Mijn zoon wil zich wagen aan het maken van een mede. Hij heeft hiervoor ook een recept gevonden dat er op het eerste zicht goed uitziet alleen stel ik me serieuze vragen bij de hoeveelheden gist en gistvoeding. Aangezien er hier medespecialisten zitten, stel ik hier ook even de vraag : hoeveel gist en gistvoeding?
Waar we aan beginnen is 10l mede met een beginsg van 1.100. Ik heb hier een zakje gist van 7g Bioferm aromatic liggen dat we zouden willen gebruiken. Ik heb ook verschillende soorten gistvoeding liggen van het brouwen en ik veronderstel dat ik die ook kan gebruiken bij het maken van mede. Ik lees online hoeveelheden van 6g/10l gistvoeding (voornamelijk DAP) tot zelfs 10g/l. Aangezien het teveel toevoegen van gistvoeding even schadelijk is als te weinig wil ik hierover toch zeker zijn.
Nog een extra vraagje : zuur toevoegen. Moet dit en zo ja hoeveel? Kan dit ook met vb. citroen of limoensap?
Alvast bedankt voor jullie input.