Conan D'or

There are 11 replies in this Thread. The last Post () by WillemUy.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Dinsdag staat er weer een specialleke op de planning.
    Bedoeling is een orval kloon, alle ongeveer zoiets ;D

    Mout stort is bijna dezelfde als de Val D'or van Ronnie + dan een beetje cara red erbij.
    De hop is wat ik nog liggen heb.

    De Gist ( het leuke aan het recept) heb ik gekozen voor de Funktown pale Ale.
    Dit is de Vermont ale van the yeast bay, of ook wel de Conan gist zeggen ze PLUS een wilde sachro gist.
    De Conan zorgt voor een beetje citrus en pech en de wilde sachro dan weer voor wat ananas en mango.
    Kan niet slecht zijn denk ik ;D

    Wat wil ik ermee bereiken? Een super fruitige orval met toch wat funk erin.

    Misschien de dry-hop veranderen door simcoe? zodat het nog fruitiger is ?
    Wat denken jullie? Schiet maar raak.

    BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable)) - Datum Export: 14/12/2016

    Naam van het bier : conan D'or
    Type van het bier : orval like
    Brouwvolume : 32 liter
    Extractie-efficiëntie : 78%
    Voorspelling begindensiteit : 1051,9 SG /12,8 °P /13,2 Brix
    Waarvan suikers : 1005,4 SG /1,4 °P /1,4 Brix
    Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1007,4 SG /2,0 °P
    Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,8%
    Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 40 IBU / 36 EBC

    STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
    Grondstof EBC kg % Gewicht
    Pilsmout 3 3 3,100 45,9 %
    Palemout 7 8 2,200 32,5 %
    Munich mout 15 15 0,240 03,6 %
    Aromamout (Amber 50) 49 0,240 03,6 %
    CaraMunich (Cara 120) 120 0,100 01,5 %
    Special B (Cara 400) 390 0,100 01,5 %
    Weyermann CaraRed 40 0,300 04,4 %
    Bruine (basterd)suiker 30 0,480 07,1 %

    MAISCHEN EN SPOELEN
    Gekozen Profiel: (1) Eénstaps maisch
    Maischwater : 22,4 liter aan 71 °C
    66,0°C gedurende 90 min (éénstaps maisch )
    Filterspoelen: ga naar 75..78°C
    Totaal spoelwater : 30,4 liter aan Max.80°C
    Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)

    HOPPEN
    Totale kooktijd : 70 minuten
    Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU
    Magnum (Hallertau M.) (B) BLM 13,4% 3 fwh 3,1
    Target (U) BLM 10,2% 32 5' 26,0
    Fuggles (A) BLM 3,0% 60 40' 10,1
    Styrian Golding (A) BLM 1,4% 40 65' 0,6
    Styrian Golding (A) BLM 1,4% 60 koud 0,0

    KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN
    Additief Aantal Eenheid Toev. na..'

    VERGISTING
    Gistnaam : funktown pale ale
    Gisteigenschappen : Vermont ale + wilde sacro citrus /pech + ananas/mango

    Volume giststarter: 1,5 liter maken met: 180 gram moutextract
    en 4 gram gistvoeding in 1,5 liter water koken + pH aanpassen

    Indien met korrelgist: Hoeveelheid = 0 gram

  • Leuk idee in ieder geval. Maar voor een ver uitgegiste orvalkloon zou ik toch opteren voor een orvalkuur nà de hoofdgisting. Nu heb je twee gisten in één. Misschien werkt dit wel evengoed hoor. Wil ik zeker wel es proeven :P

  • Ben nog wat aan het lezen geweest en denk dat ik er nog wel een echt brettje ga bijdoen :-) Heb er nog enkele in de ijskast steken :-P Of misschien eens kijken hoe diep hij uitgist zo en met brett bottelen, is wel wat gevaarlijker voor bommetjes.
    Hij water is allesinds al aant warm worden om te beginnen maischien :-)