Voor tijdens de zomer ga ik een poging doen een soort van NEIPA te brouwen. Ik wil hem bovendien laag in alcohol houden zodat het een echte doordrinker wordt. Toch wil ik genoeg backbone krijgen. Zou dit mogelijk zijn zonder bvb met lactose aan te zoeten?
De uiteindelijke brouwdatum zal ergens einde mei worden.
Summer's in Session
Session India Pale Ale
3.7% / 9.2 °P
All Grain
Hopcat / Brew Monk 30L
70% efficiency
Batch Volume: 20 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 16.49 L
Sparge Water: 10.63 L @ 78 °C
Total Water: 27.12 L
Boil Volume: 23.88 L
Pre-Boil Gravity: 1.034
Vitals
Original Gravity: 1.037
Final Gravity: 1.009
IBU (Tinseth): 53
Color: 7.3 EBC
Mash
Temperature — 67 °C — 60 min
Malts (3.33 kg)
1 kg (30%) — Thomas Fawcett Pale Malt, Maris Otter — Grain — 5.9 EBC
1 kg (30%) — The Swaen Swaen Pilsner — Grain — 3.7 EBC
800 g (24%) — The Swaen WhiteSwaen Classic — Grain — 3.9 EBC
320 g (9.6%) — Oats, Flaked — Grain — 2 EBC
210 g (6.3%) — Weyermann Carahell — Grain — 25.5 EBC
Hops (200 g)
10 g (18 IBU) — Simcoe 13% — Boil — 60 min
4 g (2 IBU) — Amarillo 9.2% — Boil — 5 min
4 g (2 IBU) — Citra 12% — Boil — 5 min
4 g (3 IBU) — Ekuanot 15% — Boil — 5 min
4 g (2 IBU) — Simcoe 13% — Boil — 5 min
30 g (5 IBU) — Amarillo 9.2% — Aroma — 30 min hopstand
30 g (7 IBU) — Citra 12% — Aroma — 30 min hopstand
30 g (9 IBU) — Ekuanot 15% — Aroma — 30 min hopstand
21 g (5 IBU) — Simcoe 13% — Aroma — 30 min hopstand
16 g — Amarillo 9.2% — Dry Hop — 5 days
16 g — Ekuanot 15% — Dry Hop — 5 days
16 g — Citra 12% — Dry Hop — 4 days
15 g — Simcoe 13% — Dry Hop — 4 days
Hopstand at 77 °C
Miscs
5.263 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash
0.105 g — Canning Salt (NaCl) — Mash
0.842 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash
0.947 g — Gypsum (CaSO4) — Mash
4 ml — Lactic Acid 80% — Mash
1.726 ml — Lactic Acid 80% — Sparge
1.053 items — Whirlfloc — Boil — 15 min
2.105 g — Yeast Nutrients — Boil — 15 min
Yeast
1 pkg — Lallemand (LalBrew) Voss Kveik 77%
Fermentation
Primary — 25 °C — 2 days
Primary — 28 °C — 1 days
Primary — 30 °C — 1 days
Secondary — 15 °C — 5 days
Cold Crash — 2 °C — 7 days
Carbonation: 2.7 CO2-vol
Water Profile
Ca2+ 123 Mg2+ 10 Na+ 15 Cl- 132 SO42- 92 HCO3- 139