Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Is dat niet op basis van amandelen, Amaretto? Misschien dat extracten voor marsepein dan interessant zouden zijn? Je zou eventueel kunnen destilleren met amandelen als aromaten in suspentie in het hoofd van je destillatieketel (als je er eentje hebt) maar als ik me niet vergis zit er blauwzuur ofzo in amandelen dat niet zo gezond is.

  • Als je essences wilt gebruiken, neem dan altijd Prestige of still spirits. Deze hebben de beste smaak.

    Lick en andere brouwland/arsegan troep smaakt en ruikt enorm chemisch.


    Of zelf maken, is nog beter:

    -100gr amandelen (bittere van bij bouwhuis ofzo)

    -150gr gedroogde abrikozen

    -1 vanillestokjes

    -1 liter alcohol 65% (verdunde neutraal)

    Na 3 maanden macereren filteren en verdunnen tot 30% met suikersiroop (1 deel vloeibare glucose, 1 deel basterdsuiker en 4 delen water)

    Na een week of 2 kan het weer wat troebel worden en dan nogmaals alles filteren, bottelen en een maand laten staan.