Je had toch beter zo een mooie vrijstaande en vooral grotere gekocht, kan later altijd van pas komen??
Berichten van Brucero
Registreer je of meld je aan
Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum
-
-
-
Dat is de larve van de kersenvlieg.
De larven die uit de kersen vallen kruipen in de grond en ontpoppen het jaar nadien.
De vliegen paren en leggen hun eitjes op de kersen.
En de cyclus begint opnieuw.
Om dit te voorkomen moet je rond 15 mei de grond rondom de kersenbomen thee van tabak gieten.
Let op voor uw dieren en kinderen: THEE VAN TABAC IS HEEL GIFTIG!!! (sorry voor de hoofdletters).
Steed buiten bereik van kinderen en dieren houden en resten in het toilet gieten (is goed biologisch afbreekbaar).
(Bron: Velt)
Ik heb dit maar twee jaar moeten uitvoeren en was er nadien vanaf.
Merci voor de tip, heb tabak al verschillende jaren in mijn serre staan tegen de bladluizen bij mijn tomaten en paprika’s, dit lukt goed bij de tomaten maar bij sla en paprika’s werkt dit van langs geen kanten.
Hoe maak je de thee? En je zegt dat het giftig is voor huisdieren! Dit is mijn hond zijn vaste plas plaats op het gazon waa de kriekenbomen staan hoelang mag hij hier dan niet plassen? -
-
Gisteren 22 kg krieken geplukt en ingevroren, denk dat het dit jaar een zeer zure kriek lambiek zal worden, heb ontdekt dat er in het water waarmee ik ze gespoeld heb kleine witte wormpjes rond dreven, ben dit jaar wat te laat begonnen met plukken er zitten er zeer veel tussen met een piep klein gaatje en een rotachtig plekje?
-
Citaat van Breugel
Onlangs een reportage gezien op PlattelandsTV.
Proefcentrum Pamel doet onderzoek naar kweek Schaarbeekse krieken.
https://www.vlaamsbrabant.be/b…cm5-128911.pdf?tonsaiUri=Schaarbeekse? heb al 5 jaar of langer mijn kriekenbomen 4 stuks 3 noord en 1 schaarbeekse, mijn 3 noordkriekbomen haal ik iedere jaar ettelijke kilo’s krieken eraf vorig jaar zelfs 40kg, mijn schaarbeekse levert mij iedere jaar welgeteld 5 krieken kunnen er ook 6 zijn, hij draagt iedere jaar vollenbak bloemen en die worden ook kleine kriekjes maar daarna beginnen die er allemaal af te vallen, iets raar?
-
Ik weet niet wat er hier gebeurt maar de fuggles, mittelfruh en target staan al boven de drie meter, terwijl de saaz en spalt select amper 20 a 30 cm hoog staan??
-
Om dit probleem op te lossen heb ik samen met mijn tri-clamp vlinderkraan dit stuk ook gekochthttps://www.ssbrewtech.com/pro…ronical-series-fermenters
-
Mijn vlinderkleppen komen vanop Ali bij Sorekara, maar verschillende shops zijn momenteel leeg vanwege chinees nieuwjaar dat tot 10februari loopt
-
De reden dat ik een eco-matic spuit gekocht heb is de volgende
Op 12/01 heb ik mijn suiker voor hergisting op fles 10 min. gekookt.
Terwijl ik aan het overhevelen ben naar mijn bottelvat , giet ik mijn suiker bij en dan nog even voorzichtig roeren omdat alles goed gemengd zou zijn.
Alles gaat goed, bottelen gaat goed , maar in het restje dat over blijft liggen er kristallen van suiker
Kan het zijn dat mijn bier te koud was en de suiker terug kristalliseert ??Ook de reden waarom dat ik dat gekocht heb, ten eerste om dat je moet roeren en ten tweede om dat ik da laatste bier proefde dat nog in het bottelvat was superzoet smaakte
-
een ferm stukje engineering
Hoe zou ik daarop gekomen zijn
, Merci voor jou input Serge
-
Voila men opstelling is eindelijk klaar om met zo min mogelijk product te passiveren
-
(Quote from Bram)
Ja je ze hebben eerst netjes die 15% er bij gedaan tov enkele weken terug, je bent niet alleen ,
Voor de niet FB gebruikers
De prijs nuDe prijs net voor nieuwjaar
scheelt net 15%
Dat was de prijs toen ze die speciale actie daar gedaan hebben op de brew bucket ik heb die toen ook gekocht met nog een extra korting van 10%, nadien was hij weer gestegen naar 199€ ?
-
Heb gisteren bij brouwmarkt de racking arm tri-clamp besteld en die was niet gestegen in prijs, de cct die ik bij Bms gekocht heb kwam bij brouwmarkt ongeveer 25€ goedkoper nu voordien was hij daar25€ duurder.
-
Ik heb er ook al veel klachten over gehoord... Vooral de kwaliteit van de ketels.
Bah de ketels zijn niet echt zware rvs ketels maar ze koken het wort en dat is wat telt?
-
De mijne gekocht bij Macrovet.nl was de goedkoopste
-
-
Ik heb hem voorlopig nog maar eenmalig gebruikt, niet van bij de start omdat hij pas 2 dagen na de gisting arriveerde, dus ivm de Sg kan ik geen bevindingen geven.
Maar wat ik wel weet is dat je door het aantal blups dat hij registreert, ziet wanneer de gisting voorbij is. Heb toen gemeten en de gisting was inderdaad over zat aan Sg 1.011 terwijl Sg 1.014 vooropgesteld. -
Morgen ga ik eens wandelen in mijne winkel en moet zeggen gaat zeer gevaarlijk worden want heb vreed jeukende vingers
Hopelijk hebben ze de 54 l versie al aangevuld?
-
Nu werkt het inderdaad, merci Herman
Weet er iemand hoeveel suiker per 100ml suikerstroop bevat die je in de winkel koopt (die heldere in glazen flessen voor in cocktails)?
Zelf gevonden denk ik : voor de suikerstroop van Boni zou het neerkomen op 85.5 g/100ml stroop.
-
Als je via de coldcrash co2 via een buffervat gaat toevoegen moet je hier dan geen rekening mee houden bij het bottelen dat je minder suiker gebruikt?
-
<p><p>Ik heb die met de slang gekocht, want die voor de fles, wordt de fles NIET meegeleverd</p></p>
-
Ik gebruikeen eco-matic spuit van max. 5ml
Maw ik voeg de suiker (en bottelgist) toe in de flesjes
& bereken hoeveel toe te voegen via een excel en/of brouwsoftwareVandaag voor het eerst gebotteld rechtstreeks uit de brew bucket met de eco-matic spuit alles perfect verlopen en moest dit al veel eerder gekocht, veel minder werk en opkuis, en je bent zeker dat er overzl de juiste hoeveelheid suiker en gist in zit. Wat ik bij mijn bottelvat niet altijd zeker van was wanneer ik het laatste beetje opdronk en vrij zoet was.
Het enige wat ik in het vervolg msch moet doen is het gistvat op temperatuur laten komen dan er zal op die manier msch geen lucht aangezogen worden na de coldcrash let vaste stop. -
Hoe lang gaat het bier op de gistkoek staan? Een maand kan volgens mij gerust zeker omdat je ook koelt.
als ik zo hier en daar rondsurf lees ik dat ze een pils 3 a 4 weken gaan lageren, als je daar de twee weken gisting bij rekent
-
Merci voor de feedback, woensdag eens kijken bij Bms welke ze op stock hebben.
Hopelijk zijn ze open
Ivm de vergisting zal ik best mijn bier overhevelen uit de brewbucket zeker en niet de ganse tijd op de gistkoek laten staan aangezien je langer moet lageren
Of tenzij ik mij een cct meebreng
-
Voor mijn eerste poging om een pils te maken heb ik 3 zakjes W34/70 op 23l gebruikt. Over een paar weken kan ik zeggen of het een goede gist is. De vergisting ging in ieder geval zonder probleem. 1 puntje onder de voorspelde FG.
3 zakjes !!! Is dit echt nodig? de fabrikanten schrijven toch maar 1 zakje per 20 liter voor ?
-
Ga je een starter maken? Ondergisters hebben heel veel gist nodig.
euh niet echt, geen tijd meer komende week, zal msch dan beter kijken voor een korrelgist
enige idee welke korrelgist ik gebruik
-
Die vitamon, is dat gistvoeding? Voor een ondergister ga je trouwens meer gist moeten gebruiken. Ik zou mikken op twee zakjes minimum voor 22l, 3 zou eigenlijk beter zijn.
yep, dat is gistvoeding van Erbslöh waar ik vorig jaar reeds iets van gepost heb.
de gist is een smackpack van Wyeast, heb ik dan niet genoeg met 1 pak?
Ivm de vitamon cerevisiae, een vraag die ik begin deze week in 2017 gesteld heb aan Erbslöh
Hello, Toddy I buy your product in a local store in a package of 50gr. Before I was using wyeast nutrient blend, this product you have to put in to the wort 10 min. before finish cooking to be sure everything is sterilized. Your product you have to put in to the wort after the cooking, when it's ready to start fermentation. So my question is: Is there no risc of an infection when you do it like this? 2nd question: Can you use it when you are brewing according 'Deutsche reinheitsgebot'?
For your questions; the product has as ingredients 3 vitamins, which are not thermostable. Also there is no risc on cross contamination, when the product is used by start fermentation. We recommend always, the use with the pitched yeast, means when you prepare only the yeast with an amount of 25g/hl pitching yeast, your fermentation will boost afterwards and this is the most economic use of the product.
For your 2nd question; all ingredients will be adsorbed by the yeast and you can´t detect/analyse them in beer. It´s not strict in the alignment with the German purity of law, but I can tell you, we have a lot of breweries, which are using this product.
Please don’t hesitate and contact me, when questions coming up, usage of our products.
Greetings,
Volker
-
Komende week ons eens aan een pils wagen, heb in Oostenrijk een pils gedronken die licht zurig was, en dit bevalde me wel "kan ook zijn dat hij geïnfecteerd was, want daar weet je nooit, het zou niet het eerste bier zijn met een raar smaakje dat ik daar van de tap gedronken heb" daardoor denk ik om een deel tarwemout toe te voegen, de gist zal te zien zijn welke ze bij Bms op stock hebben.
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving
Waarde
Kenmerk
20
Naam recept
STILLUP
Brouwdatum
03-01-2019
Bierstijl
Pils(ener)
Volume
22,2 l
Begin SG
1,047 SG
Berekende kleur (Morey)
10 EBC
Berekende bitterheid (Rager)
25 IBU
Brouwzaalrendement
77,0 %
Kooktijd
80 min.
Water en brouwzouten
Hoeveelheid
Ingrediënt
20,00 l
Water uit Everyday 2L
1,50 g
Antioxin SBT
11,40 ml
Melkzuur
11,13 l
Spoelwater
Waterprofiel behandeld water
Ca
Mg
Na
HCO3
Cl
SO4
66 mg/l
26 mg/l
50 mg/l
411 mg/l
15 mg/l
34 mg/l
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid
Naam
Mouterij
Kleur
%
3,07 kg
Premium Pilsmout
Weyermann
3 EBC
67,0 %
1,51 kg
Pale Wheat
Weyermann
11 EBC
33,0 %
Maischschema
Omschrijving
Temperatuur
Stap tijd
Rust tijd
Beslagdikte
Eiwitrust
42,0 °C
1 min.
10 min.
4,4 l/kg
b amylyse
63,0 °C
8 min.
30 min.
4,4 l/kg
a amylyse
72,0 °C
8 min.
40 min.
4,4 l/kg
filterspoelen
78,0 °C
5 min.
2 min.
4,4 l/kg
Hop
Hoeveelheid
Naam
Type
% alfazuur
Kooktijd/toevoeging
IBU
40,0 g
Hallertau Mittelfrüh eigen kweek 2018
bellen
4,0%
75 min.
21,6 IBU
20,0 g
Hallertau Mittelfrüh eigen kweek 2018
bellen
4,0%
15 min.
2,9 IBU
Overige ingrediënten
Hoeveelheid
Naam
Type
Gebruik
4,00 g
Iers mos
klaringsmiddel
koken
4,00 g
Vitamon cerevisiae
anders
hoofdvergisting
Gist
Hoeveelheid
Naam
Type
1,0 pak(ken)
Munich Lager (2308)
ondergist
1,0 pak(ken)
Czech Pilsner Lager (2278)
ondergist
-
Wat zou nu eigenlijk de beste manier zijn om een lambiek of roodbreuntje te bottelen die meer of jaar aan het verzuren zijn, welke hoeveelheid suiker gebuikt men hier best en gebruikt men best een bottelgist of niet. Hoe doen de lambiekbrouwers dit eigenlijk, die gebruiken volgens mij toch geen bottelgist of gaan zijn onder Co2 gaan bottelen.
Ik zou in ieder geval het liefst koolzuur op mijn bier willen.
-
Hier vandaag ook twee vaten uitgestoomd, nu vernissen en morgen een roeselare kriek en een roeselare bruin erin, deze laatste staat sinds maart te vergisten, de kriek sinds september
-
Hier is gisteren ook toegekomen?, wist niet dat brouwen gelijk gesteld is met bakker?
-
Vandaag mijn Plaato afgehaald op het postkantoor. BTW en douaneformaliteiten komen op € 43,70.
Ik betaalde $ 99, dus in totaal ongeveer € 13,60 goedkoper dan bij Brouwland. Toen ik bestelde had Brouwland dit nog niet in zijn assortiment.Ale hop, je hebt hem later of mij besteld en je hebt hem al?
Heb je de tracking gegevens gevolgd? -
(Quote from maphilib)
Daarom is het soms beter om iets meer te betalen en het bij Brouwland te kopen. Dan is garantie geen probleem. Alhoewel dat het versturen van zo'n klein pak nu ook weeral geen arm en been kost.
Ik wou ook meer betalen maar als je hen mailt en vraagt of ze enig idee hebben wanneer ze dit kunnen leveren hebben ze geen idee, en de week erop staat hij online?
-
Allez dan heeft het lange wachten van ergens in 2017 tot enkele weken geleden dan toch iets opgebracht.
Via Kickstarter ingeschreven en €100 per stuk betaald.
Dat is toch een pak minder dan de prijs die ze er nu voor vragen €150.Op black friday was dit 90€ ?
-
Mocht er hem iemand voor Kerst willen?
-
(Quote from Brucero)
Laat dat nu de enige winkel zijn waarvan er hier niet meteen een winkel in de buurt is Maar ik ga iets in elkaar knutselen, een buisje waarin ik nauwkeurig suiker kan afwegen maar in verschillende gewichten zodat ik respectievelijk met 6, 7, 8 en 9 g/l kan werken.
Gaat dat niet wat veel werk zijn?
-
<p>W@lter die espressoklontjes verkopen ze in Delhaize, ga ze bij volgend brouwsel ook weer gebruiken, juist nog een manier vinden voor bottelgist toe te voegen?</p>
-
Nee, maar vanaf het moment dat je bijvoorbeeld een staaltje wil nemen of prut aftappen, zuigt de CCT wel lucht naar binnen
Op de moment dat je gaat coldcrashen ga je toch geen staal meer nemen of prut aflaten?, dat doe je toch voordien?
-
(Quote from Brucero)
Volgens mijn heb je dan geen probleem (op voorwaarde dat je vat 100% dicht is)
Dus dan ik met een gerust hart een cct van 54l kopen die ik kan gebruiken met BM 20L en men driepannssysteem 40L. Op voorwaarde als ik ga coldcrashen dat ik het waterslot vervang door vaste stop, bij brewbucket kan je trouwens mooi zien dat hij het vat vacuum zuigt daar het deksel naar binnen getrokken is, en nu weet ik dus ook waarom bij de “ ex “ fastferment men blonde bieren steeds geoxideerd smaakten doordat ik daar met een potjes waterslot ging coldcrashen en men daar dus veel lucht binnenzoog.
Ook je aankopen bij deze winkels kan je doen via Trooper. Je steunt het forum en zorgt mee voor een reclamevrij forum Klik op de naam om naar de Trooper pagina te gaan.