Ok, heb dit weekend toch deze Blonde gebotteld, ondertussen 'Scha jak' gedoopt.
Mooie goudblonde kleur met alvast zeer gebalanceerde smaak tussen mout en hop.
Nu juist nog laten hergisten op fles en de foto's zullen binnen enkele weken volgen 
Ik heb hier juist nog één vraag over waar ik van hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen.
Zoals hierboven vermeld heb ik bij het lageren 38g suiker toegevoegd. Het alcoholpercentage bij het lageren bedroeg reeds 7.4% en door het bottelen met 7g suiker per liter reken ik hier nog een halve graad bij.
Nu is de vraag hoeveel alcohol hierbij gecreëerd werd door het toevoegen van die 38g suiker.
Zelf maakte in volgende berekening:
38 suiker + gist = 19g alcohol + 19g CO2
Soortelijk gewicht ethanol = 0,79
19g * 0,79 g/cm² = 15 cm² of 15 ml alcohol
Totaal gebotteld volume = 12,5 l
Dan kom ik aan een alcoholpercentage van 0.0012 %
Klopt het dan dat dit gewoon verwaarloosbaar is?
Alvast bedankt voor diegene die mijn rekenwerk wil nakijken 