Recent Activities

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • janmetdepet

    Replied to the thread Speciale BElge.
    Post
    Gist activiteit nam na 2 dagen stevig af.toen ben ik de temp elke dag een graad beginnen te verhogen van 19 naar 24 gr

    Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
  • w@lter

    Post
    Vergeet niet dat die samenstellers er in de eerste plaats ook hun brood mee moeten verdienen. Een pakje gist is goedkoper als twee en vergisten zal het wel. Overpitchen kan ook maar dat zal niet zo snel gebeuren. Belangrijk is wel dat je de vergisting…
  • janmetdepet

    Replied to the thread Speciale BElge.
    Post
    (Quote from Koen Sels)

    Twee dagen op voorhand..van pipet in een appelsapje..eind eerste dag halve liter wort erbij..nog een dag later nog halve liter..ongeveer 5u voor de toevoeging aan het gebrouwde hoofdwort..zat veel schuim op trouwens en vergisting…
  • Koen Sels

    Replied to the thread Speciale BElge.
    Post
    (Quote from janmetdepet)

    Hoe heb je die gist opgekweekt en hoe lang op voorhand?
  • D_Reamzzz

    Post
    (Quote from w@lter)

    Is er ook zoiets als teveel gist toevoegen? Ik lees dat je 1g/l wort hanteert, en ik trek je kennis absoluut niet in twijfel, maar bij mijn eerste bier zat in het pakket voor 20 liter wort maar 1 zakje Safale US-05. Ik neem aan dat de…
  • janmetdepet

    Replied to the thread Speciale BElge.
    Post
    Mijne staat al een week in de vergistkast .van 19 graden naar 24 op een week..maar is stilgevallen op 1020..verdekke..da's al 2e keer op rij..deze keer mogelijk te weinig actieve gist..is opkeek van serge..schelde ale..de konick. Iemand ervaring met…
  • Koen Sels

    Replied to the thread Speciale BElge.
    Post
    Ik heb deze Speciale Belge eergisteren gebrouwen, vlotte Brouwdag van een 5-tal uurtjes. Alle cijfertjes klopten en het jongbier staat lekker te gisten.
    Ik heb vlak voor het brouwen de IBU's nog verhoogd naar 38. Dat lijkt vrij hoog, maar de hop is al…
  • JochenV

    Like (Post)
    (Quote from Ronald)

    (Quote from Ronald)

    Ik heb ondertussen ook gevonden hoe het komt dat je zo weinig wort had op het einde.
    In de gebruiksaanwijzing van die paketten staat steeds dat je moet spoelen tot een bepaalde hoeveelheid. Dit is 24L. Dit wil niet…
  • w@lter

    Like (Post)
    (Quote from Ronald)

    (Quote from Ronald)

    Ik heb ondertussen ook gevonden hoe het komt dat je zo weinig wort had op het einde.
    In de gebruiksaanwijzing van die paketten staat steeds dat je moet spoelen tot een bepaalde hoeveelheid. Dit is 24L. Dit wil niet…
  • w@lter

    Post
    Qua hoeveelheid gist hanteer ik altijd de regel van 1g/l wort. Je kan ook nog werken met 0,75g/l maar dat is wel een ondergrens vind ik. Het wil zeggen dat je met 10g gist 15l wort kan vergisten. Bij hooggradige bieren zou ik echter wel de 1g/l handhaven.
  • w@lter

    Post
    De Belle Saison heb ik ook al een paar keer gebruikt en dat is ook een goede gist. Gaat bij mij los door de 1,000SG zonder veel problemen. Maar ik heb dus nog een zakje M27 liggen en dat moet ook eens op.
  • w@lter

    Replied to the thread OLEN Bierfest.
    Post
    Ziet er leuk uit. Niet meteen bij de deur voor mij, alhoewel dat ik de madam zou kunnen meelokken aangezien er ook een shoppingcenter is.
  • En het leuke is dat je kan instellen dat Trooper je een bericht stuurt met het bedrag dat via jouw aankoop naar het VHF gaat..

    Wedstrijdje om ter meest anyone???? ^^^^
  • D_Reamzzz

    Posted the thread OLEN Bierfest.
    Thread
    flyer_shoppingfest_2018.jpg
  • D_Reamzzz

    Post
    En het leuke is dat je kan instellen dat Trooper je een bericht stuurt met het bedrag dat via jouw aankoop naar het VHF gaat..

    Wedstrijdje om ter meest anyone???? ^^^^
  • Koen Sels

    Like (Post)
    ik ook al 2 keer mee gewerkt. 1 keer 96%, 1 keer 90%. 2 keer identiek recept, maisch en vergistingstemperatuur...
    Belle saison heeft mijn voorkeur voor saisons. die geeft hier altijd 93% en een smaakprofiel dat ik lekkerder vind.
  • WBR

    Post
    ik ook al 2 keer mee gewerkt. 1 keer 96%, 1 keer 90%. 2 keer identiek recept, maisch en vergistingstemperatuur...
    Belle saison heeft mijn voorkeur voor saisons. die geeft hier altijd 93% en een smaakprofiel dat ik lekkerder vind.
  • Steinie

    Post
    Nog een klein ding, als er maar één zakje gist bij was, dan was dit waarschijnlijk op het nippertje want de MJ gisten zijn maar 10g. Volgens Mr Maltyhad je 11g nodig. Dus 1g te weinig.
  • ciesvandekwis

    Replied to the thread Koelwater voorkoelen.
    Post
    Ik pomp het wort rond met mn solarpompje (gewoon silicone slangen), werkt ook een stuk sneller dan roeren (en je moet er zelf niet aan staan). Ondertussen ruim ik al een stuk op. Op die 10' langer komt het niet, heb regenwaterput die koel genoeg is.
  • Steinie

    Post
    (Quote from Ronald)

    (Quote from Ronald)

    Ik heb ondertussen ook gevonden hoe het komt dat je zo weinig wort had op het einde.
    In de gebruiksaanwijzing van die paketten staat steeds dat je moet spoelen tot een bepaalde hoeveelheid. Dit is 24L. Dit wil niet…