Berichten van WillemUy

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    Nu denk ik er aan het wordt tijd dat ik mijn braambessen lambiek kortelings ook eens ga moeten bottelen.
    Ik was bijna vergeten dat die ondertussen al 3 jaar in de kelder in een hoekje staat te vergisten.
    Een van de dagen zal ik eens moeten gaan proeven en meten, De fles heeft immers in die 3 jaar niet meer open geweest.
    Bij mijn vorig brouwsel, daar was het door (te) dikwijls openen van de fles om te proeven er op korte tijd te veel O2 toegevoegd en te veel azijnzuur gevormd waardoor die niet echt in de smaak viel.
    Wish me Luck this time X_X:drool:

    Laat maar weten wanneer ik moet komen proeven 😄.

    Ik koop ze daar met de 5kg ? maar daar ben jij ni veel mee natuurlijk.
    Ik heb nog wel ongeveer een 2kg equinox cryo’s van vorig jaar die voor een prijsje weg mogen.


    Anders als er genoeg interesse is kan er een samenaankoop gedaan worden? Om de verzend kosten te drukken?

    Heb de Voss commercieel gebruikt in een Session IPA van 3,2%( Ragnar HOPbrok), enkel gehopt met 3kg hop( voor 1000L) tijdens flameout gedurende een 15min en gedryhopt met een 10kg bloemen en 12kg leftover mengeling Cryo’s. Toch zit er een sterk appelsienschil bittertje in het bier dat volgens mij door de Voss komt.
    Ben eens benieuwd of jij datzelfde gaat voorhebben.
    Let me know pls ?

    Dat is inderdaad zo aatje.


    Zowizo bottelen met bottelgist en zo weinig mogelijk extra zuurstof ?.
    Bij teveel zuurstof hebde kans op azijnzuur en/of ethyl acetate vorming. Moest de hergisting te lang duren voor ze begint is de kopruimte ook al teveel ?.
    Extra bottelgist omdat de sachro zeker al zo dood is als een pier en de brett gaat er te lang over doen.
    Op die tijd hebde kans dat homofermentative LAB al wat suikers opsnoept die de brett dan weer niet kan omzetten.
    Ook zorgt verse bottelgist ervoor dat je minder kans hebt op THP off flavour.

    Stijn, waarom niet een 10-15% haver om nog wat meer body te creëren?
    Persoonlijk vindt ik dat wel lekker in een stout. En ik denk dat het zeker wel mag in zo’n laag alc biertje ?.
    Als je echt eens iets cool wilt doen kunde de haver en het melk gedeelte eens combineren en havermelk toevoegen :-) wordt soms ook wel in een NEipa gedaan. Dus waarom niet in een MELKstout :-)

    <p>&lt;p&gt;Ik heb al 2x met vanille gewerkt, stokjes waren vacuüm verpakt maar zorgde toch dat heel men auto en ijskast naar vanille rook ?.</p>
    <br><p>Stokjes in 2 gesneden, uitgespraapt en dan stokjes + schraapsel 2 weken mee laten lageren. &lt;br&gt;1 keer 250 gram op 400L stout van 13% niks van te proeven &lt;br&gt;En 1 keer 250gram op 500L sour berliner weisse van 4,5% ook niks van te proeven. &lt;br&gt;Was 2 keer nen dure tegenvaller ??&lt;/p&gt;</p>

    <p>&lt;p&gt;&amp;lt;woltlab-quote data-author="HermanH" data-link="https://vlaamshobbybrouwforum.be/forum/index.php?thread/10910-nederlanders-lopen-helemaal-zot-voor-het-gents-bierfestival-op-18-augustus/&amp;amp;amp;postID=195653#post195653"&amp;gt;&amp;lt;p&amp;gt?Quote from ciesvandekwis)&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;Misschien een forum wedstrijdje aan verbinden...? &amp;lt;br&amp;gt;Kennen jullie het spelletje "waar is Wally" nog (of al)?&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;Dus wie ons, dus een van beiden (Cies, Serge en ikzelf) kan vinden op onderstaande foto krijgt een 0,75 liter van mijn nieuwste Karmelietkloon. 3 flessen worden ter beschikking gesteld. Sommigen hebben ons wel gezien, dus wie er was heeft eigenlijk een groot voordeel. Moet wel nog gebotteld worden binnenkort, dus nog even tijd om te zoeken... Natuurlijk zijn wij 3 niet aan de orde om mee te doen, die 2 gasten krijgen toch dit bier ooit als ruilbiertje...&amp;lt;/p&amp;gt;&amp;lt;/woltlab-quote&amp;gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;Recht int midden onder den boom een beetje langs de rechse kant. ?den Herman wilt net gaan zitte&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>

    Ik ben vandaag het boer “Godisvremde” aan het brouwen voor brouwerij Vissenberg en bier met vlierbloesem.
    Geïnteresseerde mogen steeds komen zien en kan je ineens zien waarom je nooit polsinelli moet kopen ?. Pak wel een biertje mee want ik ben er vergeten ?.


    Moeste mensen het gehoord hebben op stu bru deze morgen. Dat was voor mij dat ons Roos Van Den Akker een liedje speelde ??.

    (Quote from ciesvandekwis)


    En wat is er dan speciaal aangepast aan de brouwketel zodat ze kettle sours kunnen maken?


    Awel da vroeg ik mij nu ook af eigelijk ?.
    Zo een aanpassing is toch niet nodig?
    Gewoon naar de cct pompen lacto toevoegen, purgeren en eens de ph bereikt rustig terug pompen en koken en klaar is kees. Das nu toch ook zo moeilijk ni ?.

    (Quote from Davidar)




    Ik vond het wel grappig dat WillemUy onmiddellijk had gezien dat het recept van mijn hand was,
    Zou dat aan de Antioxin en tetrahop gelegen hebben die toen ook nog in het recept waren bij opgenomen en er vermoedelijk ook nog als gebruikt water "PIDPA Westerlo in stond"


    De tetrahop en Antioxin deed me inderdaad onmiddellijk aan u denken ?. Het oorspronkelijke recept heb ik nooit niet gezien.
    Heb het bier al wel geproefd ? is gemakkelijk als je ook in die brouwerij brouwt ?.


    Al denk ik wel dat de batch van Serge beter was dan de 500L batch.

    Citeer

    kan je specifieker zijn wat dan juist de problemen zijn?


    Ik brouw met deze ketels bij Vissenberg en vindt ze helemaal niet tof brouwen ?.


    Het zijn simpele enkelwandige ketels.
    Het roerwerk hebben we eens stil gelegd na het opwarmen met als gevolg het niet terug wou draaien, na zelf wat liggen kloten en helpen het terug ingang gekregen en de onderste schoep 90graden gedraaid.
    Filteren loopt ook niet altijd zoals je wilt.
    Kranen aan de ketels die beginnen lekken na nen tijd.
    Geen Wirlpool systeem.
    Als je problemen hebt dan of antwoorden ze niet op hun mail of doen ze alsof het niet hun schuld is.


    Ik ben niet de enigste ze dat dat er van vindt ? er zijn er nog ?.

    De A24 heb ik opgekweekt voor Willemuy maar dat gewoon een mengsel van de WPL644 en de Vermont Ale.
    Ik heb een biertje gedronken dat gebrouwen was met de A24, maar was er niet gek van, toch net dat zuurtje te veel op de achtergrond om lekker te zijn.

    Inderdaad gisteren is onze Sir HOPalot gebotteld geweest met de A24 en nog wat extra Conan erbij.

    Ben zelf ook benieuwd. Ik zal het laten weten wat ik er van vind.

    De temperatuur gaat het zeker niet zijn. Ik heb er ook al eens me de L.plantarum op 45graden en hij was na 36uur mooi aangevuurd naar 3,4Ph.

    Dus het zal gewoon aan jou pilletjes gelegen hebben gok ik ?.