Berichten van WillemUy

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    Ik heb een keer of 10 al gebrouwen met Polsinelli 250L ketels en zou het nooit zelf kopen 😕.
    Je krijgt waarvoor je betaald. Goedkope rommel 😅.

    Ik koop ze daar met de 5kg 😄 maar daar ben jij ni veel mee natuurlijk.
    Ik heb nog wel ongeveer een 2kg equinox cryo’s van vorig jaar die voor een prijsje weg mogen.


    Anders als er genoeg interesse is kan er een samenaankoop gedaan worden? Om de verzend kosten te drukken?

    Heb de Voss commercieel gebruikt in een Session IPA van 3,2%( Ragnar HOPbrok), enkel gehopt met 3kg hop( voor 1000L) tijdens flameout gedurende een 15min en gedryhopt met een 10kg bloemen en 12kg leftover mengeling Cryo’s. Toch zit er een sterk appelsienschil bittertje in het bier dat volgens mij door de Voss komt.
    Ben eens benieuwd of jij datzelfde gaat voorhebben.
    Let me know pls 😄

    Dat is inderdaad zo aatje.


    Zowizo bottelen met bottelgist en zo weinig mogelijk extra zuurstof 😄.
    Bij teveel zuurstof hebde kans op azijnzuur en/of ethyl acetate vorming. Moest de hergisting te lang duren voor ze begint is de kopruimte ook al teveel 😅.
    Extra bottelgist omdat de sachro zeker al zo dood is als een pier en de brett gaat er te lang over doen.
    Op die tijd hebde kans dat homofermentative LAB al wat suikers opsnoept die de brett dan weer niet kan omzetten.
    Ook zorgt verse bottelgist ervoor dat je minder kans hebt op THP off flavour.

    Stoch een raar gistje ze. Toch teweinig gepitcht dan? Al eens geproefd?
    Ga al den Dryhop der in 1ne keer bij of in verschillende keren?
    Als ik eens moet komen helpen na men werk laat maar weten. Voor het op te drinken wil ik ook wel helpen 😄.

    De Voss is anders echt wel een beest.
    Starter van 7L gemaakt 1100L vergist in 2 dagen tijd. Alle Twas wel maar een bier van 3,2% alc 😅. Tegen 30-32graden vergist. Smaak was hard appelsien en een klein aards tintje al.

    Aah veel beter :-) .


    Wat ik zelf ook leuk vind ik verschillende soorten chocolade of zwarte mout gebruiken om een tikkeltje meer complexiteit te krijgen. Waaronder zeker de Pale choco van TF. Vind ik echt super mout.

    Stijn, waarom niet een 10-15% haver om nog wat meer body te creëren?
    Persoonlijk vindt ik dat wel lekker in een stout. En ik denk dat het zeker wel mag in zo’n laag alc biertje ?.
    Als je echt eens iets cool wilt doen kunde de haver en het melk gedeelte eens combineren en havermelk toevoegen :-) wordt soms ook wel in een NEipa gedaan. Dus waarom niet in een MELKstout :-)

    <p>&lt;p&gt;Ik heb al 2x met vanille gewerkt, stokjes waren vacuüm verpakt maar zorgde toch dat heel men auto en ijskast naar vanille rook ?.</p>
    <br><p>Stokjes in 2 gesneden, uitgespraapt en dan stokjes + schraapsel 2 weken mee laten lageren. &lt;br&gt;1 keer 250 gram op 400L stout van 13% niks van te proeven &lt;br&gt;En 1 keer 250gram op 500L sour berliner weisse van 4,5% ook niks van te proeven. &lt;br&gt;Was 2 keer nen dure tegenvaller ??&lt;/p&gt;</p>

    <p>&lt;p&gt;&amp;lt;woltlab-quote data-author="HermanH" data-link="https://vlaamshobbybrouwforum.be/forum/index.php?thread/10910-nederlanders-lopen-helemaal-zot-voor-het-gents-bierfestival-op-18-augustus/&amp;amp;amp;postID=195653#post195653"&amp;gt;&amp;lt;p&amp;gt?Quote from ciesvandekwis)&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;Misschien een forum wedstrijdje aan verbinden...? &amp;lt;br&amp;gt;Kennen jullie het spelletje "waar is Wally" nog (of al)?&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;Dus wie ons, dus een van beiden (Cies, Serge en ikzelf) kan vinden op onderstaande foto krijgt een 0,75 liter van mijn nieuwste Karmelietkloon. 3 flessen worden ter beschikking gesteld. Sommigen hebben ons wel gezien, dus wie er was heeft eigenlijk een groot voordeel. Moet wel nog gebotteld worden binnenkort, dus nog even tijd om te zoeken... Natuurlijk zijn wij 3 niet aan de orde om mee te doen, die 2 gasten krijgen toch dit bier ooit als ruilbiertje...&amp;lt;/p&amp;gt;&amp;lt;/woltlab-quote&amp;gt;&amp;lt;p&amp;gt;&amp;lt;br&amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
    <br><p>&lt;br&gt;&lt;p&gt;&amp;lt;p&amp;gt;Recht int midden onder den boom een beetje langs de rechse kant. ?den Herman wilt net gaan zitte&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>

    Ik ben vandaag het boer “Godisvremde” aan het brouwen voor brouwerij Vissenberg en bier met vlierbloesem.
    Geïnteresseerde mogen steeds komen zien en kan je ineens zien waarom je nooit polsinelli moet kopen ?. Pak wel een biertje mee want ik ben er vergeten ?.


    Moeste mensen het gehoord hebben op stu bru deze morgen. Dat was voor mij dat ons Roos Van Den Akker een liedje speelde ??.

    210gram op 25liter? Is dat al Francis? Ik heb ook nog simcoe cryo’s liggen als je er nog moet hebben? Ben ook aan het werken in Wondelgem dus dat is rap geleverd ?.

    (Quote from ciesvandekwis)


    En wat is er dan speciaal aangepast aan de brouwketel zodat ze kettle sours kunnen maken?


    Awel da vroeg ik mij nu ook af eigelijk ?.
    Zo een aanpassing is toch niet nodig?
    Gewoon naar de cct pompen lacto toevoegen, purgeren en eens de ph bereikt rustig terug pompen en koken en klaar is kees. Das nu toch ook zo moeilijk ni ?.

    (Quote from Davidar)




    Ik vond het wel grappig dat WillemUy onmiddellijk had gezien dat het recept van mijn hand was,
    Zou dat aan de Antioxin en tetrahop gelegen hebben die toen ook nog in het recept waren bij opgenomen en er vermoedelijk ook nog als gebruikt water "PIDPA Westerlo in stond"


    De tetrahop en Antioxin deed me inderdaad onmiddellijk aan u denken ?. Het oorspronkelijke recept heb ik nooit niet gezien.
    Heb het bier al wel geproefd ? is gemakkelijk als je ook in die brouwerij brouwt ?.


    Al denk ik wel dat de batch van Serge beter was dan de 500L batch.

    Quote

    kan je specifieker zijn wat dan juist de problemen zijn?


    Ik brouw met deze ketels bij Vissenberg en vindt ze helemaal niet tof brouwen ?.


    Het zijn simpele enkelwandige ketels.
    Het roerwerk hebben we eens stil gelegd na het opwarmen met als gevolg het niet terug wou draaien, na zelf wat liggen kloten en helpen het terug ingang gekregen en de onderste schoep 90graden gedraaid.
    Filteren loopt ook niet altijd zoals je wilt.
    Kranen aan de ketels die beginnen lekken na nen tijd.
    Geen Wirlpool systeem.
    Als je problemen hebt dan of antwoorden ze niet op hun mail of doen ze alsof het niet hun schuld is.


    Ik ben niet de enigste ze dat dat er van vindt ? er zijn er nog ?.

    De A24 heb ik opgekweekt voor Willemuy maar dat gewoon een mengsel van de WPL644 en de Vermont Ale.
    Ik heb een biertje gedronken dat gebrouwen was met de A24, maar was er niet gek van, toch net dat zuurtje te veel op de achtergrond om lekker te zijn.

    Inderdaad gisteren is onze Sir HOPalot gebotteld geweest met de A24 en nog wat extra Conan erbij.

    Ben zelf ook benieuwd. Ik zal het laten weten wat ik er van vind.

    Qua prijs precies wel oke, Mandarina Bavaria is bij Amihopfen (mijn vaste leverancier tot nu toe) 38 voor een kilo, op Crossmyloof is het 33. Verzendkosten zijn ook ongeveer de helft maar.


    Interesting ..

    bij mr-malt.com is het maar 17€/kg ?.

    Schoon etiket!


    Ik heb ook al gezien dat het testbrouwsel in de smaak is gevallen in den Hulst in Herselt ?.

    Als ze hem daar verkopen zal ik nogis moeten passeren ?.

    Dan zal ik binnen 3weken is komen proeven ?.

    Heb net ook de Neipa gemaakt en even omgerekend 7gr/L hop in de Wirlpool waarvan er 5gr/L cryo’s bij zaten en in de dryhop gaan 10,5gr/L croyo’s en 5,1gr/L pellets. Misschien moet ik de cryo’s een beetje verminderen dan ?

    en dan stel ik me meteen ook de vraag of je niet evengoed de pH kan verlagen met wat melkzuur?

    dat gaat zeker maar dan krijg je een nogal simpele eentonige zurigheid. Terwijl ge kettle Sours maakt krijgde een toffere zurigheid

    De temperatuur gaat het zeker niet zijn. Ik heb er ook al eens me de L.plantarum op 45graden en hij was na 36uur mooi aangevuurd naar 3,4Ph.

    Dus het zal gewoon aan jou pilletjes gelegen hebben gok ik ?.