Brewcrafter 25

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

 • Heeft er iemand op het forum ervaring met de Brewcrafter 25?

  Ik ben op mijn gemakske wat geld aan het sparen voor een alles-in-één systeem en heb daar mijn oog op laten vallen. Qua gebruiksgemak zit het ergens rond de oude Grainfather. Het kost 549 euro en het lijkt me dat het een vrij volledig systeem is.

 • Bij de bulldog moet je alleen zien dat je de laatste versie hebt (ondertussen al aan versie 3) de eerdere versies hadden nogal wat kinderziekten (ondermaatse voeding voor de pomp,.......) De Klarstein is niet de zelfde volgens mij (= ook bijna nergens meer in stock)
  De reviews op het NL forum over deze apparaten.
  http://www.hobbybrouwen.nl/for…ex.php/topic,29723.0.html
  http://www.hobbybrouwen.nl/for…ex.php/topic,33297.0.html = de zelfde link van Cies
  http://www.hobbybrouwen.nl/for…ex.php/topic,32419.0.html
  http://www.hobbybrouwen.nl/for…x.php/topic,31676.25.html
  Het blijven toch maar gewoon koffiepotten/weckketels met een pompje

 • Citeer

  Het blijven toch maar gewoon koffiepotten/weckketels met een pompje


  Dat kunt ge uiteindelijk ook van een grainfather of een speidel zeggen :neutral: Tegenwoordig worden die allemaal buiten Europa geproduceerd. Op z'n best gebeurt de assemblage nog in Europa.

  Ik lees links en rechts gemengde meningen (maar die vind ik vb voor een Grainfather ook) en als ik naar youtube filmpjes kijk dan zie ik ook veel mensen dingen verkeerd doen (volgens mij tenminste). Gaande van te fijn schroten, te snel rondpompen, te hard koken, pomp meteen aanzetten na moutstort, ... Een geautomatiseerd systeem wil niet zeggen dat je zomaar raak kan doen, een beetje logisch verstand wordt wel gevraagd.

  De Klarstein is trouwens uit voorraad tot en met 28/04. Ik vermoed dat er een nieuw model aankomt. Hopelijk blijft de prijs dan hetzelfde.

 • Toevallig gisteren nog een draad gelezen over die Klarstein op het Nederlandse forum.
  Blijkbaar heeft deze nog veel kinderziekten en moet je ook geluk hebben dat je geen 'maandagmorgenexemplaar' in handen krijgt.
  Moest ik van jou zijn Walter, ik zou nog ff de kat uit de boom kijken.

  Uiteindelijk heb ik van al die systemen het meest vertrouwen in de Speidel en de Grainfather, alvast van de Speidel Braumeister heb ik nog nooit klachten gehoord, maar de prijs is er dan ook naar hé...

  Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.


  Winston Churchill

 • Ik heb gerust nog wat tijd om erover na te denken. Qua kwaliteit zit ik het beste bij die brewcrafter 25, die komt ook met een goede moutpijp die je traploos naar boven kan brengen. De Klarstein lijkt me veel blingbling te hebben voor een lage prijs maar je leest er wel veel slechte commentaren over. Het feit dat ze ineens een paar maanden niet meer leverbaar zijn zegt ook al iets.
  De bulldog brewer vind ik ook interessant, en die kan ik ook nog bij Niels kopen maar ik lees regelmatig over ongelukjes met de moutpijp die terug de ketel invalt. Wort van +70° kan je ernstige brandwonden opleveren.

  Och, ik weet het nog niet maar ik blijf wel rondkijken naar de mogelijkheden.

 • Citeer

  maar ik blijf wel rondkijken


  Ik weet dat hij beetje prijzig is, Walter; maar mijn speidel staat hier intussen al sinds 2010 en hij doet het vandaag nog - efkens hout vasthouden - net even goed als toen hij pas uit de doos kwam.

  Wheat is for cakes, barley is for beer, and oats are for horses.

  Untitled-7.png