Het wordt koud vannacht, dus ideale om wilde gisten te vangen.
Om 14.00 uur besloten om nog ff te brouwen.
Na 5 jaar in een eiken vaatje te vergisten, en nu hier te hebben gelezen dat dit teveel zuurstof oplevert, poging 6.
-----------------------------------------------------------------------
¦ BrouwVisie Receptrapport ¦
-----------------------------------------------------------------------
Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept : Orange Lambiek 2021
Kenmerk : nr 183 21/01
Brouwdatum : 23-1-2021
Biertype : Lambi(e)k (oude(B))
Aantal liters : 25
Gewenst begin SG : 1050 (5,3 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement : 75.0%
Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater : 40,29 liter
Maischdikte : 4,00 l/kg
Maischwater : 24,00 liter
Spoelwater : 16,29 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 9 EBC(Dan A. Morey)
Berekende bitterheid : 0 EBU(Glenn Tinseth)
Mout storting----------------------------------------------------------
Pilsmout (TS) 50,0 % 3,000 kg 3 EBC
WhiteSwaen 40,0 % 2,400 kg 4 EBC
Viennamout (TS) 10,0 % 0,600 kg 10 EBC
Massa hop--------------------------------------------------------------
Opmerkingen : Alles is oude hop 7 jaar buiten de koelkast bewaard.
Het is een mengeling van oude hoppen tht 2012
Styrian Goldings, Hallertau Hersbrücker en Aest Kent Goldings
Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort : Gist uit de omgevingslucht
Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: 1staps maisch 67 gr.
Stap 1: 67°C 75 Min. 4,0 l/kg
Stap 2: 78°C 15 Min. 4,0 l/kg