He, Perron bieren, is dat niet van Dinges?
Berichten van homoeccentricus
Registreer je of meld je aan
Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum
-
-
Vergelijk het eens met dit recept: https://books.google.be/books?…house%20tafelbier&f=false
1.025, 1.7 ABV en 7.2 IBU. Ook wat caravienne en aromatic.
-
Haal je dat niet omlaag wanneer je de Ph aanpast door melkzuur toe te voegen?
Inderdaad, maar ik had niet de indruk dat Walter van plan is aan te zuren
-
Ik heb hier ook water van Duisburg.
Ik meng 20 l demi met 15 l kraanwater en voeg dan zouten toe.
Komt overeen met wat ik hierboven heb aanbevolen, MAAR: de aanbeveling geldt enkel voor zwarte bieren, omdat het bicarbonaatniveau redelijk hoog blijft.
-
Ik zit bij elke brouwsessie met een dilemma : mijn brouwwater. Wij hebben hier lekker drinkwater, zit geen chloor in of andere rommel, maar het is loeihard. We spreken dan van een HCO3 gehalte van om en bij de 350mg/l. Veel te hard om deftig mee te brouwen, uitgezonderd de donkere bieren, maar de rest van de waarden zijn echt wel goed :
Vandaar dat ik op zoek ben naar een eenvoudige manier om die HCO3 naar beneden te krijgen zonder aan de rest te komen. Iemand een idee?
Bru'nwater beveelt rond de 140 ppm bicarbonaat aan. Dus: 40% leidingwater, 60% demi.
-
Nog eentje gevonden: Reductie van alkaliniteit met calcium hydroxide
Dan moet wel de verhouding tussen calcium en alkaliteit juist zitten...
-
Dus ik haalde in het toilet een fles mede uit mijn zak. Wat deed ik daar dan mee en hoe komt het dat Steinie dat kon zien? En ik neem aan dat het minstens mezcal was?
Om nog meer misverstanden te vermijden...de john is in mijn primitieve dialect een synoniem voor de wc... enigszins beneveld door eigen brouwsels had ik onderstaande post ook zo begrepen..niet wetende hoe complex sommige van de interpersoonlijke relaties hier op het forum zijn..peace to everyone
En excuses als dit overkwam als een olifant in de delicate porceleinwinkel van dit forum..niemand hoeft dus met forumvakantie
(Quote from Steinie)Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
-
Ik zou niet weten waarom..niets gezelligs aan te grote ego's in te kleine wc's
Misschien wordt het wel eens tijd dat ik een flinke, dikverdiende, te lang uitgestelde Nederlandstalig brouwforumvakantie neem.
-
Het is hier precies gezellig.
-
Er is een vuistregel gebaseerd op de vergelijking van Arrhenius: bij elke stijging van de temperatuur met 10C verdubbelt de intensiteit van chemische reacties.
Dit is universeel waar tot lieden als Ingo of Serge zich komen moeien.
-
Oei dan is het blozende wijngist
(Quote from homoeccentricus)
Da's dan toch voor droge wijn durf ik hopen.
-
Indien het argumenten zijn tegen droge biergist wil ik het wel lezen.
Pas op he, ik gebruik droge wijngist!!!
-
Griezel zakjes
Chapter 6 en verder zijn verhelderend voor de geïnteresseerde, maar het is echt wel zware koek
No way dat ik dat ga lezen. Ik weet al wat er zal staan: gedroogde gist is vloeibare gist in droge toestand.
Ga naar W@lter en proef zijn bier. QED AMDG YOLO.
-
Dat snap ik echt niet. Gemakkelijk en lekker vind je in de supermarkt.
-
Zonder dank en stop allemaal eindelijk eens met die griezelzakjes.
-
Hm, om eerlijk te zijn heb ik in het geniep een klein slokje van het bier gedronken. Er zat inderdaad een afwijking in: een soort harde, bijna bijtende peperigheid vanachter in de keel. Was dat de gist die dat veroorzaakt heeft?
-
W@lter, heeft Palmer iets problematisch aan jouw bier vastgesteld?
-
Dát of die mens is hobbybier zo beu als koude pap.
-
Die komba heb ik ook (mee)geproefd, het is zowat een olfactorisch teletijdsportaal naar de pissijnen van ons Gents Bierfestival eind augustus.
External Content www.youtube.comContent embedded from external sources will not be displayed without your consent.Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy. -
ongegeneerd zat
En dan de fantastische komboecha van het vat missen? Nee hoor!
-
Sociaal proactief als ik ben mocht ik mij zondag namiddag reeds present melden. Er was Cantillon Grand Cru Bruxellensis van het vat, dus mijn eeuwige dankbaarheid en trouw is nu al verzekerd.
Bovendien heb ik op de weg daar naartoe in een Turks supermarktje Aleppo peper gevonden. Mijn dag kon niet stuk. De linkervoorband van mijn auto wel, maar gelukkig is dat niet gebeurd.
-
John Palmer heeft mijn mede niet gekeurd want hij kent naar eigen zeggen niets van mede, maar hij sloeg toch geen tweede glaasje af
-
Als je over de duivel spreekt schiet bij mij steeds de naam Moortgat of Lucifer te binnen, en niet zo zeer Homoeccentricus
Wil dat zeggen dat ik maandag dan nog steeds mag binnenspringen in het geval dat ik naar Brouwland ga?
-
Volgens mij maakt Homoeccentricus mede. Die eens aanspreken.
Wanneer men over de duivel spreekt roept men zijn naam of zoiets.
-
- Een goed boek over mede is: https://www.amazon.com/gp/prod…nkCode=as2&tag=meadist-20
- je kan de "staggered nutrients" methode gebruiken: http://www.hogtownbrewers.org/…t-nutrient-staggering.pdf
- Dit is het meer geavanceerde gistvoedingsprotocol dat ik gebruik: http://www.meadmaderight.com/tosna.html - het is wel niet zo eenvoudig om aan de producten te geraken.
- Je hebt zowel kaliumsorbaat als kaliummetabisulfiet nodig om de vergisting te stoppen. Hier is wat meer uitleg: http://madalchemead.com/how-to-back-sweeten-mead/
- Je voegt honing opnieuw toe vlak voor het bottelen. Licht verwarmen, evt met wat water, en goed door de mede roeren. Beetje bij beetje tot je tevreden bent met de smaak.
-
Ik passeer wellicht op maandag, want ik ben er vrij zeker van dat John Palmer wel een handtekening van mij wil. Een bier heb ik helaas niet.
-
Citeer
Maar ik snap de cult om die film niet, vindt er niets aan,
IngoDat is gemakkelijk te verklaren: het is de ultieme ANTI-wabi-sabi film. Alles klopt tot in het kleinste detail.
-
De vraag is enkel voor Ingo, want als hij dat ook nog weet word ik helemaal gedeprimeerd.
-
Bij mijn weten zijn glucoamylase en amlyloglucosidase synonym,
https://enzymeeducationinstitute.com/enzymes/glucoamylase/Ingo
Weet jij ook uit welke film het citaat "I did not know that" komt?
-
Blijkbaar is het enzyme amyloglucosidase: http://whitelabs.com/ultraferm
-
In de wijn sectie van Brouwland.
-
ph*ckit, een pro! Ziet er nog wel een oude versie uit met bugs (gal moet liter zijn zeker).
Je voegt niks toe aan het spoelwater?En je zou kunnen overwegen een zelfde hoeveelheid ascorbinezuur toe te voegen om een effect te krijgen dat gelijkaardig is aan antioxin.
-
Wat is de bedoeling van dat campden tablet? Antioxidant? Hoe heb je de hoeveelheid berekend?
-
Mijn agent wil weten of en wanneer jij beschikbaar bent voor een Abbott&Costello-achtige tournée.
Ben jij eerder het gestuikte type?
-
Als je echt een body-loos bier wilt en je wilt geen kaamgisten gebruiken dan gebruik je alles hierboven.
Water, kristalsuiker, een beetje voeding en hop doen het ook .....
IngoIk wil niks he, ik wijs alleen op het bestaan. Schijnt best lekker te zijn. Maar goed, als het zo van die Deus-toestanden zijn, dan is het niks voor mij.
-
Lijkt of de hoge vergistingstemperatuur nog belangrijker is?
Geen esters in dit bier. Hop, hop, en alleen maar hop. En alcohol. Want daar doen we het tenslotte voor. Niet voor de esters.
-
Je moet op zoek naar een glucoamylase, die breekt alle zetmeel af tot de simpelste suikers. Niet een pentosanase oid.
http://www.erbsloeh.com/en/pro…s/starch_saccharificationIngo
Een andere bron stelt ook dat het glucoamylase is: https://milehidistilling.com/p…gluco-amylase-enzyme-1lb/
-
werkt dat niet
Het enige wat ik weet is dat ik heb gelezen dat het enzyme waarschijnlijk geen amylase is
-
Ik neem aan dat het om een enzyme gaat dat kan worden toegevoegd VOOR de vergisting, bv http://www.erbsloeh.com/produc…B_BeerzymPENTA_GB_002.pdf
De bedoeling is een bier te brouwen dat zover mogelijk is uitgegist. Bij een double IPA wordt nu al vaak veel dextrose toegevoegd, om het bier zo droog mogelijk te krijgen.
-
Ik zie daar bij Brouwland alleen klaringsmiddelen staan?
Je moet bij de professionele producten kijken.