Voor mijn 20ste homebrew (wat gaat dat snel :o ) wil ik nog een laat-zomerbiertje brouwen. De keuze is gevallen op een session IPA. Als basis ga ik uit van een hoppige APA met een hoge (eenstaps)maisch temperatuur. Ik hoop dat mosaic en waimea mooi samengaan, beide zijn restjes die ik nog wil opwerken. De Fuggle is om wat meer “earthy & spicy” backbone te geven aan het bier.
Extra tips en suggesties zijn zeker welkom
Session IPA
American Pale Ale
4.3% / 11.7 °P
All Grain
BIAB Sebas SS
61.4% efficiency
Batch Volume: 18 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 28.51 L
Total Water: 28.51 L
Boil Volume: 26.42 L
Pre-Boil Gravity: 1.041
Vitals
Original Gravity: 1.047
Final Gravity: 1.014
IBU (Tinseth): 39
BU/GU: 0.84
Color: 11.8 EBC
Mash
Temperature — 70 °C — 30 min
Malts (4.5 kg)
3.6 kg (80%) — Viking Malt Pale Ale 2-Row — Grain — 6 EBC
500 g (11.1%) — Viking Malt Munich Light — Grain — 16 EBC
400 g (8.9%) — Weyermann Carahell — Grain — 25.5 EBC
Hops (174 g)
20 g (21 IBU) — Challenger (Whole) 9% — Boil — 60 min
30 g (3 IBU) — Fuggle 3.9% — Boil — 5 min
25 g (10 IBU) — Waimea 15.5% — Boil — 5 min
20 g (6 IBU) — Mosaic 12% — Boil — 5 min
40 g — Waimea 15.5% — Dry Hop — 5 days
39 g — Mosaic 12% — Dry Hop — 5 days
Miscs
4 g — Irish Moss — Boil — 10 min
Yeast
1 pkg — Lallemand (LalBrew) Verdant IPA 77%