Wat sneu, en net nu ik zinnens was de hobby terug op te pikken.
Berichten van piet_v
Registreer je of meld je aan
Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum
-
-
-
23 liter is echt veel voor te maischen voor 5,2 kg
Dat is normaal in de Braumeister.
-
Ik woon op een appartement en kan er dus ook niks mee aanvangen.
Bij mij gaat het gewoon in de vuilzak, nog geen klachten gekregen.
Ik weet het, foei Piet!
-
Bookmark staat in de dikke van Dale, is dus correct Nederlands.
-
of gaan we dan de magie/ervaring van het brouwen met ketels, potten enz. dan compleet missen.
Nee ze, koop maar zo een toestel.
-
Inderdaad, met Vienna als basis en een flinke kwak cara ga je de mout georiënteerde toer op.
Je moet weten wat je wil, maar dan zou ik het niet gaan overhoppen.
-
Ik ben van plastic naar brewbucket gegaan, nooit verschil gemerkt.
-
-
Ik hydrateer altijd.
Ga datook blijven doen.
-
Die test met Orval klinkt wel leuk
Paar jaar geleden per ongeluk eens een Orval van jaar of 6 opengedaan (uit hoekje berging).
Ging in de gootsteen na slokje of twee, niet te zuipen.
-
Altijd binnen in mijn brouwkamer.
-
ik heb binnenkort verlof en dan heb ik er ook tijd voor.
Dat is fijn Walter, ik heb nog een paar deuren en omlijstingen om te schuren, kom maar af.
-
De kleur zou nog iets donkerder mogen, hoe zou dit kunnen zonder ervoor te zorgen dat hij weer gebrand zal smaken?
Kleur aanpassen zonder invloed op de smaak kan met karamel
-
Als je echt wil weten of uw batch uitvergist is, doe dan een snelle labgisting en vergelijk daarmee.
-
-
Heb het gevonden ...
De gevraagde bierstijlen staan er in
-
In dit boek staan 80-tal extract recepten. Ik heb het hier ergens liggen, maar vind het niet meteen.
-
Ik krijg er binnenkort - na de verhuis van mijn zoon - een 'dedicated' frigo bij
-
De opstelling zoals op de foto, met 2 x 10 L vaatjes.
Als alles goed werkt koop ik nog 2-tal vaatjes bij.
Dan kan ik 2 brouwsels stockeren.
-
Wel het speelgoed is toegekomen ... bye bye bottelen.
Volgende week bij wijze van test eens spa bruis maken
-
-
Allez, een CCT is ook niet altijd peis en vree
-
Koken doen we ook om de eiwitten te denatureren.
Als je maar 30 min kookt vraag ik mij af wat effect op helderheid en schuim(houdbaarheid) gaat zijn ?
-
'k zal het u weten te vertellen eens ik ze gebruikt heb.
-
Ik zat ook al een jaartje te azen op deze vaatjes.
Bon, heb gekocht
-
Voor een IPA zou ik toch gewoon UK Crystal gebruiken.
En de Treacle voor een donkere bewaren.
-
In een ver verleden wel eens gebruikt.
Geeft inderdaad caramel smaak.
Maar wat betreft hoeveelheden en zo, ken weet het niet meer ...
-
en dan zal ik er zeker naar op zoek gaan.
Wat, nog nooit een pub binnen geweest
-
Echte "real ale" moet ik eigenlijk nog eens drinken
Als dat geen gat in uw cultuur is ...
-
Nu wil ik bij gebrek aan tijd een eenpansinstallatie aanschaffen
Goede zet. Al een idee dewelke ?
-
... of het eveneens webgebaseerde Brewersfriend, kost ongeveer hetzelfde.
Keuze genoeg.
-
Ja, brouwen op hoge hakken, daar ben ik ook mee gestopt.
Zolang als dat ge uw jarretellen maar aan hebt
-
We kunnen het in Keulen horen donderen ... dus zo ver niet.
Weeekendje Keulen he Koen !
-
Elk zijn goesting maar stout mee manieren is pale / brown / black.
En aub geen saaz, hoe komde daarbij?Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
-
Voor donkere bieren van het engelse type gebruik ik altijd MJ 42.
-
Vandaag eindelijk tijd en goesting gevonden om dit te bottelen. Proeverke smaakte perfect.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
-
Pagina is minstens 10 jaar oud, maar beter laat dan nooit. ?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
-
jamaar, in bier zit vaak 100ppm calcium ze
-
Dan heeft de gist al enkele vermenigvuldigingen gedaan en heb je bovendien nog meer gistcellen
In water zie ik die gistgroei toch niet echt gebeuren ... enne 't is korrelgist, strooi dan wat meer