Berichten van Loser

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    Maischketel is om wort te bekomen.
    Meeste hebben hier een 'frigo' waar hun vergistingsvat inzit dat ze opwarmen doormiddel van een warmtelamp/kabel/...

    Welke bitterhop je gebruikt maakt niet uit. Tis zoals je zegt voor je bitterheid. Aroma is toch zo goed als kapot gekookt.
    Maar als je specifiek Styrian Goldings als aroma hop wilt zou ik niet gaan dryhoppen met Citra maar dit ook doen met de SG.

    Met zo een klein vat van slechts 10l, vooral je bier supersnel verouderen en laten oxideren!!

    Beermenke laat je niet te zot of bang maken.

    Ik doe al jaren hetzelfde. Mijn vat is gewaxt maar inderdaad na 2weken heeft het genoeg geabsorbeerd om te bottelen. En meestal is het top wat er afkomt. En een bakje bier is snel op ;)

    ik heb de mogelijkheid een 2014 Braumeister 20L met isoleermantel te kopen voor 650€, waardoor ik weer twijfel tussen dit en een (nieuwe) GF G40 ;(

    Maar over de BM dus : ...

    - Prijs: te hoog! Doe hem een bod 400euro?

    - Als je gaat kijken vraag hem eens om te laten draaien met water.
    - Onderdelen gemakkelijk te verkrijgen via brouwshop of Speidel zelf.

    Ik heb zelf een 2dehands 50L Braumeister. Nog geen seconde spijt van & nog nooit iets stuk gehad.
    Ik had vroeger een GF, is ook niet slecht maar weet niet of ik nog terug zou willen :)
    Langs de andere kant is de BM maar geschikt voor 20L de GF voor 40L
    Maar je moet effe verder denken dan dat... Vergistingsvat moet groter & eigenlijk al de rest ook.

    Wel

    Zoiets denk ik, het is ook een beetje het nadeel van een CCT : je hevelt op geen enkel moment over naar een lagerfles dus als je gist volledig is uitgezakt is het vergistingsverhaal afgelopen. Bij overhevelen, hoe voorzichtig je dat ook doet, ga je altijd wat van die bezonken gist meenemen en zal het geheel eventueel opnieuw wat verder gisten.

    Wat ook is : we spreken dus maar over een paar SG punten : 1,015 vs 1,013. Dit in combinatie met de 9g/l heeft het gedaan volgens mij.

    Hmmm... Ik coldcrash mijn CCT en haal steeds voor bottelen nog eens de gist af.
    Ik heb mss iets meer verlies doordat ik stop als de bovenste kraan geen "bier" meer geeft.
    Dus tot aan de "aflaat" zit altijd nog een laagje bier. Aan de wanden hangt nooit iets van gist.

    ik gok nog steeds op een opsomming van je eerste 3 punten.

    Natuurlijk ligt er een vaste laag dikke gistbrij op de bodem van mijn gistvat. Met een droesemkapje op de buis kan ik mijn bier zo goed als helder af hevelen naar mijn mandflessen zonder dat er gist meekomt.

    Voila... Dat is de reden dat onzen Kristof A een CCT zoekt. Alles uit 1 tank, niet meer overhevelen.

    Rechtstreeks bottelen.

    Ieder geeft aan de hobby wat ie wilt dus met de SS Brew*bling bling* zit je zeker goed ☺️

    Ter mijner info maar ook voor Kristof A (en misschien ook belangrijk in z'n keuze)

    Welk voordeel heeft het om onder druk te vergisten?

    Vergisten zou sneller gaan & minder estervorming.
    De echte experts zullen het lijstje wel aanvullen.

    Ik zie het voordeel van een Unitank eerder in het satureren van je bier.
    Maw van vergisting tot botteling alles in 1 tank te kunnen doen.

    Ik moest even gaan zitten toen ik de prijs zag =O dat is toch niet echt meer voor hobbybrouwers :/

    79L is voor vele hobbybrouwers dan ook al 3 keer brouwen :)
    En vergeet niet door Corona/positie op de markt is brouwland massa's duurder geworden X(
    Voor *bling bling* betaal je nu éénmaal :S

    Ik heb me nu een Kegmenter aangeschaft om die reden (& op termijn mss de optie er van te doen :shushing_face: )

    Hier staat ie goedkoper!

    SS Brewtech is zeker niet slecht maar er is veel aan te monteren & kuisen.
    Vond het een gedoe. Heb nu 60liter Speidel CCT maar die hebben het nadeel kunnen niet onder druk gezet worden de jouwe ook niet trouwens.
    Dus moest ik van jou zijn en je kan met de vrienden samen leggen ga voor een UNITANK
    Waarom? Je kan onder druk vergisten, je kan je bier satureren & rechtstreeks op fles trekken zonder bottelsuiker.
    Maar weet niet wat voor jullie het belangrijkste is en telt...

    Of een ruitenwisser motot genoeg koppel heeft om een walsenmolen in werking te zetten. daar heb ik grote twijfels over.

    Hier staat er een 3fase motor op van 1 pk.

    Hier standaard 2 walsenmolen daarop staat al effe een ruitenwissermotor.
    Hij/zij/X schroot op het gemak al mijn mout en is krachtig genoeg om de boel in gang te trekken en te houden. Schroten duurt nu ook geen uren. En vond het eigenlijk een redelijk goedkope oplossing enige jammere is dat je met een adapter zit.

    Oke, dan kijk ik nog wel eens verder, tot dan doe ik het wel gewoon met manuele kracht :)

    Ga eens naar je garagist en vraag of hij geen ruitenwisser motor kan missen van een wrak?

    Wel effe adapter nodig! 12V. Koppeling (Ali?) er tussen en klaar 😇

    Zijn er dingen waar ik op moet letten bij het gebruik van fosforzuur ? Meen in het verleden gelezen te hebben dat dit wat gevaarlijker is …

    Gewoon gebruiken zoals je melkzuur gebruikt.
    Dat giet je ook niet in je ogen of handen of ruik je 5minuten aan...

    Voor de rest minder doseren daar het "sterker" is dan melkzuur.
    (Maar daar zal je brouwsoftware wel rekening mee houden & jij ook)

    Ik heb ook op Polsinelli zitten kijken maar de verzendkosten vanuit Italie naar Belgie zijn toch hoog, Niet ?

    Hilarisch... Met mijn maat die discussie overlaatst ook gehad. Ivm bierboxen. 55€ betalen waarvan 15€ transport. Hobby's kosten geld 😅😇

    Je moet eens prijs berekenen via Bpost of wat anders op dat formaat/gewicht. Transport kost geld ja.

    En voor brouwland wat is het 8€ betalen is geen probleem om je ingrediënten te laten leveren?

    Maar hier simpel voorbeeld ik weet het, zijn appelen en peren doch ... 1 SSbrewbucket 27L 199€ incl verzending laat ons zeggen, voor die prijs heb ik incl levering bij Polsinelli 2 * 50L Inox vat platte bodem. En idd daar is 1/4 transport van.

    Maar in mijn ogen nog steeds verwaarloosbaar als je prijs deelt door liters 😬


    En uhm... Ik heb SSbrew, plastic emmers, Mandflessen, ... gehad 😇 Nu ben ik een Speidel snob geworden 😅

    en hoeveel gram op aantal liters heb je toen gedaan?

    +/- 45L op 135gr Houtsnippers (1u @ 150°c getoast) & 12dagen gerijpt op 540ml Rum
    Dit heb ik over laatst bij een Porter gedaan gaf een mooie subtiele smaak vh hout & rum.
    Maar zoals eerder gezegd is smaak.
    Zat net te denken waarom de volgende keer niet een deel van de mout vervangen door Whiskymout?
    Daar bekom je ook die gerookte smaak mee.
    Heb ik al mooie resultaten mee behaald. (Max 10% vd stort)

    De eiken snippers een uur in aluminiumfolie toasten in de oven op 150 graden.
    Aantal gram is naar believen. Ik durf ze ook 14 dagen laten trekken in whisky/rum.

    Alles dat ik in mijn CCT gooi doe ik in een hopsok (al dan niet met knikkers) of rvs cilinder met een koortje aan.
    Zo kan mijn afsluiter nooit verstopt zitten en kan ik er alles vlot uit verwijderen achteraf.

    Voor nu wil ik echt nog niet naar een echte CCT a la Chronical o.i.d.

    Vraag is dus: nu een Brewbucket kopen aan 199 euro?

    Heb de Brewbucket gehad, los van alle bovenstaande pro/contra, je gaat er tevreden van zijn.
    Maar Zoals hieronder :)

    Ik zou even doorsparen en voor een CCT gaan, al is dat voor sommigen een hebbeding...

    Schik je nog over te hevelen en zit je momenteel op je geld?
    Voor nog geen 199euro heb je er zo 2 aan je deur geleverd ;-)

    Staat ook in hun Uitleg wat er best mee te doen?

    Of is het dat plannetje viel juist in ’t emmertje?


    En off-topic: Het regent of het met emmers uit de hemel wordt gegooid hier 😁

Ook je aankopen bij deze winkels kan je doen via Trooper. Je steunt het forum en zorgt mee voor een reclamevrij forum :thumbup:Klik op de naam om naar de Trooper pagina te gaan.


Brouwland   AliExpress  Bol.com   Coolblue