Setup hersenspinsel

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Maar klopt je boiloff en andere verliezen. En spoel je tot gewenst volume in je kookpan voor het koken of volg je het recept. Allemaal factoren die invloed hebben. Vooral als je nieuw bent of een nieuwe installatie gaat finetunen moet je ook het SG en volume meten bij iedere stap die je doet. De getallen die je opgeeft geven in ieder geval aan dat er ergens iets niet goed staat.

  • Dit weekend eindelijk de volgende stap gemaakt en een vergistingskast samengesteld.


    Een koelkast van 1.2m met een inkbird (en brewbelt welke nog onderweg is) en een nieuw RVS vergistingsvat.


    De afgelopen 24u een test gedaan met 20liter water en de koelkast brengt het water terug tot 2.3 graden celcius, dat lijkt me wel voldoende voor een coldcrash.


    Nu een recept samenstellen om hier optimaal profijt van te hebben.

  • Cold crash hoeft nu ook weer niet zo koud (beetje aan je energie verbruik denken ;)).

    Als je bier drinkt van ca 7C dan is 4-5C cold crash voldoende . Wat je niet als waas wilt hebben vlokt dan mooi uit en na bottelen en in de koelkast zie je die waas niet meer terug. Evt te versnellen met biersol :)