Beste collegabrouwers,
Bijna terug uit Kreta, dus heb hier in het zonnetje gewerkt aan een recept voor een straffe Tripel met een flinke kardemomtoets. Graag feedback om het recept verder te verfijnen, ook graag op hoe het vergisingsproces aan te pakken. Heb sinds kort een klimaatkast die ik nu voor het eerst optimaal wil gebruiken.
TRIPEL KARDEMOM - ERWIN - 9,5% - 9.5%
Belgian Tripel
Auteur: Erwin Roefs
Soort: Volmout
IBU : 33 (Tinseth)
BU/GU : 0.36
Kleur : 13 EBC
Carbonisatie : 2.4 CO2-vol
SG voor koken : 1.064
Begin SG : 1.092
Eind SG : 1.020
Default
Batchgrootte : 10 L
Kookvolume : 14.38 L
Vol. na koken : 11.46 L
Maischwater : 13.13 L
Spoelwater : 3.91 L
Kooktijd : 70 min
Totaal water : 17.04 L
Brouwzaalrendement: 80%
Maischrendement: 88%
Vergistbare ingrediënten (3.83 kg)
3.1 kg - Mash - Pilsmout Organic 3 EBC (81.1%)
450 g - Boil - Kandijsuiker brokken 1 EBC (11...
275 g - Mash - Amber 50 EBC (7.2%)
Hop (76 g)
70 min - 40 g - Styrian Goldings (Whole) - 2....
15 min - 18 g - Hallertauer Tradition (Whole)...
5 min - 18 g - Hallertauer Tradition (Whole)...
Diversen
10 min - Koken - 4.5 g - Coriander Seed
5 min - Koken - 4.5 g - Cardamom
Gist
1 pkg - Fermentis SafBrew Ale S-33
Maischprofiel
High fermentability
62 °C - 45 min - Temperatuur
72 °C - 20 min - Temperatuur
78 °C - 5 min - Temperatuur
Vergistingsprofiel
Ale
20 °C - 14 dagen Hoofdvergisting