Jenever / Sake maken

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Dag allen

    Ik ben nieuw op dit forum, en hopelijk ben ik hier op dit forum op de juiste plaats om een antwoord te krijgen. Na het meermaals maken van limoncello zou ik nu eens een andere drank willen maken. Hierbij kwam mijn interesse uit op Jenever en Saké.

    Het is niet mijn bedoeling om hierbij volledig de alcohol zelf ook te stoken, maar dus eerder de beginnersversie ervan. Vodka/alcohol/… mengen/opwarmen/afhevelen/filteren/… om zo tot een zelf gemaakte drank te komen.


    Wie kan mij de nodige tips geven?

    Alvast bedankt!

  • Welkom op het forum, Ron :slightly_smiling_face:


    Een "kleeft nooit, lukt altijd" receptje is een grote bokaal nemen (mag van mayonnaise zijn geweest als hij maar goed afsluit) en die doe je half vol met krieken (geen kersen!). Verder opvullen met kandijsuiker (gewone witte) tot boven. Dan giet je er oplegalcohol op (dat is die alcohol van 80°) tot de bokaal helemaal vol is. Deze zet je minimum 6 maanden weg in een donker koel hoekje. Daarna heb je een heerlijke kersenlikeur.