Hoelang Frambozen op lambiek

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Op een lambiek van 10 maanden (barrel aging ) heb ik 2 maand geleden 30 % frambozen gezet.

    ( in een damme jeanne)

    1/ Wanneer zou ik best kunnen bottelen?

    2/ kan het interessant zijn om het frambozenbier nog meer body te geven om bij het bottelen nog 10 of 20% lambiek van 2 jaar oud aan toe te voegen?

    3/ hoelang liggen zure krieken best op lambiek voor een zure kriek?

    3 Welke bottelgist?

    4/ Hoelang nog op fles laten rijpen vooraleer te drinken?

  • Normaal bottelen als je bier uitgegist is.

    Ikzelf heb eerst bier geblend en nadien frambozen en krieken erop gelegd.

    3 maanden hebben ze er hier op gelegen

    gewone suiker om te bottelen

    Ik ga na 2 a 3 maanden de eerste fles open trekken en kijken wat het geeft.


    eerste test van mij dus kan zijn dat ik helemaal mis ben haha.


    Kijk eens op de wiki van milkthefunk.

  • in ons lesbier in Geraardsbergen, lagert het bier 6 maanden met krieken (incl. de pit) in de kelder

    (nu dit is wel geen lambiek, maar een goed gehopt koperkleurig bier)

    Natuurlijk met pit! 👍

    Bij mij was het ook geen lambiek maar een oud bruin.

    Na meer dan 3 maand riskeer je te veel tannines in je bier.