Berichten van maddox10

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  De meest gebruikte motoren voor roerwerken die ik bij de hobbybrouwers zie zijn ruitenwissermotoren of soortgelijken.

  Oftewel gouwe ouwe permanent magneet borstelmotoren met een zeer inefficiënte worm-reductie.


  Een PM borstelmotor haalt op zijn best 80% rendement. Een wormreductie 60% (een ruitenwisser reductie met glijlagers en een lomp grote reductie met moeite 45%)

  Tel dat samen, en je maakt per 100W opgenomen vermogen een 30W aan warmte. Een kleine soldeerbout aan warmte dus.

  En dat alleen als de roerder perfect is afgesteld om het motorvermogen.


  Niet verwonderlijk dat deze motoren warm tot heet worden.


  En, ik moet toegeven, de dagen dat een bezoekje aan de autosloop voor een ruitenwissermotor (of een startmotor voor de echt grote vermogens) een "goedkope" optie was, zijn voorbij. De kans dat je een gloednieuwe motor met ongeveer dezelfde capaciteiten kan kopen via een "online reseller" zoals Ebay, Aliexpress, Banggood en dergelijke voor eenzelfde of zelfs lagere prijs dan de autosloperij verderop, is realistisch.

  Wel vrij stil hier.


  In alle geval, ik heb de eerste kleine stukjes brouwinstallatie binnen. Een koppeltje watersloten, een slangenpompje voor 12mm siliconenslang en een hele hoop hermetisch sluitende sterliseerbare 20 liter emmers. Een densiteitsmeter is onderweg.

  Ronnie, klopt, ik kom regelmatig boven water in Kilt.


  W@lter, klopt ook. Het gaat redelijk met de robots, maar de drang naar meer en nieuwer is er wat uit.

  Na jaren afwezigheid door "het wildwatervaren" van het leven, kan ik melden dat ik terug aan't kijken ben hoe ik in deze hobby kan groeien.


  Enkele anciens kennen mij en mijn vrouwke Babeth waarschijnlijk nog, en anders kan je zeer oude berichten zoeken in het forum*.


  'k Heb nog steeds geen druppel gebrouwen, maar ben wel op zoek naar een brouwer in de buurt van Vilvoorde om samen een installatie te bouwen die kan tellen.


  * we hebben nu wel een Smoker BBQ in de tuin

  Oi Ronnie, Het zijn gevaarlijke machines. Valkiri 2 vreet happen uit 4mm dikke staalplaat. En da's een "kleintje" van 13.6 kg. Printplaatmateriaal word niet constructief gebruikt voor klasses zwaarder dan de 150 gram ants, en zelfs daar is het aan de zwakke kant. Het is tegenwoordig zo erg dat we de electronica op trildempers moeten zetten of in zachte foam wikkelen, omdat de zwaardere componenten het koper zo van het basismateriaal afrukken onder de krachten. Om een voorbeeld te geven, een goeie botsing tussen 2 harde jongens geeft krachten van 400G en meer. Dan weegt een condensator van 1.25 gram plots een halve kilo+ .

  Sorry voor het lange hiaat, maar het leven kabbeld verder, en we hebben een hobbelig jaar achter de rug. Een PM'tje heeft me wel wakker gemaakt. De tenniselleboog is nog steeds aanwezig, en een cortisoneninjectie heeft de symptomen weer platgeslagen. Dit is maar een tijdelijke oplossing, maar de permanente oplossing voorgesteld door de chirurg is helemaal geen oplossing. Ergo, zoeken naar een betere specialist. De robots gaan lekker, H3 blijft zichzelf, en H4 is door zijn kinderziektes heen, en krijgt nu wat liefdevolle upgrades. Bullfrog heeft bewezen betrouwbaar te zijn, maar er zit nog een "hikje" in het wapen, wat met de huidige ombouw opgelost moet zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=7ofFxZc9g7w

  En het verslag van het laatste event. Maar onze laatste nieuwe, Valkiri 2.... Da's een monster.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZrvVbg_0XNM

  Voor de rest. Rustig aan gaat lekker.

  Ik hoor op de andere fora waar ik deze te koop heb gezet "goed spul". Maar:

  • Ik heb net een voor kerst gekregen
  • Ik heb al jaren een soortgelijke

  De aankoop van een nieuwe amperetang maakt mijn Fluke 111 multimeter overbodig. Ik zou die in de kast met reserves kunnen schuiven, maar da's bijna zonde van het apparaat. De mijne ziet er iets minder fris uit, wegens stevig gebruikt, en het ding heeft alles overleefd. Een recentelijke ijking gaf aan dat de kabels meer last hadden van de leeftijd dan de rest. PM me een realistisch aanbod. Het is een professioneel apparaat en geen €5 tjingtjang uit de grabbelton.

  Zo, kwestie tenniselleboog. De cortisoneninfiltraties hebben slechts tijdelijk soelaas gebracht. Volgende week gaat er een chirurg een blik op werpen. Maar ondertussen, met veel hulp van vrienden is een project voor een UK roboteer goed aan't aflopen. Hier het testfilmpke.

  Citaat van segtom

  heeft hij groot gelijk in , hoewel hij wel serieuze investering heeft moeten doen in alles natuurlijk he was wel een fameus risico

  De huidige eigenaar is dus die Bio-ingenieur.

  De hoofdmoot van't probleem voor Het Anker is dus het geklasseerd zijn van die gebouwen. Effe ne muur uitkloppen voor een nieuwe brouwketel of automatisch bakkenmagazijn zit er niet in.

  Wat betreft het risico voor die wiskey. Dat weten we pas eind volgend jaar nietwaar. Voor dezelfde moeite is de basispremisse voor de wiskey verkeerd, en heb je een niet lekkere wiskey.

  En dat weet je pas als die lang genoeg op de vaten gezeten heeft.

  Citaat van peterg

  de bedoeling van onze waalse vriend is trouwens dat het glas uit de voet word genomen voor het drinken dus totaal omgekeerd van het bosteels idee. Misschien een idee. Als ze echt zo achter zijn vodden zitten hiervoor gewoon een mooie metalen voet laten maken met een beetje handig denkwerk kan dat zelfs niet veel duurder uitkomen. dan hebben ze echt geen poot of houten voet meer om op te staan

  Ik zie dat zo zitten, een metalen voet vlechten, en krijg tegelijkertijd een aanbod voor bronswerk en dergelijke.

  Ik vrees dat de persoon/personen die de Emails van Walter hebben gelezen dachten "hobbybrouwers".

  Ah, een paar man in de keuken met een pak graan en een pak bakkergist die hopen dat ze geen zuur bier maken.

  Het was duidelijk dat brouwerij Het Anker ook niet de meeste high tech brouwerij is die je tegen kan komen.
  Daarvoor moet je bij de trappisten gaan kijken.

  Ik vond het de moeite om deze foto te delen. Babs die blij is met haar nieuwe stukje kledij. Haar 2de steampunk corset. Het eerste was te groot geworden. Het heeft me wel wat persoonlijke probleempjes opgeleverd.

  Ik ben benieuwd hoe de rolstoelmotor die Peterg heeft het gaat doen. Trouwens, voor de anderen, zo'n rolstoelmotor is redelijk gemakkelijk te vinden via Ebay, en heeft een meestal een bruikbare reductie aangebakken met dikke assen. Alleen , een 24V voeding van 10A of beter is al wat minder evident. brouwerwaldonk, dan hadden de Ingenieurs en ontwerpers bij je op't werk een goeie ontwerpfilosofie. Tegenwoordig moet het goedkoper, en da's te halen met kleinere motoren die gewoon harder moeten werken. Het hogere verbruik door de lagere efficientie word nog niet meegeteld.

  Citaat van brouwerwaldonk

  Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de motor. Na 30 minuten begon hij warm te worden en na 1uur nog warmer.

  Ik moet er wel bij vermelden dat een doorsnee electrische motor zich geen drol aantrekt van 80-90°C. da's 30°C meer dan dat men wil vastnemen, en 20°C meer dan de temperatuur warrop metaal al brandwonden kan veroorzaken op zeer korte termijn.

  Citeer

  Dan heb ik de motor beginnen te koelen door er een natte doek op te leggen. Motor werd niet meer warmer door het verdampen van het water in het doekje en heeft het hele brouwsesie blijven draaien.

  Waterkoeling, maar dan anders. Ik heb een digitale laserthermometer, kan altijd wel eens die motor, of andere dingen komen meten

  Hangt van de gewichtsklasse af. Maar de instapklasse. De 13,6 kg(30lbs) featherweights kan je al doen met €250 en iets hebben dat overleefd. Bullfrog is op een beperkt budget gebouwd, maar vooral omdat we de meeste spullen al liggen hadden. Toch is er €600 ingekropen in de laatste 3 maand.

  Ondertussen nog wat verder kunnen sukkelen met de tenniselleboog. Een "cortisoneninfiltratie" geeft misschien wat soelaas. Daarentegenover, de robots staan hier in volle glorie te groeien. Hannibalito 3 staat te wachten op de volgende knokpartij. Bullfrog heeft na Maidstone een versterkte flipper en voorkant gekregen. Hannibalito 4 is voorzien van een "Liquid CO2 evaporator" en wat cosmetische upgrades. Ondertussen is er nog een Raptor (6kg machine) in aanbouw voor onszelve. De nieuwe Nebelwerfer. Hier een filmpje van de orginele. [BBvideo 425,350]

  [/BBvideo] En een halfbroertje voor team FFR. Hier het wapensysteem. Ook heeft de orginele bouwer van Nebelwerfer, Inventor, dit pareltje gebouwd, dat nu door Team RCC in gebruik genomen gaat worden. Testvideootje. [BBvideo 425,350]
  [/BBvideo]Ook is er een featherweight Spinner uit de UK terug gekomen voor een upgrade/herbouw. Prodigy Evo. Hier een filmpje uit de oude doos van deze machine. [BBvideo 425,350]
  [/BBvideo]

  Citaat van walter

  Maar die kosten waarschijnlijk niet niks?

  Hier mijn lagerleverancier.

  Als je een 15mm as-dubbelzijdig afgesloten voorgesmeerd lager aangeeft met een standaard buitendoormeter, dan betaal je €6 , en als je er 4 aan de voordeur laat afleveren, een totaal van €30 ofzo. Voor €30 kan ik geen uur rondrijden en lokaal een set lagers voor een schrootmolen aanschaffen.

  Citaat van walter

  Ja, maar lagers moet ge ook smeren. En ik zie mezelf niet meteen smeerolie bij mijn mout doen ::denken

  Er zijn afgedichte lagers met lithiumvet in. Die zijn stofdicht.

  Ook is het geen probleem met halfopen lagers te werken en die te smeren met voedselveilig vet. Een toefje echte ongezouten boter werkt al prima.
  Het overtollige vet/boter dat er dan uitgeperst word gaat naar de open zijde, en die zou idealerwijze van de mout weg moeten zitten.