Recent Activities

  • wimdm

    Replied to the thread Schrootmolen.
    Post
    (Quote from w@lter)

    Als ik het goed heb begrepen van vorige reacties is dit wel handiger voor het reinigen en volgens springerke zou dit model BMS(wat trouwens veel goedkoper is) wel 2 aangedreven rollen hebben. Als ik zaterdag tijd heb ga ik zelf eens…
  • w@lter

    Has added the article Gistingsproces to the lexicon.
    New (Lexicon Article)
    Tijdens het gistingsproces worden de vergistbare suikers in het wort door de gist voor het merendeel omgezet in koolzuurgas en alcohol. Een kleine hoeveelheid gaat zorven voor nevenproducten zoals esters.
  • w@lter

    Has added the article Koken to the lexicon.
    New (Lexicon Article)
    Het koken komt na het filteren/spoelen. Tijdens dit proces gaan we het wort gedurende een bepaalde tijd koken om ongewenste stoffen te verwijderen, het wort te steriliseren en de hop de kans te geven om de nodige bitterstoffen aan het wort toe te voegen.
  • w@lter

    Has added the article Filteren en spoelen to the lexicon.
    New (Lexicon Article)
    Filteren en spoelen is het proces na het maischen waarmee je het wort uit het beslag haalt door eerst het aanwezige wort af te filteren en daarna het bostel uit te spoelen met heet water (+80°C).
  • w@lter

    Has added the article pH aanpassen to the lexicon.
    New (Lexicon Article)
    Hoewel niet noodzakelijk voor de beginner, kost het eigenlijk vrij weinig moeite om het pH van je beslag aan te passen. Dit zorgt voor een betere werking van de enzymen omdat zowel bèta- als alfa amylase een pH hebben waarin ze optimaal werken.
  • w@lter

    Post
    Dat is een goede gist. Welk bier ben je aan het vergisten?
  • w@lter

    Replied to the thread Schrootmolen.
    Post
    Eentje met een enkel aangedreven rol werkt prima hoor. Het is volgens mij de extra kost niet waard.
  • mbroek

    Reacted with to aatjebanaantje’s post in the thread Biergids coördinator.
    Reaction (Post)
    Industriële fabrieken hebben ook gidsen nodig voor de bezoekers. Het is inderdaad wat anders dan een echte craftbier brouwerij maar die 2 zitten dan ook in een totaal verschillende klasse, en mijns inziens ook een totaal verschillend doelpubliek.
  • mbroek

    Replied to the thread Sids saison.
    Post
    (Quote from GekkeGwuido)

    Die gistbank is er ook. En waarschijnlijk lees ik nu hetzelfde boek. :thumbup:
  • Icebeard

    Reacted with to Koen Sels’s post in the thread Biergids coördinator.
    Reaction (Post)
    (Quote from aatjebanaantje)

    Of je eigen bier brouwen, zelf koken met ingrediënten van de korte keten...
    Soms zijn er alternatieven, je moet alleen wat meer moeite doen.

Unread Threads

    1. Onderwerp
    2. Berichten
    3. Recentste bericht
    1. Schrootmolen 28

      • wimdm
    2. Berichten
      28
      Views
      340
      28
    3. wimdm

    1. Oude vloeibare Wyeast gist gebruikt 8

      • JeDie
    2. Berichten
      8
      Views
      194
      8
    3. w@lter

    1. Sids saison 14

      • Sid
    2. Berichten
      14
      Views
      281
      14
    3. mbroek

    1. Biergids coördinator 13

      • MaxDemonstr8
    2. Berichten
      13
      Views
      150
      13
    3. aatjebanaantje

    1. Brewfather 63

      • aatjebanaantje
    2. Berichten
      63
      Views
      6.6k
      63
    3. w@lter