Eerlijk gezegd, als beginner, zou ik me niet met waterbehandeling bezig houden behàlve de pH. Als je die kan beheersen doe je al een goede stap in de juiste richting. Wat je water betreft : als het lekker is om te drinken is het ook goed om mee te brouwen. Smaakt er heel duidelijk chloor doorheen (zou niet mogen in de BeNeLux) dan is het niet geschikt. Zit er een ontharder op je leiding, dan is dat ook niet geschikt. Maar voor de rest ...
Ik brouw meestal gewoon met kraantjeswater maar stel mijn pH wel bij. Omdat ik hier met vrij hard water zit moet ik wel een heleboel melkzuur gebruiken, soms vraag ik me af of ik niet beter fosforzuur zou gebruiken 
Dit gezegd, trek gerust eens je stoute schoenen aan, zoek een waterprofiel op van een bekende brouwerij/bier dat je wil gaan brouwen en met demiwater, wat brouwzouten (die kosten dus echt 2x niks) en een nauwkeurig weegschaaltje kan je aan de slag. Softwares en apps zoals Brouwhulp en Brewfather hebben goede tools om de samenstelling te berekenen.