Berichten van Perre

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    Hey Mijn honingbier had een SG van 1078, toen ik wou bottelen na 1 week hoofdlagering Belgian Saison (warm) en 3 weken lagering aan -15°C, zat ik nog steeds op 1052. Qua smaak zit het goed. Wat zoet, maar zeer lekker. Om te vermijden dat mijn flesjes zouden ontploffen bij een warme hergisting op fles, heb ik gekozen om het bier nog twee weken verder te laten lageren. Dit is de eerste maal dat ik dit voor heb. Iemand een idee aan welke parameters dit zou kunnen liggen? Ik heb nu al meer dan 10 keer gebrouwen en elke maal heb ik een mooie vergisting. De enige parameter die ik zie, is de gist. Het was de eerste maal dat ik Belgian Saison gebruikt heb. Thx
    Vandaag nog een beetje geamuseerd, beetje zitten polijsten: [url=https://picasaweb.google.com/116386263481325415303/TheNextStepInSteps?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOXV3vyS3qyCnwE&feat=directlink]Eéntje gewoon gekuist en ééntje gepolijst (1ste maal)[/url] Ik moet nog wat oefenen, .... Het moet een spiegel worden! :grin:
    Ik heb die reeds samen gebruikt in mijn multi granenbier, is best wel lekker, maar max 15% gebruiken. Vrienden en familie vinden dat bier het beste, multi granen is dan ook niet in elke winkel te vinden. Ik vind ook dat je zoveel mogelijk moet proberen, niet weerhouden van kommentaar van anderen, iedereen heeft een andere smaak.
    [quote="Perre"] Maar nog liever Houblon Chouffé, heeft er iemand die versie van het recept?[/quote] Nevermind ... Net gevonden in bewezen recepten. :oops:
    Hmmm, deze ga ik ook eens proberen, ik drink graag Chouffe .... Maar nog liever Houblon Chouffé, heeft er iemand die versie van het recept?
    [quote="sampers"] Het weldless zijn van een kraan heeft niets te maken met 1delig of 3delig zijn. Dat betekend gewoon dat je ze op een andere manier op de ketel bevestigd. Voornamelijk dat je met schroefdraad in je ketel zit (wordt in je ketel gelast) of dat je nog een moer aan de binnenzijde dient te zetten.[/quote] Idd, maar als je alles makkelijk kan demonteren omdat het weldless is, dan zie ik niet direct het voordeel van een 3-delige
    [quote="Lino"]wel knap gedaan zo ik heb er binnekort misschien ook eerst nog met de bazin overleggen de bedoeling is om 1 te gebruiken als waterverwarmer bij mijn smoker project (heb bijna alle spullen bij elkaar om er aan te beginnen) [url=http://imageshack.us/photo/my-images/19/oi5x.jpg/][img]http://img19.imageshack.us/img19/5152/oi5x.jpg[/img][/url] Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url][/quote] Gedoeme das ni mis! ::worthy
    Thanks voor de tips Zie hier hoe ik geslepen heb: Stap 1 de slijpschijf bevestigen in twee restjes hoeken (ijzer) voor plaasterwerken die ik nog had liggen, met 8mm schroeven Stap 2 het vat niet demonteren, wel purgeren Stap 3 een dopsleutel van 26.5mm in de aansluiting van het vat zetten [url=https://picasaweb.google.com/116386263481325415303/TheNextStepInSteps?authkey=Gv1sRgCOXV3vyS3qyCnwE#5960552268800777522]1 tot 3[/url] Stap 4 een plank met een klokboor op maat van de dopsleutel uitboren Stap 5 de plank afzagen op lengte Stap 5 de slijpschijf met ijzers op de plank bevestigen zodat de schijf tegen de rand komt en het gat in de plank over de dopsleutel past [url=https://picasaweb.google.com/116386263481325415303/TheNextStepInSteps?authkey=Gv1sRgCOXV3vyS3qyCnwE#5960552268992417778]4 tot 5[/url] Stap 6 zie dat de constructie perfect rond kan draaien, aanpassen van de afstand indien nodig ... en slijpen maar 3 minuten later ben je klaar. En dan vanaf stap 6 herhalen voor elk vat. [url=https://picasaweb.google.com/116386263481325415303/TheNextStepInSteps?authkey=Gv1sRgCOXV3vyS3qyCnwE#5960552282577704290]Resultaat[/url] Belangrijk is de slijtage van je schijf na te kijken nu en dan. Als je schijf te klein wordt, verandert de cirkel (wordt kleiner) en dan verkrijg je geen mooie afronding. Ideaal vind ik het om na twee vaten een nieuwe schijf te steken (inox slijpschijf) en geleidelijk te slijpen, beter 20x rondslijpen dan 10 maal met meer druk. Je schijf zal een langere levensduur hebben.
    Nog een vraagske of 2: In de warmwaterketel, de warmteuitwisselingsspiraal in koper, maak je die met flexibel koper of een ander type ( leek hier hé, :oops: ) , diameter 15 of 20 en hoeveel meter? En onder in de maischketel, een filterplaat of een koperbuis met dwarse insnijdingen? Mercikes
    [quote="Brucero"]Best ben je met cobalt boren, veel snijolie gebruiken en een vooral een laag toerental.[/quote] En vind je die in de Brico of moet ik naar een speciaalzaak? Graag wat gedetailleerde info over het gebruik en de maten, ... ik heb zo geen ervaring met dat soort DIY Thanks
    [quote="KoenVdH"] Goedkope schijfjes van den Hubo, het zijn van die zwarte. Volgens mij gingen ze snel op omdat ik er niet in slaagde de slijpschijf perfect loodrecht op de inox te plaatsen zo dicht aan de kant...[/quote] Koen, Je bedoelt universele slijpschijfjes? Je hebt geen specifieke gekocht voor Inox/Aluminium? Aan allen, Andere vragen Een biervat is toch gemaakt uit SUS304 niet? Dat is wel degelijk RVS en moet dus toch met Inox slijpschijven geslepen worden? Welke bit (maat, type en merk) gebruiken jullie om de gaten groter te maken zodat het kraanwerk kan geplaatst worden? Gewoon in de Brico halen of ... ? Mercikes!
    Koen, Ik ga mijn vaten ook polijsten. Heb jij je daar al in verdiept? Je kan blijkbaar het polish-niveau kiezen aan de hand van de gebruikte pasta. Ik wil er ketels van maken waar je jezelf in kan zien. Op deze site vind je informatie ivm met wat en hoe polijsten ( http://www.cibo.be/nl/producten/gamma/p ... ijstvetten ) Hoe ga je je apparatuur opbouwen? Ik dacht aan de blauwe die hier ( http://hbd.org/discus/messages/366/33903.html ) staat of deze ( http://www.hbd.org/hollen/LRIMS.html ). Ik denk dat de blauwe beter is, omdat je zo perfect elke ketel kan visueel inspecteren zonder telkens er een trapje moet bijgehaald worden. Welke pompen ga je gebruiken? Mijn kraanwerk ga ik daar in Roeselare halen (zie andere post in deze categorie). Groeten W
    [quote="Bram"]Vallen pellets niet uiteen tot kleine brokjes die tussen de hopzak kunnen?[/quote] Neen, die zwellen zo hard dat ze er in blijven. Ik ben eens een dagje gaan brouwen met een paar ervaren hobbybrouwers. Daar heb ik het gezien en sinds dan doe ik het ook. Erg handig! Je moet het maar eens proberen.
    Hey you all, Ik moet zeggen dat ik nu na 7 maal brouwen geen problemen meer heb met die zak. De laatste 3 maal verliepen vlekkeloos. Ik brouw in die elektrische brouwketel van Brouwland tussen de 15 en 20L (na koelen). Mijn mout volume zit meestal tussen de 6 en de 7.5kg (zwaardere biertjes :grin: ). Roeren is idd moeilijk maar dat doe ik enkel in het begin. Onder de brouwzak zit een rooster die de brouwzak op hoogte zet en het kraantje speling geeft om circulatie toe te laten. Met gevolg is het wort klaar bij start van het filteren en kan je onmiddellijk beginnen met spoelen. Dit gebeurt dan naar een ander vat, dan de zak er uit en de ketel even proper maken en het koken kan beginnen. Nog een tip voor zij die met platenkoelers werken: Indien je hoppellets en kruiden toevoegd, steek die dan ook in een hopnetje! Dan kan je direct koelen (ketel naar gistvat) zonder dat je platenkoeler verstopt geraakt en zonder dat je eerst nog alles moet filteren. Greetz Perre
    Hey Is er iemand die weet of de cursus bierbrouwen die er gegeven wordt door Luc Pauwels, goed is? Thanks voor de feedback Greetz Perre
    Hey Ronnie Die file van werkt super om te experimenteren met eigen recepten! Dank aan allen die hier hebben aan meegewerkt. Met behulp van de file ben ik smaken, geuren, kleur en bitterheid gaan opzoeken en samenstellen om zo mijn eigen bier te maken. Ik heb het nu van eerste vat naar lageringsvat overgezet en het riekt lekker, de kleur ziet er super uit, .... Bij start (voor het eerste gistingsvat) had ik een SG van 1105 voor mijn ambertje, ik hoop nu dat de vergisting optimaal is. Binnen 2 weken kan ik het op fles zetten, zullen zien of ik rond 1010 zit (hopelijk) en hoe de smaak is voor de gisting op fles. Ik heb zo het gevoel dat ik die file veel ga gebruiken ::worthy Greetz Perre