Kveik en IBU

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Op het forum hobbybrauer.de gelezen dat de Kveik bij vergisting ook de IBU (iets) doet dalen, aangeraden werd op 30l 5 tot 10 IBU meer te voorzien. Iemand dit al ervaren? Mijn Kveik brouwsels waren idd wel fruitig en hadden wellicht iets minder bitterheid dan verwacht. Volgend (identiek) brouwsel ga ik de IBU hoger nemen, eens zien (vooral proeven) wat het wordt 🤔

    Es trinkt der Mensch, es säuft das Pferd, aber manchmal ist es auch umgekehrt :clinking_beer_mugs: :upside_down_face:

  • Wat ik uit het boek van Lars Garshol opmaak kun je eigenlijk niet goed in algemene zin over Kveik spreken. Het zijn allerlei verschillende gisten met elk hun specifieke eigenschappen die ze daar in Scandinavie onder de noemer Kveik op één hoop gooien.


    'I started using "kveik" to mean all kinds of traditional farmhouse
    yeast that has never been purified into a single strain, basically
    because I felt a word for that was needed.
    '


    (https://www.garshol.priv.no/blog/380.html)


    Overzicht van soorten Kveik:

    https://www.garshol.priv.no/download/farmhouse/kveik.html