Berichten van Brucero

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  Merci voor de tip, heb tabak al verschillende jaren in mijn serre staan tegen de bladluizen bij mijn tomaten en paprika’s, dit lukt goed bij de tomaten maar bij sla en paprika’s werkt dit van langs geen kanten.
  Hoe maak je de thee? En je zegt dat het giftig is voor huisdieren! Dit is mijn hond zijn vaste plas plaats op het gazon waa de kriekenbomen staan hoelang mag hij hier dan niet plassen?

  Gisteren 22 kg krieken geplukt en ingevroren, denk dat het dit jaar een zeer zure kriek lambiek zal worden, heb ontdekt dat er in het water waarmee ik ze gespoeld heb kleine witte wormpjes rond dreven, ben dit jaar wat te laat begonnen met plukken er zitten er zeer veel tussen met een piep klein gaatje en een rotachtig plekje?

  Citaat van Breugel

  Onlangs een reportage gezien op PlattelandsTV.
  Proefcentrum Pamel doet onderzoek naar kweek Schaarbeekse krieken.
  https://www.vlaamsbrabant.be/b…cm5-128911.pdf?tonsaiUri=

  Schaarbeekse? heb al 5 jaar of langer mijn kriekenbomen 4 stuks 3 noord en 1 schaarbeekse, mijn 3 noordkriekbomen haal ik iedere jaar ettelijke kilo’s krieken eraf vorig jaar zelfs 40kg, mijn schaarbeekse levert mij iedere jaar welgeteld 5 krieken kunnen er ook 6 zijn, hij draagt iedere jaar vollenbak bloemen en die worden ook kleine kriekjes maar daarna beginnen die er allemaal af te vallen, iets raar?

  De reden dat ik een eco-matic spuit gekocht heb is de volgende
  Op 12/01 heb ik mijn suiker voor hergisting op fles 10 min. gekookt.
  Terwijl ik aan het overhevelen ben naar mijn bottelvat , giet ik mijn suiker bij en dan nog even voorzichtig roeren omdat alles goed gemengd zou zijn.
  Alles gaat goed, bottelen gaat goed , maar in het restje dat over blijft liggen er kristallen van suiker
  Kan het zijn dat mijn bier te koud was en de suiker terug kristalliseert ??


  Ook de reden waarom dat ik dat gekocht heb, ten eerste om dat je moet roeren en ten tweede om dat ik da laatste bier proefde dat nog in het bottelvat was superzoet smaakte


  Dat was de prijs toen ze die speciale actie daar gedaan hebben op de brew bucket ik heb die toen ook gekocht met nog een extra korting van 10%, nadien was hij weer gestegen naar 199€ ?

  En dat is trouwens de hoofdreden bij mij waarom ik de Plaato gekocht heb om te zien wanneer de gisting voorbij is, ik vermoed en ben er vrij zeker van dat je het Sg enkel maar nauwkeurig “ betaalbaar” kan bepalen via een Hydrometer.

  Ik heb hem voorlopig nog maar eenmalig gebruikt, niet van bij de start omdat hij pas 2 dagen na de gisting arriveerde, dus ivm de Sg kan ik geen bevindingen geven.
  Maar wat ik wel weet is dat je door het aantal blups dat hij registreert, ziet wanneer de gisting voorbij is. Heb toen gemeten en de gisting was inderdaad over zat aan Sg 1.011 terwijl Sg 1.014 vooropgesteld.

  Ik gebruikeen eco-matic spuit van max. 5ml
  Maw ik voeg de suiker (en bottelgist) toe in de flesjes
  & bereken hoeveel toe te voegen via een excel en/of brouwsoftware


  Vandaag voor het eerst gebotteld rechtstreeks uit de brew bucket met de eco-matic spuit alles perfect verlopen en moest dit al veel eerder gekocht, veel minder werk en opkuis, en je bent zeker dat er overzl de juiste hoeveelheid suiker en gist in zit. Wat ik bij mijn bottelvat niet altijd zeker van was wanneer ik het laatste beetje opdronk en vrij zoet was.
  Het enige wat ik in het vervolg msch moet doen is het gistvat op temperatuur laten komen dan er zal op die manier msch geen lucht aangezogen worden na de coldcrash let vaste stop.

  Merci voor de feedback, woensdag eens kijken bij Bms welke ze op stock hebben.

  Hopelijk zijn ze open


  Ivm de vergisting zal ik best mijn bier overhevelen uit de brewbucket zeker en niet de ganse tijd op de gistkoek laten staan aangezien je langer moet lageren

  Of tenzij ik mij een cct meebreng

  :pieker:

  Voor mijn eerste poging om een pils te maken heb ik 3 zakjes W34/70 op 23l gebruikt. Over een paar weken kan ik zeggen of het een goede gist is. De vergisting ging in ieder geval zonder probleem. 1 puntje onder de voorspelde FG.


  3 zakjes !!! Is dit echt nodig? de fabrikanten schrijven toch maar 1 zakje per 20 liter voor ?

  Die vitamon, is dat gistvoeding? Voor een ondergister ga je trouwens meer gist moeten gebruiken. Ik zou mikken op twee zakjes minimum voor 22l, 3 zou eigenlijk beter zijn.

  yep, dat is gistvoeding van Erbslöh waar ik vorig jaar reeds iets van gepost heb.

  de gist is een smackpack van Wyeast, heb ik dan niet genoeg met 1 pak?


  Ivm de vitamon cerevisiae, een vraag die ik begin deze week in 2017 gesteld heb aan Erbslöh


  Hello, Toddy I buy your product in a local store in a package of 50gr. Before I was using wyeast nutrient blend, this product you have to put in to the wort 10 min. before finish cooking to be sure everything is sterilized. Your product you have to put in to the wort after the cooking, when it's ready to start fermentation. So my question is: Is there no risc of an infection when you do it like this? 2nd question: Can you use it when you are brewing according 'Deutsche reinheitsgebot'?


  For your questions; the product has as ingredients 3 vitamins, which are not thermostable. Also there is no risc on cross contamination, when the product is used by start fermentation. We recommend always, the use with the pitched yeast, means when you prepare only the yeast with an amount of 25g/hl pitching yeast, your fermentation will boost afterwards and this is the most economic use of the product.

  For your 2nd question; all ingredients will be adsorbed by the yeast and you can´t detect/analyse them in beer. It´s not strict in the alignment with the German purity of law, but I can tell you, we have a lot of breweries, which are using this product.

  Please don’t hesitate and contact me, when questions coming up, usage of our products.

  Greetings,

  Volker


  Komende week ons eens aan een pils wagen, heb in Oostenrijk een pils gedronken die licht zurig was, en dit bevalde me wel "kan ook zijn dat hij geïnfecteerd was, want daar weet je nooit, het zou niet het eerste bier zijn met een raar smaakje dat ik daar van de tap gedronken heb" daardoor denk ik om een deel tarwemout toe te voegen, de gist zal te zien zijn welke ze bij Bms op stock hebben.

  BrouwHulp Recept uitdraai

  Basis

  Omschrijving

  Waarde

  Kenmerk

  20

  Naam recept

  STILLUP

  Brouwdatum

  03-01-2019

  Bierstijl

  Pils(ener)

  Volume

  22,2 l

  Begin SG

  1,047 SG

  Berekende kleur (Morey)

  10 EBC

  Berekende bitterheid (Rager)

  25 IBU

  Brouwzaalrendement

  77,0 %

  Kooktijd

  80 min.

  Water en brouwzouten

  Hoeveelheid

  Ingrediënt

  20,00 l

  Water uit Everyday 2L

  1,50 g

  Antioxin SBT

  11,40 ml

  Melkzuur

  11,13 l

  Spoelwater

  Waterprofiel behandeld water

  Ca

  Mg

  Na

  HCO3

  Cl

  SO4

  66 mg/l

  26 mg/l

  50 mg/l

  411 mg/l

  15 mg/l

  34 mg/l

  Vergistbare ingrediënten

  Hoeveelheid

  Naam

  Mouterij

  Kleur

  %

  3,07 kg

  Premium Pilsmout

  Weyermann

  3 EBC

  67,0 %

  1,51 kg

  Pale Wheat

  Weyermann

  11 EBC

  33,0 %

  Maischschema

  Omschrijving

  Temperatuur

  Stap tijd

  Rust tijd

  Beslagdikte

  Eiwitrust

  42,0 °C

  1 min.

  10 min.

  4,4 l/kg

  b amylyse

  63,0 °C

  8 min.

  30 min.

  4,4 l/kg

  a amylyse

  72,0 °C

  8 min.

  40 min.

  4,4 l/kg

  filterspoelen

  78,0 °C

  5 min.

  2 min.

  4,4 l/kg

  Hop

  Hoeveelheid

  Naam

  Type

  % alfazuur

  Kooktijd/toevoeging

  IBU

  40,0 g

  Hallertau Mittelfrüh eigen kweek 2018

  bellen

  4,0%

  75 min.

  21,6 IBU

  20,0 g

  Hallertau Mittelfrüh eigen kweek 2018

  bellen

  4,0%

  15 min.

  2,9 IBU

  Overige ingrediënten

  Hoeveelheid

  Naam

  Type

  Gebruik

  4,00 g

  Iers mos

  klaringsmiddel

  koken

  4,00 g

  Vitamon cerevisiae

  anders

  hoofdvergisting

  Gist

  Hoeveelheid

  Naam

  Type

  1,0 pak(ken)

  Munich Lager (2308)

  ondergist

  1,0 pak(ken)

  Czech Pilsner Lager (2278)

  ondergist

  Wat zou nu eigenlijk de beste manier zijn om een lambiek of roodbreuntje te bottelen die meer of jaar aan het verzuren zijn, welke hoeveelheid suiker gebuikt men hier best en gebruikt men best een bottelgist of niet. Hoe doen de lambiekbrouwers dit eigenlijk, die gebruiken volgens mij toch geen bottelgist of gaan zijn onder Co2 gaan bottelen.

  Ik zou in ieder geval het liefst koolzuur op mijn bier willen.8o

  (Quote from maphilib)


  Daarom is het soms beter om iets meer te betalen en het bij Brouwland te kopen. Dan is garantie geen probleem. Alhoewel dat het versturen van zo'n klein pak nu ook weeral geen arm en been kost.


  Ik wou ook meer betalen maar als je hen mailt en vraagt of ze enig idee hebben wanneer ze dit kunnen leveren hebben ze geen idee, en de week erop staat hij online?

  (Quote from Brucero)


  Volgens mijn heb je dan geen probleem (op voorwaarde dat je vat 100% dicht is)


  Dus dan ik met een gerust hart een cct van 54l kopen die ik kan gebruiken met BM 20L en men driepannssysteem 40L. Op voorwaarde als ik ga coldcrashen dat ik het waterslot vervang door vaste stop, bij brewbucket kan je trouwens mooi zien dat hij het vat vacuum zuigt daar het deksel naar binnen getrokken is, en nu weet ik dus ook waarom bij de “ ex “ fastferment men blonde bieren steeds geoxideerd smaakten doordat ik daar met een potjes waterslot ging coldcrashen en men daar dus veel lucht binnenzoog.

Ook je aankopen bij deze winkels kan je doen via Trooper. Je steunt het forum en zorgt mee voor een reclamevrij forum :thumbup:Klik op de naam om naar de Trooper pagina te gaan.


Brouwland   AliExpress  Bol.com   Coolblue