Ik brouwde een carolus classic 2 weken geleden adhv de talrijke recepten die op het net voorradig zijn. Brouwdag verliep voorspoedig en zachtjes. Vergisting met opgekweekte hopsinjoor ( 1.5 liter actieve opgekweekte starter ) , mooi belucht en goed levendig gestart op 19 gr. Laten oplopen naar 21 gr.. alles prima, goede geur, niet al te heftige vergisting maar toch goed actief eerste dagen. Start SG 1068 en nu na 2 weken 1038 ( meting densimeter met juist gecalibreerde peilstok ) en stil gevallen.. wou net gaan hevelen om te lageren.. veel te vroeg dus ..al zitten geur en smaak goed volgens mij...
grgrgrgrgrgrrrrrrr.. temp al 2 dagen naar 23gr en gewalst, niks .. plan morgen om extra gist ( wyeast forbidden fruit ) toe te voegen en opnieuw te beluchten met luchtpompje.. maakt dit enige kans ? Laat gezwollen smackpack eerst nog verder 'starten' op litertje afgetapt wort/jong bier , als dat actief wordt, alles erbij kappen en beluchten..
Is die hopsinjoor dan toch bottelgist geworden ?