Wanneer calcium toevoegen?

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Na 15 dagen vergisting is de zuurmeting 11 met de acidometer. Wanneer kan men best calcium toevoegen? Is het ibij elke heveling noodzakelijk om sulfiet 0,5 gr/10 l toe te voegen?

  • Ik denk dat je inderdaad elke keer wat sulfiet moet toevoegen tegen oxidatie en besmetting van de wijn. Gelukkig hoef je niet zoveel keer over te hevelen ;-). Je zuurtegraad aanpassen lijkt me in jouw geval wel aangeraden nu en ik zou dat nu doen voor het overhevelen.

    Life begins at 1.050


    Steun het forum en doe je online aankopen (oa. Brouwland) via onze Trooper pagina of klik op het logo

Ook je aankopen bij deze winkels kan je doen via Trooper. Je steunt het forum en zorgt mee voor een reclamevrij forum :thumbup:Klik op de naam om naar de Trooper pagina te gaan.


Brouwland   AliExpress  Bol.com   Coolblue