Brewfather bottelsuiker berekening

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Morgen Vienna lager bottelen.

    Wat redelijk onduidelijk is in de app is de piek temperatuur en geen optie lager temperatuur.

    Als ik mijn piek temperatuur ingeef van 35°C krijg ik 7,1 gram suiker per liter. 15 Liter in bottel vat.

    Geef ik de lager temperatuur in 4°C krijg ik slechts 3,78 gram per liter. Groot verschil en 3,78 lijkt me echt wel weinig.🤔

    Cetero censeo birrum bibendum esse.


    Planning: Building Herms,
    Gisting :
    Lagering:
    Hergisting op fles :
    Voorraad : WhiteRus ,Westmalle kloon,brewferm Diablo ,Humeureke ,Houblon kloon

  • Als je maar enekel dagen koud lagert hoef je daar geen rekening mee te houden. Dat heeft pas effect op langere tijd, minimaal een week. Voor een "lager" stijl is 5 tot 7 gram beter. Wat je zelf wil, meer of minder prik.

  • Je moet de hoogste temperatuur nemen die je bier had nadat de vergisting gedaan was.

    Bijvoorbeeld als je vergisting start op 21C, dan verwarm je tot 25C voor een paar dagen tot de hoofdgisting zeker gedaan is en daarna coldcrash je bij 4C, dan neem je de 25C als piek temperatuur aangezien dit de hoogste temperatuur was toen er nog CO2 gevormd werd. Tijdens de coldcrash werd er normaal gezien geen CO2 meer gevormd.

  • Je moet de hoogste temperatuur nemen die je bier had nadat de vergisting gedaan was.

    Precies, die temperatuur is bepalend voor hoeveel CO2 er voor het bottelen al in het bier aanwezig is. En indirect dus ook voor hoeveel CO2 er nog moet worden toegevoegd dmv te vergisten bottelsuiker.

Ook je aankopen bij deze winkels kan je doen via Trooper. Je steunt het forum en zorgt mee voor een reclamevrij forum :thumbup:Klik op de naam om naar de Trooper pagina te gaan.


Brouwland   AliExpress  Bol.com   Coolblue