Berichten van peerke

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    adhd-brouwerke wrote:


    ik ben van schoten op de grens met merksem en wil gerust wat meer brouwers uit de buurt leren kennen. ik ben zelf lid geweest van de gilde waar brouwder waldonk ook lid van is maar wegens tijd gebrek ben ik er niet meer geraakt het laatste jaar.
    het zou idd heel fijn zijn om een gilde of een kleine bende int stad te hebben.

    dag ik ben peter een amateur brouwer uit beveren. leuke website heb je daar.

    [quote='Serge' pid='67328' dateline='1436705471'] Mooie site op het web tegen gekomen, informatief over vele (2117) Belgische bieren. [url=http://www.cervisia.be/][img]http://www.cervisia.be/images/logos/cervisia_lg_header.jpg[/img] [/url][url=http://www.cervisia.be/]http://www.cervisia.be/[/url] [/quote] mooie website
    [quote='peerke' pid='69679' dateline='1443603001'] [quote='Ronnie' pid='69671' dateline='1443597593'] Sinaas schillen? Hoe? hopelijk alleen de hele dunne buitenlaag en niet het wit. Niet lang koken! enkele laatste minuten is meer dan genoeg. ik gebruik het ook, enkel bioappelsienen, heel dunne enkel oranje deel: de schil van 1 appelsien op 30 liter, gedroogd op een bordje op de CV of gewoon aan de lucht. Als die schillen nog slap zijn, zijn sommige etherische oliën nog niet verdampt en kan het schuimnegatief zijn. Helaas, er kunnen ook nog zoveel andere oorzaken zijn... [/quote] dag ronnie, ten eerste waren geen bioappelsienen (het was een boni appelsien van colruyt ) eerste fout waarschijnlijk bespoten... waarschijnlijk nog wit er bij..... te bitter? we hebben ze de laatste 2 min laten meekoken andere oorzaken kan zeker .... nog eens bekeken wat in mei 2015 uitgespookt hebben schillen 10 min meegekookt dus een pak langer dan die 2 min sorry voor de foutieve info groeten, peter ellen [/quote] [hr] [quote='w@lter' pid='69689' dateline='1443614143'] Het is makkelijker om het recept als een onderdeel van je bericht te posten. De meeste (mij bekende) gratis brouwsoftware bieden deze optie aan. Als je op die manier je recept post ben je meteen zeker van een goed leesbare layout. Bovendien stelt het andere forumleden in staat om stukken van je recept te citeren en je aldus goed advies te kunnen geven. Maar terug effe naar het onderwerp :offtopic8mg: Weinig/slecht schuim kan vele oorzaken hebben. Een eerste, voor de hand liggende, oorzaak kan gewoon een tekort aan koolzuur zijn. Is het bier goed hergist op de fles? Verder kunnen we inderdaad weinig zinnigs zeggen zonder een blik op het recept te werpen. [/quote]
    [quote='Lino' pid='69680' dateline='1443603561'] post ook je recept eens misschien vinden we zo het probleem [/quote] ik krijg steeds een foutmelding omdat ik een exl file in bijlage wil steken
    [quote='Ronnie' pid='69671' dateline='1443597593'] Sinaas schillen? Hoe? hopelijk alleen de hele dunne buitenlaag en niet het wit. Niet lang koken! enkele laatste minuten is meer dan genoeg. ik gebruik het ook, enkel bioappelsienen, heel dunne enkel oranje deel: de schil van 1 appelsien op 30 liter, gedroogd op een bordje op de CV of gewoon aan de lucht. Als die schillen nog slap zijn, zijn sommige etherische oliën nog niet verdampt en kan het schuimnegatief zijn. Helaas, er kunnen ook nog zoveel andere oorzaken zijn... [/quote] dag ronnie, ten eerste waren geen bioappelsienen (het was een boni appelsien van colruyt ) eerste fout waarschijnlijk bespoten... waarschijnlijk nog wit er bij..... te bitter? we hebben ze de laatste 2 min laten meekoken andere oorzaken kan zeker .... groeten, peter ellen
    [quote='Lino' pid='69662' dateline='1443557961'] Is dat gedroogde appelsien? Daar komt ook olie uit en misschien daarom het schuimverlies [/quote] appelsienschil gedroogd in de microgolf......
    Mijn witbier (type hoegarden) schuimt niet (een klein beetje schuim is snel weg). Is mijn eerste poging brouwen van witbier. Het bier smaakt heel goed, smaak zit in balans.  Bij koken heb ik eindje een beetje sinaasschillen laten meekoken. Bij alles wat ik voordien al gebrouwd heb was schuimkraag altijd goed.  Ik zie niet direct een oorzaak van schuimfalen. Tijdens brouwen alles perfect verlopen, drinkglazen waren proper.... Wie weet een mogelijke reden
    dag iederen, dit groen bier (de groenen) geproefd bij café tropical in wase vijverwinkel nieuwkerken waas. Is daar enkel verkrijgbaar. Bier wordt gebrouwen bij De Cock in Sint-pauwels (brouwers van bier sint palsken). Groen bier niet echt mijn ding, dus ik heb gehouden bij één groen bier. Wie nog geproefd? Welke ingredienten in dit bier? groeten peter [url=https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1036036536414104&set=gm.10153489093269127&type=1][/url][img=296x394]https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/p296x100/11745594_1036036536414104_73428003405237649_n.jpg?oh=969a8a24891637d4662365df27762879&oe=56174963[/img] [url=https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1036036536414104&set=gm.10153489093269127&type=1][/url]
    dag leden, Is er iemand die een Brewferm startset Superior Elektrisch bezit, en deze wil verkopen. Ik zoek als beginnende bierbrouwer een 2de hands Brewferm startset Superior. Elektrisch. Alle info i.v.m. Brewferm startset Superior Elektrisch is welkom of andere brouwinstallatie voor een beginnende bierbrouwer. Groeten Peerke