We gaan nog eens wat oude mouten in de ketel smijten als er eens een dagje vrij komt. Ik heb nog even de tijd om wijzigingen aan te brengen. Alle mouten zijn vervallen dus moet dringend weg. Een tank 7-achtige. (geen kloon) Daarom 'Citerne 9 8’
Ook eens de Lallemand Farmhouse uitproberen. Ben benieuwd.
BROUWCEL 3.1
ALGEMENE INFO/th>/tr> | |
---|---|
Naam van het bier : /td> | Citerne 8/td>/tr> |
Type van het bier : /td> | Farmhouse Ale-American Saison/td>/tr> |
Brouwvolume : /td> | 10 liter/td>/tr> |
Extractie-efficiëntie : /td> | 77%/td>/tr> |
Voorspelling begindensiteit : /td> | 1067,1 SG /16,4 °P /16,9 Brix/td>/tr> |
Waarvan suikers : /td> | 1007,0 SG /1,8 °P /1,8 Brix/td>/tr> |
Voorspelling einddensiteit voor bottelen : /td> | 1010,4 SG /2,8 °P/td>/tr> |
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: /td> | 7,5%/td>/tr> |
Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : /td> | 29 IBU / 14 EBC/td>/tr> |
WATERSAMENSTELLING/th>/tr> | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Ratio SO4/Cl/th> | Ca/th> | Mg/th> | Na/th> | SO4/th> | Cl/th> | HCO3/th>/tr> |
0,47/th> | 82/th> | 17/th> | 41/th> | 53/th> | 112/th> | 73/th>/tr> |
MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS/th>/tr> | |||
---|---|---|---|
Grondstof/th> | EBC/th> | kg/th> | % Gewicht/th>/tr> |
Weyerman Extra Pale Premium Pilsner /td> | 2 /td> | 2,300 /td> | 76,7% /td>/tr> |
Maisvlokken /td> | 3 /td> | 0,300 /td> | 10,0% /td>/tr> |
Tarwemout /td> | 4 /td> | 0,100 /td> | 03,3% /td>/tr> |
Chateau Cara Gold /td> | 120 /td> | 0,050 /td> | 01,7% /td>/tr> |
Weyermann CaraPils (Foam) /td> | 4 /td> | 0,050 /td> | 01,7% /td>/tr> |
Kristalsuiker /td> | 0 /td> | 0,200 /td> | 06,7% /td>/tr> |
MAISCHEN EN SPOELEN/th>/tr> |
---|
Gekozen Profiel: (D) Eerder Droog/td>/tr> |
MaischWater : 11,8 liter aan 65 °C/td>/tr> |
62,0°C gedurende 40 min (ß amylase (maltose))/td>/tr> |
66,5°C gedurende 15 min (Gemengde amylase)/td>/tr> |
72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) )/td>/tr> |
Filterspoelen: ga naar 75° à 78° C/td>/tr> |
Totaal spoelwater : 5,9 liter aan max 80 °C/td>/tr> |
HOP/th>/tr> | |||||
---|---|---|---|---|---|
Totale kooktijd: 75 minuten/td>/tr> | |||||
Voorspelling BU/GU: 0,43/td>/tr> | |||||
Voorspelling RBR: 0,47/td>/tr> | |||||
Hop/th> | Vorm/th> | alfa%/th> | gram/th> | Toev.na..'/th> | IBU/th>/tr> |
Hallertauer Perle (U)/td> | PELL/td> | 8,0%/td> | 10,0/td> | FWH/td> | 18,4/td>/tr> |
Mosaic YAKIMA(U)/td> | PELL/td> | 11,4%/td> | 8,0/td> | 65'/td> | 5,9/td>/tr> |
Amarillo (U)/td> | PELL/td> | 8,8%/td> | 8,0/td> | 65'/td> | 4,6/td>/tr> |
Amarillo (U)/td> | PELL/td> | 8,8%/td> | 10,0/td> | 80°Whirlpool/20min/td> | 0,0/td>/tr> |
Mosaic YAKIMA(U)/td> | PELL/td> | 11,4%/td> | 10,0/td> | 80°Whirlpool/20min/td> | 0,0/td>/tr> |
Amarillo (U)/td> | PELL/td> | 8,8%/td> | 10,0/td> | DRY/td> | 0,0/td>/tr> |
Mosaic YAKIMA(U)/td> | PELL/td> | 11,4%/td> | 10,0/td> | DRY/td> | 0,0/td>/tr> |
KRUIDEN / ZOUTEN / KOOKADDITIEVEN/th>/tr> | |||
---|---|---|---|
Additief/th> | Aantal/th> | Eenheid/th> | Toev. na..'/th>/tr> |
Biersol/td> | 4,0/td> | ml/td> | 60'/td>/tr> |
Calciumchloride 33% (CaCl2)/td> | 6,0/td> | g /td> | MAISCH/td>/tr> |
VERGISTING/th>/tr> | |
---|---|
Gistnaam :/td> | LALLEMAND FARMHOUSE/td>/tr> |
Gisteigenschap :/td> | Niet diastische hybride voor saisonbieren.Tropisch fruit, peper. AlcTol 13%/td>/tr> |
Advies temp. :/td> | 20 tot 30/td>/tr> |
Instructie gist :/td> | 9 gram rehydrateren in 10 x zijn gewicht in gekookt water, afgekoeld naar 30°. 15 min laten staan. Daarna zachtjes roeren en nog 5 min laten rusten. Toevoegen./td>/tr> |
BROUWVERSLAG/th>/tr> | |
---|---|
Bekomen stamwort :/td> | 1067 SG/ 16,4 °P/ 16,9 BRIX/td>/tr> |
Bekomen Einddensiteit :/td> | 1010 SG/ 2,6 °P/td>/tr> |
Gebotteld alcohol vol% :/td> | 8,0% vol/td>/tr> |