Gisteren deze al eens opengetrokken na 1 weekje nagisting, en ik ben er zeer tevreden over. Fruitbommetje, de combi sinaas-mandarijnzeste - amarillo - en gember werkt echt goed.
Reden voor dit bierke was nog een zakje oude amarillobloemen en testje of de witbiergist van 5 jaar oud uit mn vriesbankje nog in leven te wekken zou zijn. Voor alle zekerheid ook maar een half zakje wb06 bijgevoegd. Bij deze dus goed uitgedraaid.
BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable)) - Datum Export: 13/01/2021
Naam van het bier : White IPA
Brouwvolume : 25 liter
Extractie-efficiëntie : 75%
Voorspelling begindensiteit : 1053,4 SG /13,2 °P /13,7 Brix
Waarvan suikers : 1000,0 SG /0,0 °P /0,0 Brix
Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1009,7 SG /2,6 °P
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,7%
Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 30 IBU / 9 EBC
STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
Grondstof EBC kg % Gewicht
Pilsmout 3 3 3,500 58,3 %
Tarwemout 3 2,000 33,3 %
Havervlokken / havermout 4 0,500 08,3 %
MAISCHEN EN SPOELEN
Gekozen Profiel: (1) Eénstaps maisch
Maischwater : 23,3 liter aan 71 °C
66,0°C gedurende 90 min (éénstaps maisch )
Filterspoelen: ga naar 75..78°C
Totaal spoelwater : 20,3 liter aan Max.80°C
Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)
HOPPEN
Totale kooktijd : 60 minuten
Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU
Amarillo (U) BLM 10,0% 25 0' 23,6
Amarillo (U) BLM 10,0% 50 55' 6,7
Amarillo (U) BLM 10,0% 40 dryhop
KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN
Additief Aantal Eenheid Toev. na..'
verse mandarijn-sinaasschil 20,0 g 60'
Gemberwortel 10,0 g 60'
VERGISTING
Gistnaam : Mauribrew Weiss-wb06 mix
Volume giststarter: 1 liter maken met: rehydrateren gram moutextract
en gram gistvoeding in liter water koken + pH aanpassen
Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 16 gram
/pre>