Berichten van MARCVG

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

    jazeker. Batch=23l. Sg1061

    Na 2 dagen. Sg 1033 .....dit bleef zo staan 1033

    Na 4 dagen toch even manueel gemeten sg1010?

    Goede middag

    ik heb een probleempje met mijn PLAATO

    Dit is de tweede keer dat ik deze gebruik : eerste keer alles perfect, zelfs de SG was correct tot op 1 puntje

    Nu is de SG gestopt met zich aan te passen vanaf de 3de dag

    De teller van de bubbels en de temperatuur werkt wel... alleen de SG wordt niet meer berekend.

    Heeft iemand dit al eens ervaren en is er dan een oplossing?

    Ik gebruik 1gr Fermentis F2 op 20 l

    Ik doe dit de avond voor het bottelen in 5cl wort met een beetje suiker.

    Bij het bottelen meng ik dit dan in het 'bier'. Werkt altijd perfect

    Ik heb ook geen massa zinksel in de flesjes

    Ik heb een braumeister van 20l met spiraalkoeler. Deze werkt perfect in het winter seizoen (als het water +-12 a15 gr is)

    Nu in de zomer heeft het ""kraantjeswater"" een temperatuur van boven de 17graden. Dan koelt je wort maar af tot +- 27graden of je moet eindeloos veel water laten doorstromen. Een vriend van mij heeft een grote platenkoeler en hij regelt ook het volume van de wort dat door de platenkoeler loopt. Duurt dan wel iets langer maar koelt volgens mij iets beter??

    Goede middag

    Ik heb ook een plaato en deze werkt ook zeer goed

    Kan jij me uitleggen hoe je van de csv files zo een statistiek kan maken zoals in jou voorbeeld.

    dank u

    Marc

    Ik gebruik altijd 1gr/10 liter bottel gist fermentis safbrew F2

    24 uur voor bottelen een 10cl wort met 1 gr suiker en 2gr gist (voor 20liter)

    dag van bottelen gewoon erbij en even roeren

    Werkt perfect

    Mijn slechtste brouwdag was... ik brouw met een braumeister met een binnenketel. Op het moment dat ik mijn mout in de binnenketel had gedaan viel de vleugelmoer (waarmee je de binnenketel vast zet) tussen de twee wanden. Met water van 60 graden kan je die er echt niet meer uitvissen. Dus alles eruit en volledig opnieuw beginnen.

    Bedankt al voor de info

    Misschien me toch even voorstellen ik brouw al een jaar of 5 met een speidel 20l (die me echt wel goed bevalt)

    Ik probeer vooral wat trippel achtige brouwsels te maken (die drink ik het liefst)

    meestal één keer per jaar een IPA met enkel amarillo hop en ook één keer een ""Christmas"" bierke, donker, beetje zoeterig met wat zoethout smaak.


    Walter ik had die topic al wel gevonden maar er staan nog geen ervaringen beschreven.

    Ik ben benieuwd naar de correctheid van de Plaato.

    Goede middag heren

    Ik ben Marc en ben al een tijdje ingelogd bij de Vlaamse Hobbybrouwers maar ik heb het forum nog niet echt gebruikt.


    Ik heb een vraagje : heeft er iemand ervaring met het nieuwe hebbedingetje PLAATO ?

    Zijn de SG waarden correct of is er ''erg bij benadering"

    groetjes

    [quote='Brucero' pid='44782' dateline='1385707263'] [quote='Ronnie'] Daarom heb ik ook een lange sonde zodat ik overal kan meten en begin al af te tappen bij 26... 28°C in beetjes. Tegen dat m'n gistvat vol is is het laatste wort maar 16°C en gemiddeld is het dan in 't gistvat iets van 19°C. [/quote] Dus als ik goed begrijp laat je het wort ook niet rusten alvorens te hevelen naar het gistvat. [/quote] als je niet pompt bij de koeling moet je niet echt wachten,
    [quote='Penumbra' pid='60298' dateline='1418817630'] de "promo" prijs bij BM   1295euro   incl koelspiraal  op de moment.  Vond ik voor de braumeister nog meevallen (ook al is de prijs best duur voor wat je krijgt maar ok) het staat ieder vrij hem wel of niet te kopen he. [/quote] goede middag,  ik denk dat je bij mij geweest bent voor de demo met de braumeister.  Heb je zelf al gebrouwen nu? en met succes? grtjs Marc ps : pas van gisteren op het forum