Bij mij staat er op heden een brouwsel te gisten, iets dat ik vroeger al maakte.
Ik dacht eraan om eens iets nieuw te doen en cold brew coffee concentraat te maken om toe te voegen voor het bottelen om zo extra koffie en bittertoetsen in het bier te krijgen.
Iemand ervaring hiermee?
Opmerkingen?
"Receptuur" voor 5 liter hier onder:
Mout
1300 Gram Pils mout 3 EBC
175 Gram Cara-120 120 EBC
100 Gram chocolademout 1000 EBC
Hop
10 Gram Chinook Hops
5 Gram Columbus Hops
Gist
Fermentis Safale S-04 5,5 gram
Suiker
Kandijstroop 25 gram
Maish schema:
Fase 1 50-58 10 min
Fase 2 61-63 30 min
Fase 3 72-75 20 min
Fase 4 78
Koken (90 min)
Begin koken – 2/3 van alle hop toevoegen
75 minuten koken – rest hop toevoegen