NIEUWE OPLEIDING:Distillaten & Likeuren.

There are 9 replies in this Thread. The last Post () by raf.

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Beste cursist en ex-cursist, Ben je gepassioneerd door jenever en likeuren? Wil je graag meer kennis vergaren over jenever en likeuren? Dan is de opleiding TECHNICUS IN DE FERMENTATIEPROCESSEN: DESTILLATEN EN LIKEUREN zeker iets voor jou! We richten ons met deze opleiding naar een breed publiek, aangezien het een heel functionele en praktische opleiding betreft voor zowel liefhebbers, professionelen als ook voor wie een job in een stokerij of sterkedrankenhandel ambieert. De opleiding omvat twee opeenvolgende modules die heel sterk gericht zijn op de praktijk. Tijdens de eerste module (labo fermentatie destillaten) leer je in verschillende stappen alcohol produceren, afkomstig van suiker- en/of zetmeelhoudende landbouwgewassen. Grondstofkeuze is dus heel belangrijk. Verder leer je de geproduceerde alcoholen gebruiken in bestaande en nieuwe dranken. Ook smaakvorming , -harmonie en smaakonderscheiding zijn dus van belang. In de tweede module (labo fermentatie likeuren) leer je likeur produceren en o.a. ook advocaat maken. Daarnaast weet je de smaken en aroma’s uit vruchten, kruiden en noten over te brengen in likeuren. Op het einde van de opleiding ontvang je het certificaat van Technicus in de fermentatieprocessen: destillaten en likeuren. Praktisch Start: 6 februari 2014 in onze campus in Merelbeke (Potaardeberg) Wekelijks op donderdagavond (18.00h tot 21.30h) http://www.avondschool.be/opleidingen/t ... keuren.htm Groetjes Paul Florimond
  • Beste Tom, de opleiding waar jij naar vraagt valt onder de opleiding chemie en deze kan je enkel maar beginnen in september, ( mijn zoon volgt momenteel deze opleiding en ook nog een paar andere in Merelbeke, hij volgt ook de opleiding zytholoog bij sintra te Sint-denijs westrem). Let op voor veel van deze cursussen is er heel veel interesse van hobbyisten ( zeker bij de praktijk lessen) daardoor zijn er wachtlijsten!! Voor de cursus biochemie-bieren is er volgens mijn zoon geen wachtlijst. Vriendelijke groeten, Paul