Berichten van Lino

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    een duplex waterslot moet je er ook afhalen of trekt ook water terug maar daar kan je dan het bovenste deel uithalen en heb je dat probleem niet terug hoor  :)
    zonet men beir eens gaan meten, we zijn vertrokken op 1044 +/- voorspeld eind sg 1014,3 mijn meting komt nu uit op 1013 dus ik mag er van uitgaan dat deze gist zen werk 2 jaar na vervaldatum nog steeds goed doet   :1:

    ik ben zonet eens gaan meten na 5 dagen en mijn sg is 1017 komende van 1049 berekende eind sg was 1011,3 dus heb hem nu iets warmer gezet en nog een paar daagjes wachten

    Ik ga morgen al eens meten maar hij is dus op 20graden aant vergisten en aan de schuimkraag te zien gaat hij goed, stoombier it is  :wink:
    ik heb zaterdag een bier op gestart met de ma[b][color=#ff3366]u[/color][/b]ribrew lager gist  welke volgens de verpakking ook op "hogere temperatuur" kan gebruikt worden deze staat dus tesame nmet de rouge brun te vergisten op 20°c met een mooie dikke schuimkraag er bovenop  heeft er nog al iemand met deze gist gewerkt? en wat waren de resultaten (nog even dit meegeven de houdbaarheidsdatum vd gist was 2013)
    Bieren mijn excuses  :40: welke trouwens heel goed aant gaan zijn  op de rouge brun staat een blow off en die borrelt continu de andere staat een schuimkraag van 5 cm
    Mijn versie van de rouge brun is al lekker aant vergisten, vr de eerste keer 2 boeren op 1 dag gebrouwen van 10 uur tot 18 uur  (klar zetten en opruimen inbegrepen) enige probleem dat ik heb tegen gekomen is dat het heeeel lang duurde eer mijn ketel aan de kook kwam
    laatst zag ik op allyexpres een soort draad die ZE verkopen om rond sodakegs te doen om te hergisten zal straks eens kijken of ik de link kan vinden

    voila finaal receptje zaterdag brouwdag


    BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable)) - Datum Export: 24/09/2015

    Naam van het bier : rouge brund'ardenne
    Type van het bier :
    Brouwvolume : 30 liter
    Extractie-efficiëntie : 75%
    Voorspelling begindensiteit : 1049,7 SG /12,3 °P /12,7 Brix
    Waarvan suikers : 1000,0 SG /0,0 °P /0,0 Brix
    Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1011,3 SG /3,0 °P
    Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,0%
    Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 16 IBU / 54 EBC

    STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
    Grondstof EBC kg % Gewicht
    Pilsmout 3 3 2,500 37,2 %
    Palemout 7 8 2,500 37,2 %
    Maisvlokken 1 0,800 11,9 %
    CaraMunich (Cara 120) 120 0,300 04,5 %
    Special B (Cara 400) 390 0,200 03,0 %
    Weyermann CaraRed 40 0,300 04,5 %
    Chocolademout (Mout roost 900) 900 0,120 01,8 %

    MAISCHEN EN SPOELEN
    Gekozen Profiel: (M) Medium
    Maischwater : 24,0 liter aan 68 °C
    63,0°C gedurende 45 min (ß amylase (maltose))
    72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) )
    Filterspoelen: ga naar 75..78°C
    Totaal spoelwater : 28,9 liter aan Max.80°C
    Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)

    HOPPEN
    Totale kooktijd : 70 minuten
    Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU
    Willamette (A) BLM 3,9% 50 0' 16,4

    KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN
    Additief Aantal Eenheid Toev. na..'

    VERGISTING
    Gistnaam : Fermentis S-04
    Gisteigenschappen : Neutraal, gemiddeld, zeer goede sedimentatie.

    Volume giststarter: liter maken met: rehydrateren gram moutextract
    en gram gistvoeding in liter water koken + pH aanpassen

    Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 18 gram

    als de ketel  uit de horeca komt is hij wss wel inox of het moet een heeel oude ketel zijn  misschien een seen fotoke posten
    mijn goesting om te spelen zou over zijn  wtf krijgt da voor u zeg  :neutral: RIP [hr] ik denk wel altijd bij rugby aan helmen brede schouders bescherming ... maar das dan american football ... wa is eigenlijk (buiten de bescherming) het verschil?
    zo dicht mogelijk naar een pils brouwen lijkt me wel leuk ik vond persoonlijk mijn serieus (vorig jaar had ik die denkik bij op de meeting) wel goed dan doe ik eens mee :)
    [color=#333333][b]Laten we zeggen een affiche waar alle info op staat.[/b][/color] [color=#333333]Gratis??? zo ja wat kan ik doen om dit initiatief te steunen???[/color] [color=#333333]de toegang is gratis maar het drinken en eten is te betalen hoor verder mag er ook altijd een vrije gift gedaan worden ;)[/color] [color=#333333]begin uur??? eind uur???[/color] [color=#333333]we beginnen rond 10 uur s ochtends ongeveer  eind uur ... geen idee [/color] [color=#333333]proeftoog, hoe werkt dat???[/color] de biertjes die je wil laten proeven geef je af aan de proeftoog (wel liefst met wat info en herkenbaar zodat we weten welk bier van wie is ) [color=#333333]uiteenzettingen en demo's welk uur??[/color] [color=#333333]de fermantatie controler demo zal rond 13 uur plaatsvinden[/color] [color=#333333]Wat is er nog te doen??[/color] [color=#333333]unm proeven voordrachten eten ...dat is het zowat maar voral gezellig samen zijn[/color] [color=#333333]Ruilbiertjes hoe doen jullie dat,[/color] ik ruil meestal bier voor bier van een andere persoon  spijtig dat ik niks op fles heb voort moment  [color=#333333]BBQ (da was me al wel duidelijk)[/color] [hr] is er misschien iemand die zijn stc wil showen? beetje uitleg over hoe hem veiliger te maken