Kruidentinctuur is plots stroperig

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Eind vorige week heb ik kruiden (kaneelstokjes, gemalen kardemom, gemberpoeder en gebroken nootmuskaat) op vodka gezet om er een tinctuur van te maken.
    Gisteren heb ik een geproefd, en nog wat kruiden toegevoegd. Omdat de kaneel niet echt aanwezig was heb ik ook wat kaneelpoeder bijgedaan.


    Vandaag wou ik even proeven, en de viscositeit van de tinctuur is van vodka-achtig (dus lopend) naar licht stroperig gegaan.


    Ik heb het kruidenmengsel meermaals per dag goed geschud, maar heb wel de fles niet ontsmet omdat ik er van uitging dat vodka van 37.5% wel genoeg was (en las dat dit ook de kruiden zou ontsmetten).


    Kan ik deze tinctuur nog gebruiken, of start ik beter een nieuwe op?

    EDIT: Op internet vond ik zojuist terug dat kaneelpoeder veel pectine en polysacchariden bevat en dit zou leiden tot een verhoging van de viscositeit. Kan een infectie dit ook doen, of niet bij zo'n hoog alcohol%?