Ik vul dit nog aan met de details als de kogel volledig door de kerk is.
Ik heb hier een 225 liter voormalig rumvat staan (en daarvoor rode wijn)
Gezien de dubieuze manier waarop dit vat werd opgeslegen (ruikt wel nog ok) voor ik het in mijn bezit kreeg, wil ik vlug hoog in alcohol gaan alvorens op te slaan op vat.
Om in thema te blijven zou ik analoog de rode rumsnoepen willen gaan.
(geen idee hoe deze heten)
De eerste bestelling is alvast gedaan:
- 10 Liter (14 KG) rietsuikermelasse (rum melasse)
- Prestige - Turbo gist / yeast - Rum turbo - (heeft iemand ervaring met rumgist voor bier? anders gebruik ik deze uit veiligheid als secundaire gist na een hoofdgisting met s33)
Edit, voor 225l,
75 kg pilsmout
14l suikerrietmelasse
4kg cara120
0.6 kg chocolademout cold steeped
3oo gr northern brewer id kook
200gr id whirlpool
New world strong ale gist.
Afhankelijk van de complexiteit na lagering kan er nog gewerkt worden met kaneel, allspice, vanille of kruidnagel. Maar als ik het gevoel heb dat het niets nodig heeft laat ik hem bare-bones.