Gerookte 'kettle' sour met een kleine twist. Ik heb de philly sour al een tijdje liggen en wou hem toch eens gebruiken.
ik had geen zin om fruit toe te voegen maar wou toch een eigen draai aan geven,
en in tegenstelling tot de meeste sours met licht body het een modjevol te geven. (ik heb nog genoeg zomerzomerbieren liggen)
10l batch
1.5 kg pilsmout
0.5kg havervlokken
0.5kg tarwemout
0.2kg chateau malted
7gr hallertau tradition 60min kook
Gagel uit de tuin 15 min kook (zal mooi passen bij het gerookte)
100gr lactose
100gr dextrose
(ik heb er mijn plezier mee deze af en toe te voegen - ik heb mss iets te veel dikke stouts achter de kiezen)
Philly sour gist
30" 62°
30" 72°
5" 78°
75" kook
ik hou jullie op de hoogte. misschien wordt het iets te veel een monster is van 2 dingen die ik wens te bereiken
maar hopelijk draait het uit zoals verwacht :p