Berichten van segtom

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    Ik weet nog niet of ik er ga geraken en of ik al bier ge hebben dan. De planning is om dit tussen kerst en nieuw te brouwen. Zijn hier aan het bouwen en dat slorpt nogal wat tijd en energie op. Maar ik doe mijn best om er te geraken met bier.

    Dit gaat zeker drinkbaar zijn. alleen is het resultaat dat wat jij zoekt dat is altijd een beetje moeilijk als je moet gerookte mout werkt vindt ik.
    Maar met 10% ga je dit zeker proeven maar overheersen zal het niet echt gaan doen in combinatie met carared en de spelt.

    de pecans worden gebruikt in de mash dat weet ik al maar online kan je al veel ideeen vinden voor het bier te brouwen ook

    Welkom op het forum,


    Gezien je achtergrond gaat een speidel geen probleem zijn. Ik weet wat infrastructuur er in het KaHo en Huyghe staat.

    28/8, 17/9, 18/9 of 24/9 zijn nog vrij.

    Gert als ik van jou was zou ik ons net laten kopen met de hoppluk en iedereen laten helpen plukken voor u bier ;)

    Hier zou 3/09 ook wel kunnen normaal. maar ik weet het pas de week op voorhand zeker.

    Welkom op het forum, In die regio zitten ook wel enkele hobbybrouwers volgens mij (niet op het forum) maar op de ledenkaart kan je kijken welke leden bij je in de buurt wonen. Best wel handig om eens een kijkje te nemen bij verschillende installaties en hoe het brouwen in elkaar zit.

    Gert dat is idd klote maar dat is nu eenmaal hun job. Maar wees blij dat het in orde is. Moest het niet ok zijn kan je alles blokkeren en niet verkopen. Tenzij je de 'e' hebt staan met de betreffende voorwaarden.

    Ik heb ze bij ons op het werk 2000kg pralines weten blokkeren en vernietigen omdat er in 2/20 stalen een ondergewicht van 1g zat. wij werken wel zonder het 'e' teken

    welkom terug.

    Brouw je toevallig ook in nederland? Ik ben daar bij een brouwerijtje geweest en daar brouwde ook iemand die bij het pakhuis brouwt.
    Ben alvast benieuwd naar je creaties ;)
    Ik heb er eentje overgenomen van een collega in Mol en ben er zeer tevreden over. Je hebt wel tijd nodig om het te gebruiken en het zeker niet overhaasten. Zorg ook dat je goeie buffervloeistoffen en ijkvloeistoffen neemt die zijn net zo belangrijk als het toestel zelf.
    Klinkt wel tof maar uit ervaring gaat dat best moeilijk zijn om te organiseren qua briefjes enzo. Maar in dit opzet kan het wel andes zijn nu natuurlijk
    Het was er eigenlijk redelijk boenk op, ik heb een 2de brouwsel gemaakt om te kijken of ik de efficiente hoger kreeg maar dat was nadelig voor de schuimhoudbaarheid. Volgens de amerikanen die ik gesproken heb in leuven en ervaring hebben met zoete aardappel en pompoen was het niet echt te proeven maar dat is bijna altijd zo maar in de geur herkende ze toch het aardse van de aardappel. En er is natuurlijk nog de invloed op de kleur. De gist heb ik niet echt als speciaal ervaren omdat ik geen referentie heb gemaakt met een andere gist. De vergisting op zich ging heel snel vooruit en met zeer aangename geuren.
    Bedankt allemaal, hieronder het recept:


    BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
    Recipe: Lemon drop sweet potato IPA
    Brewer: Tom
    Asst Brewer:
    Style: American IPA
    TYPE: All Grain
    Taste: (30.0)

    Recipe Specifications
    --------------------------
    Boil Size: 15.90 l
    Post Boil Volume: 13.00 l
    Batch Size (fermenter): 10.00 l
    Bottling Volume: 9.00 l
    Estimated OG: 1.058 SG
    Estimated Color: 21.2 EBC
    Estimated IBU: 47.9 IBUs
    Brewhouse Efficiency: 75.00 %
    Est Mash Efficiency: 97.5 %
    Boil Time: 60 Minutes

    Ingredients:
    ------------
    Amt Name Type # %/IBU
    15.00 l Burton On Trent, UK Water 1 -
    0.96 kg sweet potato baked (25.9 EBC) Adjunct 2 36.2 %
    1.50 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 3 56.3 %
    0.12 kg Cara 45 (Dingemans) (92.6 EBC) Grain 4 4.6 %
    0.08 kg Caramunich II (Weyermann) (124.1 EBC) Grain 5 2.9 %
    10.90 g Citra [12.00 %] - First Wort 60.0 min Hop 6 28.7 IBUs
    10.90 g East Kent Goldings (EKG) [6.00 %] - Boil Hop 7 9.1 IBUs
    5.45 g lemon drop Hop [4.40 %] - Boil 15.0 min Hop 8 2.4 IBUs
    10.90 g lemon drop Hop [4.40 %] - Boil 5.0 min Hop 9 1.9 IBUs
    5.45 g Citra [12.00 %] - Boil 5.0 min Hop 10 2.6 IBUs
    5.45 g Citra [12.00 %] - Steep/Whirlpool 15.0 Hop 11 3.2 IBUs
    0.15 ml optimash White labs (Boil 0.0 mins) Other 12 -
    0.5 pkg Vermont ale / conan (The Yeast Bay #verm Yeast 13 -
    16.00 g lemon drop Hop [4.40 %] - Dry Hop 5.0 Da Hop 14 0.0 IBUs


    Mash Schedule: Braumeister 4 step light body 76% efficiency
    Total Grain Weight: 2.66 kg
    ----------------------------
    Name Description Step Temperat Step Time
    add malt pipe Add 12.00 l of water and heat to 40.0 C over 20 m 40.0 C 0 min
    Maltose mode Heat to 65.0 C over 5 min 65.0 C 90 min
    Mash Out Heat to 78.0 C over 5 min 78.0 C 10 min

    Sparge: Fly sparge with 6.57 l water at 78.0 C
    Notes:
    ------
    Allereerst proficiat met je vaderschap.

    Het recept ziet er goed uit. Ik zou wel als ik van jou was minder suiker nemen (de helft) of als het niet gaat met de stort in je grainfather zou ik opteren voor moutextractpoeder. Verder zou ik het niet veranderen, het is ook niet de bedoeling dat het een ipa wordt.
    Voor mij is het geen probleem hoor maar Gert staat toch een stuk verder en ik zal hem toch niet veel kunnen bijstaan volgens mij. Zijn presentatie zal zeer compleet zijn. Maar als je wilt wil ik gerust ook wat vertellen hoor.
    Ziet er zeker goed uit. Moet nog eens kijken of ik dat weekend/zaterdag vrij ben. Maar ik ga zeker proberen te komen
    Met of zonder leeggoed? Ik kan er je van anders bezorgen aan leeggoed prijs. Wat je ook kan doen is bij een bevriende drankenhandel eens horen of je daar lege duvelbakken kan bestellen?
    Hiervoor veel gezaag en geklaag over het bier omdat de geur hen niet bevalt.
    Ze zorgen ook dat ze allemaal weg zijn als ik ga brouwen dus heb ik het kot alleen. Ik heb nog een lange weg te gaan maar ooit komt het wel goed.
    Hopelijk tegen volgend jaar op een nieuw plek brouwen met een goede afzuiging e.d.