Te veel zuurstof?

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Beste hobbybrouwers

    Ik heb nu al een aantal keer een geslaagd biertje gebrouwen en een aantal keer hetzelfde bier

    Maar bij men laatste brouwsel (biertje dat ik al regelmatig heb gebrouwen) zit er te veel zuurstof op of te veel press en bij het inschenken is het schuim direct weg maar de smaak is wel super.

    Kan iemand mij helpen wat hier de oorzaak zou kunnen van zijn


    Mvg 't schildertje

  • Ik ga er vanuit dat je telkens exact hetzelfde bier hebt gebrouwen dus heb ik de volgende vragen :

    Hoe warm heb je dit laatste bier vergist in vergelijking met de andere? Te warm vergisten in de eerste 24 uur kan al een mogelijke verklaring zijn.

    Was het bier volledig uitvergist als je het hebt gebotteld? Als het bier nog iets heeft doorgegist op de fles krijg je meer koolzuur dus meer pres.

    Heb je de gist meerdere malen herbruikt? Hoe zit het met de reiniging/ontsmetting? Een mogelijke besmetting met een Brettanomyces kan ook veel verklaren.