Brewdog Elvis Juice

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Beste collegabrouwers,


    Vandaag een IPA gebrouwen met de bedoeling om in de buurt te komen van de Brewdog Elvis Juice, natuurlijk niet helemaal. Onderstaand recept gebrouwen met een begin SG van 1059. Ben benieuwd naar het resultaat!


    06-06-2022 IPA ELVIS JUICE - ERWIN - BREW MONK

    American IPA

    6.4% / 14.8 °P

    Recept door

    ERWIN ROEFS

    Hopcat / Brew Monk 50L

    81.1% efficiëntie

    Batchvolume: 22 L

    Kooktijd: 60 min


    Maischwater: 19.63 L

    Spoelwater: 10.79 L

    Totaal water: 30.42 L

    Kookvolume: 26.44 L

    SG voor koken: 1.053


    Kenmerken

    Begin SG: 1.060

    Eind SG: 1.011

    IBU (Tinseth): 46

    BU/GU: 0.76

    Kleur: 16.4 EBC



    Maischen

    Temperatuur — 65 °C — 60 min

    Mash Out — 78 °C — 5 min


    Mouten (5.25 kg)

    5 kg (94.3%) — Dingemans Pale Ale — Graan — 7 EBC

    250 g (4.7%) — Weyermann Caramunich II — Graan — 120 EBC


    Overige (50 g)

    50 g (0.9%) — Sugar, Table (Sucrose) — Suiker — 0 EBC — Koken — 10 min


    Hop (186 g)

    20 g (17 IBU) — Amarillo 9% — Koken — 40 min

    20 g (10 IBU) — Cascade 5.4% — Koken — 40 min

    14 g (18 IBU) — Citra 13.4% — Koken — 40 min

    50 g — Amarillo 9% — Koudhop — 5 dagen

    42 g — Cascade 5.4% — Koudhop — 5 dagen

    40 g — Citra 13.4% — Koudhop — 5 dagen


    Diversen

    113 g — AMORETTI GRAPEFRUIT — Navergisting


    Gist

    1.5 pkg — Fermentis US-05 Safale American 81%


    Vergisten

    Hoofdvergisting — 19 °C — 2 dagen

    Hoofdvergisting — 20 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 21 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 22 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 23 °C — 1 dagen

    Navergisting — 23 °C — 14 dagen



    5 dagen koudhoppen na 6 dagen hoofdvergisting

  • Vorige week de Amoretti en hoppen toegevoegd. Deze week gist afgelaten en wat hop. Nu nog ongeveer twee weken wachten en dan bottelen. Ben benieuwd!

    Binnenkort maar weer eens de Dry Hop Tripel met een toets van Kardemom brouwen, welke goed was bevallen en bijna op is.


    Tevens een Quadruppel Kerstrum voor de feestdagen!

  • Dit wordt de Dryhop Tripel Kardemom


    -2022 DRYHOP TRIPEL KARDEMOM - ERWIN - BREW MONK

    Belgian Tripel

    10.0% / 21 °P

    Recept door

    Erwin Roefs


    Mout+extract


    Hopcat / Brew Monk 50L

    79.8% efficiëntie

    Batchvolume: 30 L

    Kooktijd: 70 min


    Maischwater: 30.63 L

    Spoelwater: 12.99 L

    Totaal water: 43.62 L

    Kookvolume: 35.79 L

    SG voor koken: 1.079


    Kenmerken

    Begin SG: 1.087

    Eind SG: 1.011

    IBU (Tinseth): 21

    BU/GU: 0.24

    Kleur: 12.6 EBC


    Maischen

    Temperatuur — 62 °C — 45 min

    Temperatuur — 72 °C — 20 min

    Temperatuur — 78 °C — 5 min


    Mouten (9.65 kg)

    9 kg (85.3%) — DINGEMANS Pilsmout Organic — Graan — 3 EBC — Maischen

    650 g (6.2%) — The Swaen Amber — Graan — 50 EBC — Maischen


    Overige (900 g)

    900 g (8.5%) — Sugar, Table (Sucrose) — Suiker — 2 EBC


    Hop (155 g)

    40 g (14 IBU) — Hallertauer Tradition (Bloemen) 5.8% — Koken — 70 min

    30 g (5 IBU) — Hallertauer Tradition (Bloemen) 5.8% — Koken — 15 min

    25 g (2 IBU) — Cascade (Bloemen) 5.8% — Koken — 5 min

    60 g — Amarillo 9% — Koudhop — 5 dagen


    Diversen

    8 g — Kardamom (hele peulen zonder te breken) — Koken — 10 min


    Gist

    2 pkg — Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel 81.5%


    Vergisten

    Hoofdvergisting — 18 °C — 3 dagen

    Hoofdvergisting — 19 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 20 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 21 °C — 1 dagen

    Navergisting — 22 °C — 15 dagen



  • Dit wordt de Quadruppel Kerstrum:



    -2022 QUADRUPPEL KERSTRUM 25 - ERWIN - BREW MONK

    Belgian-Style Quadrupel

    10.5% / 21.5 °P

    Recept door

    Erwin Roefs


    Mout+extract


    Hopcat / Brew Monk 50L

    81.1% efficiëntie

    Batchvolume: 25 L

    Kooktijd: 90 min


    Maischwater: 27.25 L

    Spoelwater: 10.73 L

    Totaal water: 37.98 L

    Kookvolume: 31.06 L

    SG voor koken: 1.069


    Kenmerken

    Begin SG: 1.090

    Eind SG: 1.010

    IBU (Tinseth): 33

    BU/GU: 0.36

    Kleur: 69 EBC


    Maischen

    Temperatuur — 57 °C — 10 min

    Temperatuur — 62 °C — 45 min

    Temperatuur — 72 °C — 15 min

    Temperatuur — 78 °C — 5 min


    Mouten (8.5 kg)

    4.5 kg (48.7%) — Unibrew Pale Ale Mout — Graan — 7 EBC

    1.7 kg (18.4%) — Weyermann Caramunich II — Graan — 124 EBC

    1.7 kg (18.4%) — Dingemans pilsmout — Graan — 3 EBC

    600 g (6.5%) — Castle Malting Chateau Special B — Graan — 300 EBC


    Overige (750 g)

    750 g (8.1%) — Unibrew kandijsiroop — Suiker — 225 EBC — Koken — 10 min


    Hop (80 g)

    30 g (22 IBU) — Magnum (Bloemen) 8.8% — Koken — 90 min

    30 g (9 IBU) — Saaz 3.9% — Koken — 40 min

    20 g (2 IBU) — Styrian Goldings (Bloemen) 2.54% — Koken — 15 min


    Diversen

    60 g — GEDROOGDE WINTERKRUIDEN — Koken — 10 min

    250 ml — Dreadlock Bay Rum (eikenhouten snippers) — Navergisting


    Gist

    2 pkg — Mangrove Jack's M41 Belgian Ale Yeast 85%


    Vergisten

    Hoofdvergisting — 18 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 19 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 20 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 21 °C — 1 dagen

    Hoofdvergisting — 22 °C — 1 dagen

    Navergisting — 22 °C — 23 dagen



  • Cascade en amarillo is altijd wel een succes… maar 8 gr kardamon 10 min koken =O. Ik ben er zelf geen fan van dus maar smaken verschillen :). En misschien is het een optie om je suikerstort wat op te krikken voor een “frisse” doordrinkbaarheid . De Kardamon geeft wel een typisch smaakje en dat lijkt mij wat tegenstrijdig met de fris en fruitige hopjes. Maar smaken verschillen natuurlijk :)

  • Met M41 gaat dit wel slagen…. Maar 60 gram gedroogde winterkruiden….. Weet je wat er in zit? Of wordt het een experimentje? Winterkruiden… moet ik dan denken aan jagdbitter kruiden?

Ook je aankopen bij deze winkels kan je doen via Trooper. Je steunt het forum en zorgt mee voor een reclamevrij forum :thumbup:Klik op de naam om naar de Trooper pagina te gaan.


Brouwland   AliExpress  Bol.com   Coolblue