Hoi ,
binnen afzienbare tijd zou ik zoiets willen brouwen.
Recept komt van de Brewfather app.
Heb de moutstort wat verhoogd en de suikerstort wat verlaagd omdat die M41 gist blijkbaar nogal diep gaat.
Die eindigt nu als het goed gaat op 1002, met meer suiker gaat die min 1000 en een te droog bier opleveren.
Wat denken jullie?
Duvel triple hop CITRA
Belgian Golden Strong Ale
9.3% / 17.8 °P
Recipe by
Biker Brew
All Grain
Speidel Braumeister 20L
68% efficiency
Batch Volume: 16 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 23 L
Sparge Water: 0.56 L
Total Water: 23.56 L
Boil Volume: 20.21 L
Pre-Boil Gravity: 1.060
Vitals
Original Gravity: 1.073
Final Gravity: 1.002
IBU (Tinseth): 36
Color: 5.3 EBC
Mash
Amylaserust — 67 °C — 60 min
Malts (5.2 kg)
5.2 kg (96.3%) — De Swaen Swaen Pilsner — Grain — 1.8 EBC
Other (200 g)
200 g (3.7%) — Sugar, Table (Sucrose) — Sugar — 2 EBC
Hops (147.5 g)
23 g (8 IBU) — Styrian Goldings 2.6% — Boil — 60 min
49.5 g (13 IBU) — Saaz 3.4% — Boil — 15 min
15 g (3 IBU) — Styrian Goldings 2.6% — Boil — 15 min
60 g (12 IBU) — Citra 12% — Aroma — 30 min hopstand @ 75 °C
Hopstand at 75 °C
Miscs
7.3 ml — Lactic Acid 80% — Mash
0.1 ml — Lactic Acid 80% — Sparge
Yeast
2.2 pkg — Mangrove Jack's M41 Belgian Ale 96.6%
405 billion yeast cells
1.4 million cells / ml / °P
Fermentation
Primary — 20 °C — 14 days
Carbonation: 3 CO2-vol