Berichten van raf

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    Hallo, Ik gebruik die branders ook.

    :)

    Ik heb er van 40 cm (2 ringen + 2 kraantjes) en van 60cm (3 ringen en 3 kraantjes) diameter Mijn maischketel is 65 cm, kookketel 65 cm, spoelwaterketel 50 cm diameter. Met een kleine aanpassing gebruik ik die branders op aardgas. Geen gesleur meer met buta- of propaan gaspullen

    :)

    De grootste kost geen 50,00€ in Spanje, gewoon in de winkel, goedkoper dan ginder op de markt. Groeten Raf

    Hallo, Bedankt voor de opmerkingen Nog eens aan het rekenen gegaan voor een volgend recept:

    BROUWPLANNER RAPPORT - (V6.1testB) - Datum Export: 21-5-2013 Naam van het bier : Dubbel Type van het bier : Biertype Brouwvolume : 100 liter Extractie-efficiëntie : 80% Voorspelling begindensiteit : 1066,8 SG /16,3 °P /16,7 Brix Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1010,0 SG /5,1 °P Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 6,2% Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 32 IBU / 75 EBC STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS Grondstof EBC kg % Gewicht Pilsmout 3 3 15,000 57,1 % Palemout 7 8 4,000 15,2 % Munich mout 15 15 4,000 15,2 % Geroosterde gerst 1000 0,750 02,9 % Chocolademout (Mout roost 900) 900 0,500 01,9 % CaraMunich (Cara 120) 120 0,750 02,9 % Special B (Cara 400) 390 0,500 01,9 % Maisvlokken 1 0,750 02,9 % MAISCHEN EN SPOELEN Gekozen Profiel: (M) Medium Maischwater : 93,7 liter aan 68 °C 63,0°C gedurende 45 min (ß amylase (maltose)) 72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) ) Filterspoelen: ga naar 75..78°C Totaal spoelwater : 71,6 liter aan Max.80°C Spoelen tot : 1017 SG (Of 4,6 °P of 4,7 Brix) HOPPEN Totale kooktijd : 70 minuten Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU EastKent Golding (A) PELL 5,0% 150 0' 18,9 Saaz CZ (A) PELL 4,5% 100 0' 11,3 Saaz CZ (A) BLM 4,5% 50 60' 1,4 KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN Additief Aantal Eenheid Toev. na..' VERGISTING Gistnaam : Fermentis T-58 korrel Gisteigenschappen : Fruitig, kruidig, goede hergister Volume giststarter: 6,0 liter maak met : 960 gram moutextract en 24 gram gistvoeding in 6,3 liter water koken + pH aanpassen Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 78 gram

    Met vriendelijke groeten, Raf

    Hallo, Ik heb het recept aangepast Zou het resultaat een beetje een warme toets hebben?

    BROUWPLANNER RAPPORT - (V6.1testB) - Datum Export: 20-5-2013 Naam van het bier : Dubbel Type van het bier : Biertype Brouwvolume : 100 liter Extractie-efficiëntie : 80% Voorspelling begindensiteit : 1064,1 SG /15,7 °P /16,0 Brix Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1010,0 SG /5,1 °P Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,9% Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 32 IBU / 91 EBC STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS Grondstof EBC kg % Gewicht Pilsmout 3 3 10,000 39,6 % Munich mout 15 15 7,000 27,7 % Special B (Cara 400) 390 6,000 23,8 % Palemout 7 8 2,000 07,9 % Chocolademout (Mout roost 900) 900 0,250 01,0 % Clarimalt of Caramelkleur in gram! 9000 50 gram Later toevoegen MAISCHEN EN SPOELEN Gekozen Profiel: (M) Medium Maischwater : 90,1 liter aan 68 °C 63,0°C gedurende 45 min (ß amylase (maltose)) 72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) ) Filterspoelen: ga naar 75..78°C Totaal spoelwater : 74,0 liter aan Max.80°C Spoelen tot : 1016 SG (Of 4,2 °P of 4,4 Brix) HOPPEN Totale kooktijd : 70 minuten Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU EastKent Golding (A) PELL 5,0% 240 0' 30,9 Saaz CZ (A) PELL 4,5% 50 60' 1,6 KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN Additief Aantal Eenheid Toev. na..' gedroogde sinaasschil 100,0 g 60' VERGISTING Gistnaam : Fermentis T-58 korrel Gisteigenschappen : Fruitig, kruidig, goede hergister Volume giststarter: 5,8 liter maak met : 920 gram moutextract en 22 gram gistvoeding in 6,1 liter water koken + pH aanpassen Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 75 gram

    Groeten Raf

    Hallo, Met de brouwplanner V.6.0 van Ronnie probeer ik een recept samen te stellen voor een dubbel van ongeveer 6 - 7 % alcohol. Laat mij weten wat er nog kan verbeterd worden? Groeten Raf

    Naam van het bier : Dubbel Type van het bier : Biertype Brouwvolume : 100 liter Extractie-efficiëntie : 85% Voorspelling begindensiteit : 1059,8 SG /14,7 °P /15,0 Brix Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1010,0 SG /4,7 °P Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,5% Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 31 IBU / 75 EBC STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS Grondstof EBC kg % Gewicht Palemout 7 8 12,000 53,8 % CaraMunich (Cara 120) 120 3,000 13,5 % Special B (Cara 400) 390 2,000 09,0 % Munich mout 15 15 5,000 22,4 % Chocolademout (Mout roost 900) 900 0,300 01,3 % MAISCHEN EN SPOELEN Gekozen Profiel: (M) Medium Maischwater : 79,6 liter aan 68 °C 63,0°C gedurende 45 min (ß amylase (maltose)) 72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) ) Filterspoelen: ga naar 75..78°C Totaal spoelwater : 83,6 liter aan Max.80°C Spoelen tot : 1014 SG (Of 3,7 °P of 3,9 Brix) HOPPEN Totale kooktijd : 75 minuten Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU EastKent Golding (A) PELL 5,5% 200 0' 29,5 EastKent Golding (A) BLM 5,0% 40 60' 1,9 KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN Additief Aantal Eenheid Toev. na..' gedroogde sinaasschil 100,0 g 60' Koriander 10,0 g 60' VERGISTING Gistnaam : Fermentis T-58 korrel Gisteigenschappen : Fruitig, kruidig, goede hergister Volume giststarter: 5,4 liter maak met : 870 gram moutextract en 20 gram gistvoeding in 5,7 liter water koken + pH aanpassen Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 70 gram