Beste collegabrouwers,
Vandaag een IPA gebrouwen met de bedoeling om in de buurt te komen van de Brewdog Elvis Juice, natuurlijk niet helemaal. Onderstaand recept gebrouwen met een begin SG van 1059. Ben benieuwd naar het resultaat!
06-06-2022 IPA ELVIS JUICE - ERWIN - BREW MONK
American IPA
6.4% / 14.8 °P
Recept door
ERWIN ROEFS
Hopcat / Brew Monk 50L
81.1% efficiëntie
Batchvolume: 22 L
Kooktijd: 60 min
Maischwater: 19.63 L
Spoelwater: 10.79 L
Totaal water: 30.42 L
Kookvolume: 26.44 L
SG voor koken: 1.053
Kenmerken
Begin SG: 1.060
Eind SG: 1.011
IBU (Tinseth): 46
BU/GU: 0.76
Kleur: 16.4 EBC
Maischen
Temperatuur — 65 °C — 60 min
Mash Out — 78 °C — 5 min
Mouten (5.25 kg)
5 kg (94.3%) — Dingemans Pale Ale — Graan — 7 EBC
250 g (4.7%) — Weyermann Caramunich II — Graan — 120 EBC
Overige (50 g)
50 g (0.9%) — Sugar, Table (Sucrose) — Suiker — 0 EBC — Koken — 10 min
Hop (186 g)
20 g (17 IBU) — Amarillo 9% — Koken — 40 min
20 g (10 IBU) — Cascade 5.4% — Koken — 40 min
14 g (18 IBU) — Citra 13.4% — Koken — 40 min
50 g — Amarillo 9% — Koudhop — 5 dagen
42 g — Cascade 5.4% — Koudhop — 5 dagen
40 g — Citra 13.4% — Koudhop — 5 dagen
Diversen
113 g — AMORETTI GRAPEFRUIT — Navergisting
Gist
1.5 pkg — Fermentis US-05 Safale American 81%
Vergisten
Hoofdvergisting — 19 °C — 2 dagen
Hoofdvergisting — 20 °C — 1 dagen
Hoofdvergisting — 21 °C — 1 dagen
Hoofdvergisting — 22 °C — 1 dagen
Hoofdvergisting — 23 °C — 1 dagen
Navergisting — 23 °C — 14 dagen
5 dagen koudhoppen na 6 dagen hoofdvergisting