Hopduvelke

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Gisterenavond nog eens een Hopduvelke van Ronnie losgelaten in een glas, had er ll. nog een meegekregen op de Hopus kloonproeving. Man man, wat een lekker biertje. Na iets meer dan een jaar op fles zijn de smaken en geuren echt rijper dan de eerste die ik heb geproefd op 7 jan. 2014. Geen onaangename smaken of geuren te bespeuren en de koudhop is nog steeds goed aanwezig en heeft een mooie nasmaak! Lekker!!!

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Zo dan is het een beetje leesbaar;)


    BROUWPLANNER RAPPORT - (V6.1testB) - Datum Export: 11/10/2013

    Naam van het bier : Hopduvelke
    Type van het bier : tripel
    Brouwvolume : 55 liter
    Extractie-efficiëntie : 82%
    Voorspelling begindensiteit : 1066,9 SG /16,3 °P /16,6 Brix
    Waarvan 10,8°P uit granen, 5,16°P uit suiker en 0,44°P uit de rijstsiroop.
    Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1006,7 SG /1,7 °P
    Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 8,0%
    Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 37 IBU / 7 EBC

    STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
    Grondstof EBC kg % Gewicht
    Pilsmout 3 3 7,600 58,8 %
    Rijstvlokken 0 1,000 07,7 %
    Havervlokken / havermout 4 1,000 07,7 %
    Kristalsuiker 0 2,600 20.8 %
    Rijstsiroop LIMA of Naturkorn Muhle 3 0,330 02,6 %

    MAISCHEN EN SPOELEN
    Gekozen Profiel: (M) Medium
    Maischwater : 34,3 liter aan 68 °C 63,0°C

    gedurende 45 min (ß amylase (maltose)) 72,0°C

    gedurende 20 min (a amylase (body) )

    Filterspoelen: ga naar 75..78°C
    Totaal spoelwater : 56,4 liter aan Max.80°C
    Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)

    HOPPEN
    Totale kooktijd : 75 minuten
    Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU
    Styrian Golding (A) BLM 3,5% 35 FWH 4,9
    Styrian Golding (A) BLM 3,5% 65 5' 11,3
    50%Target 50% Fuggle BLM 7,0% 50 30' 15,1
    Saaz CZ (A) BLM 3,8% 30 45' 3,9
    Saaz CZ (A) BLM 3,8% 70 70' 1,8
    Citra 95% + Ammarillo 5% PELL 10,0% 110 koud 0,0

    KRUIDEN / ZOUTEN /KOOKADDITIEVEN
    Additief Aantal Eenheid Toev. na..'

    VERGISTING
    Gistnaam : Danstar BRY-97 IPA korrel
    Gisteigenschappen : Voor o.a. IPA's, licht esterachtig, vrijwel neutraal en geeft geen onaangename geuren.
    Korrelgist: Hoeveelheid = 43 gram

    OPMERKINGEN: Dit brouwsel wordt eigenlijk als High Gravity gebrouwen: 40L. Er wordt 15 L Montille water
    (waarin 1,5 ml melkzuur gedaan is), vooraf in de gistkuip gedaan, daarin wordt de korrelgist gehydrateerd.
    Samen is dit 55 liter.

    BROUWRAPPORT
    Bekomen stamwort : 1064 SG/ 15,7 °P/ 16 BRIX (apparte kookingredienten zoals suiker en siroop
    erbij geteld (gegeven op brouwdag +3 dagen)
    Bekomen Einddensiteit : geheveld op 15/10/2013 SG 1004,5
    Gebotteld alcohol vol% : nog niet gebotteld (edit 15/10/2013)

    Waarom trainen voor een sixpack als je gratis een tonnetje kan hebben!:bier: