consommé ga je de bouillon wel verwarmen tot tegen het koken zodat de eiwitten stollen en de onzuiverheden in de clarife gevangen worden.
    Of zou dit ook koud lukken?:/
  • Koen Sels

    Replied to the thread Tijd voor een lambiek.
    Post
    Dank zij de Plaato kan ik de vergisting mooi volgen. Van een begin sg van 1060 zit ik nu op 1030, geschatte alcohol 4,1%. Staat nu nog rustig te gisten op 16,8° C in de kelder tegen 3 blubs per minuut. Tijdens de hevigste vergisting was dit 160 BPM,…
  • BrouwMark

    Replied to the thread Biere Darbyste.
    Post
    Even als ex-chefkok: een bouillon kun je ook prachtig klaren met opgeklopte eiwitten, dus het klinkt mij logisch in de oren. Interessant 'bier', dit.
  • mbroek

    Like (Post)
    Aha, wist dat dit wel wat reactie zou geven. Ben er zeker van dat de grootste criticasters hier , het stiekem gaan uitproberen , maar niet gaan zeggen, zelfs niet tegen hun vrouw !
    mbroek .. wel boeiend die kritiek op Debaets zijn Farmhouse Ale .. vond…
  • janmetdepet

    Replied to the thread Biere Darbyste.
    Post
    Aha, wist dat dit wel wat reactie zou geven. Ben er zeker van dat de grootste criticasters hier , het stiekem gaan uitproberen , maar niet gaan zeggen, zelfs niet tegen hun vrouw !
    mbroek .. wel boeiend die kritiek op Debaets zijn Farmhouse Ale .. vond…
  • mbroek

    Liked Davidar’s post in the thread Gerstewijn.
    Like (Post)
    (Quote from springerke)

    De A wordt in het begin van het seizoen geoogst en de C op het einde van het seizoen (van begin maart tot eind april), er zit verschil tussen beide in kleur en smaak, de C is een stuk donkerder dan de A.
    Ahornsiroop A bestaat voor…
  • ciesvandekwis

    Replied to the thread 2019.
    Post
    Enzo en ik komen al af! 'k Ga es zien voor B&B.
  • Serge

    Replied to the thread Gerstewijn.
    Post
    (Quote from Seed7)

    Gemiddelde glycerol niveaus in bier liggen tussen de 50mg tot 1600mg/l, niet alleen de gist bepaalt sterk deze hoeveelheid maar ook de vergistings omstandigheden.
    De Frenchs saison is een van en meest glycerol producerende gisten maar…
  • aatjebanaantje

    Replied to the thread Gerstewijn.
    Post
    (Quote from ciesvandekwis)

    Dan zal het toch pas die van volgend jaar zijn, als hij pas over 3 weken wordt gebrouwen :)
  • ciesvandekwis

    Replied to the thread Gerstewijn.
    Post
    Hoe het ook uitdraait, die WIL en MOET ik proeven, VHM?
  • ciesvandekwis

    Replied to the thread Biere Darbyste.
    Post
    Volgens mij zal er een deel lactobacillus in de vergisting zitten, dat zit immers op de pel van gerst en tarwe, en lijkt een beetje op de manier om Berliner weissen te maken. Blaugies heb ik nog bezocht, man man, typisch waalse cliché, toch beetje vuil…
  • w@lter

    Replied to the thread Biere Darbyste.
    Post
    (Quote from Koen Sels)

    Persoonlijke smaak volgens mij. Ik denk dat als je blind zou proeven van eenzelfde bier, waarbij een deel geklaard is en het andere niet, je moeilijk het troebele bier eruit zal halen en het niet eens zeker is dat als je dat doet,…