Goedemiddag,
Alweer lang geleden dat ik heb gebrouwen, denk dat het nu ongeveer 4 keer per jaar zal zijn aangezien mijn andere hobby (fotografie) weer wat meer wordt gedaan. Desalniettemin geniet ik nog heel veel van een zelfgebrouwen bier en zeker als de rest deze ook smaakt.
De afgelopen 2 jaar heb ik wel al genoeg gebrouwen en hierdoor dus ook veel restjes verzameld. En nu wil ik deze stilaan opmaken om daarna nog eens verse ingrediënten te kopen.
Volgende heb ik allemaal ter beschikking:
Hop:
- Magnum - 110g
- Cascade - 70g
- Amarillo - 50g
Mouten:
- Pale ale - 4kg
- Biscuit 50 - 220g
- Havermout - 1kg
- Cara 120 - 665g
- Carahell 20/30 - 120g
- Havervlokken - 135g
- Maisvlokken 510g
- Licht moutextract - 310g
Gist:
- BE-256
- M31
- 2 x T-58
- M41
- Voss Kveik
Varia:
- Gedroogde sinaasappelschil
- Suiker
Daarnaast kan ik nog alles vanuit de supermarkt gaan halen (kruiden, ...) , maar even naar de brouwwinkel rijden is al iets meer moeite (1u rijden enkel).
Zelf wilde ik wel eens een dubbel/quadruperl/kerstbier ofzo brouwen, nog nooit gedaan en begin ze iets lekkerder te vinden, maar weet niet of dat zou lukken met deze ingrediënten.
Alle tips zijn welkom, in de tussentijd probeer ik ook al een recept in elkaar te steken.