Vandaag echt gebrouwen, zo'n pakket waar alles inzit, Bryggja tripel van Brewferm.
Eigenlijk vorig jaar bij de feestdagen gekregen als kado. Maar ik was toen niet klaar om volmout te brouwen. Dus de vervaldatum een half jaartje overschreden.
Nu heb ik de ingrediënten mooi opgesplitst in twee gelijke delen. Eerste deel vandaag gebrouwen, maar dan wel met een nieuwe gist, met een Safale BE-256. Het pakket omvat alles om 20 liter te brouwen, dus is opsplitsen geen probleem. Toch heb ik gespoeld tot 14 liter, rekening houdend met kookverlies. Na het koken van de wort is er toch meer overgebleven dan ik dacht, dus het SG iets te laag, 1058 i.p.v. 1070. Heb dan 300 gr. rietsuiker gekookt en bijgevoegd. Staat nu te gisten tegen 18°C.
Binnen enkele weken gaan we het tweede deel brouwen. Maar met een andere gist, een Mangrove Jacks M41.
En iets minder spoelen. En als alles goed gaat, het verschil proeven.