Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Vandaag was het bijna weer zo ver, zeg! Verdorie, toch! Zelfs een ezel stampt geen twee keer tegen dezelfde steen. Hier in Gent was het vandaag al serieus koud, en in mijn huisje is het beneden in de keuken best kil, vooral 's nachts. Dus ik dacht: ik zet mijn twee zware bieren van de laatste week (de Närke en de Thomas Barley) gewoon boven. Vorig jaar had ik mijn Fuller's stout wellicht zo naar de *** geholpen, door het vat op te heffen waardoor er vuil water van uit het waterslot in het bier kwam. Nu haalde ik het slotje eruit, alvorens het vat naar boven te dragen, maar ook bij het uittrekken van het waterslot, was het precies of het water wou in het vat druppen. Ligt dat aan de "opwaartse luchtdruk" of zoiets. Gelukkig is het wel niet gebeurd. Dan had ik echt wel heel hard gevloekt! Ik denk dat ik beter voor al mijn vaten potwaterslotjes ga kopen maar ik vind die echt wel heel duur. Jan.

    A pint a day keeps the doctor away.

  • een duplex waterslot moet je er ook afhalen of trekt ook water terug maar daar kan je dan het bovenste deel uithalen en heb je dat probleem niet terug hoor :)

    Der kluge Mensch so glaube mir, der braut und trinkt sein eigenes Bier!

  • Als oplossing kan je naast een waterslot een terugslagklepje extra plaatsen onder aan de stop dit werkt zonder water en kosten bij Ali bijna niks. zie ook topic Lucht terugslag tijdens koelen van gistingskast Bij heel (zeer) lage onder druk sluiten deze wel niet onmiddellijk maar als er vloeistof van uit het waterslot boven op het membraantje drupt gaan die gegarandeerd dicht, en heb je geen kans dat er water uit je waterslot in je bier terecht komt. Ik gebruik die bijna standaard gezien ik zelf ook zo een warhoofd ben dat steenvast bij het verplaatsen van de gistings/lagervaten vergeet mijn waterslot er af te halen.

  • Allemaal een beetje overkill en vrees voor niks hoor. Een paar druppels op 20 liter bier met een alcohol% van boven de 8. Ik NO way dat daar iets mee gebeurt. En inderdaad, om 100% zeker te zijn: naar Dunaldi om vodka. Of beter nog: hun gin blijkt zelfs dik in orde te zijn :wink:

    <p>Napalm is er nog Palm.</p>