Zundert trappist

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Die hollanders toch, een " hartstikke lekker biertje" en volgens diene enen een trappist met kruiden want de belgische trappisten gebruiken geen kruiden??

    <p>Bier is voor de groten wat melk is voor de kleinen</p>

  • Vanaf 6 december te koop in uw Delhaize, dus volgende week allen daarheen, groetjes Paul

    I want to fly like an eagle.

  • "Diene enen" waar Brucero naar verwijst (en het gaat hier om de bijdrage in het VRT-journaal van 29/11), is geen 'hollander', maar wel een Belg: meer bepaald Jef van den Steen, o.a. bekend als auteur van een boek over trappisten. Hij zei in die bijdrage (te herbekijken op deredactie.be) dat de kruidigheid van de Zundert origineel is in de wereld der trappisten, omdat 'de Belgische trappisten nauwelijks kruiden gebruiken'...

  • Quote from Gert

    "Diene enen" waar Brucero naar verwijst (en het gaat hier om de bijdrage in het VRT-journaal van 29/11), is geen 'hollander', maar wel een Belg: meer bepaald Jef van den Steen, o.a. bekend als auteur van een boek over trappisten. Hij zei in die bijdrage (te herbekijken op deredactie.be) dat de kruidigheid van de Zundert origineel is in de wereld der trappisten, omdat 'de Belgische trappisten nauwelijks kruiden gebruiken'...

    Tja, zonder link kan ik dat moeilijk weten natuurlijk

    :wink:

  • heb hem daarnet op helderheid en kleur zeer mooi en kleur caramelkleur. de geur was licht kruidig/gistig de smaak vond ik tegenvallen, nogal leeg in het begin dan wat bitterder en lichtje kruidig en beetje moutigheid daarna valt alles snel weg. het is niet wat je van een trappist verwacht zoals we die kennen maar het is wel een lekker bier in vergelijking met het gemiddelde bier. ik ga het wel niet meer opnieuw kopen

  • Quote from segtom

    het is niet wat je van een trappist verwacht zoals we die kennen

    Het moet toch met enige trots worden gezegd dat de vlaggeschepen van de Trappisten in ons kleine landje worden gebrouwen

    ::2duimen

    Maar 'k zal ook deze Zundert Trappist eens proeven als de gelegenheid zich voordoet.

    :santé

  • Ik heb 'm gisteren bij Delhaize gehaald, stond nog een heel schap vol. Een lekkere licht moutige tripel zonder meer, veel kruiden haal ik er niet uit, flauw schuim, evenwichtig qua geur en bitterheid. Ik zou hem nog een jaartje laten liggen. Ofwel nu drinken als aperitiefje zou ook passen. Daarna mijn eigen duvel gedronken, en die vond ik veel krachtiger van smaak.

    <p>Napalm is er nog Palm.</p>

  • Halloo ciesvandekwis, ik heb je reaktie gelezen ,en ben hem net ook gaan kopen in Wondelgem, er staan nog 6 bakken, groetjes.

    I want to fly like an eagle.

  • Quote from ciesvandekwis

    Treffend artikel over Zundert en verwatering van trappistennaam.

    artikel? ik zie een zwart blad, no tekst

    :?:

    wat doe ik fout?

    Je suis Charlie

    In de hel is geen Bier,
    Daarom brouw ik het Hier!

  • Cies stopt zijn documenten in publieke Dropbox folder. Ik krijg die ook niet geopend vanaf de link in mijn browser, maar aangezien ik ook dropbox account heb kan ik de documenten downloaden naar mijn eigen folder en dan lokaal openen. Dit gezegd zijnde, veel staat er niet in dit artikel, allez toch niets dat ge zelf nog niet weet

    :wink:

    Wheat is for cakes, barley is for beer, and oats are for horses.

    Untitled-7.png