Recepten plaatsen - LEES MIJ EERST!

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Brouwhulp hanteert een heel oude BBCode voor het plaatsen van zijn recepten. Deze BBCode wordt niet meer door moderne forumsoftware ondersteund. Ik heb hiervoor een workaround gemaakt maar dit houdt wel in dat je zelf ook iets moet aanpassen.


    Als je je recept kopieert, dan krijg je een code waar je telkens dit ziet : [tabular type=4]. Dit zorgt voor problemen met de opmaak. Verwijder het aub NIET maar vervang het telkens door [tabular] (dus de " type=4" verwijderen). Hierdoor kan de software de code correct uitvoeren.


    Mocht je hieromtrend nog vragen hebben, stel ze gerust ;-)

  • Nee, daar gaat het perfect met het [pre] tabje. Normaal zit dat uit zichzelf al in de rekentool verwerkt.

    Ja, maar in de Macro van Brouwplanner zit in de latere versie ook nog een "size=10", omdat het toen tamelijk klein gepost werd qua lettertype, die zou eruit moeten, heb die daar ingestoken op vraag van Ronnie, doch op het nieuwe forum heeft dit geen zin meer. Als ik thuis ben ga ik er eens naar kijken, momenteel terug weekje met mobi weg. Hoe het in Steinie zijn versie is weet ik niet, heb mijn gebruikelijke laptop niet bij, enkel zo'n Macbook-dinges en daar staat geen Window$ op....

    "Bier is ook een schoonheidsproduct, als je er genoeg van gebruikt worden de minst mooie vrouwen (bijna) de mooiste..."

  • Brewfather is eigenlijk simpel, je kan ofwel direct linken naar je recept. Dan krijg je iets zoals dit : https://share.brewfather.app/nXbgEmnsT6vCzK dat doe je door deze knop te gebruiken :


    Anders kan je ook een kopie maken van je recept door het eerst in read mode te openen :


    Je krijgt dan je recept in een soortgelijk formaat :


    En dan kan je met met de muis alle tekst selecteren en kopiëren :

    48 something

    5.4% / 13.8 °P

    Recipe by

    Walt's


    All Grain


    Tweepans Systeem

    69.5% efficiency

    Batch Volume: 19 L

    Boil Time: 60 min


    Mash Water: 20 L

    Sparge Water: 9.05 L @ 80 °C

    Total Water: 29.05 L

    Boil Volume: 24.05 L

    Pre-Boil Gravity: 1.050


    Vitals

    Original Gravity: 1.056

    Final Gravity (Adv): 1.015

    IBU (Tinseth): 50

    Color: 13 EBC




    Mash

    Strike Temp — 66.2 °C

    Infusion — 62 °C5 min

    Temperature — 64 °C20 min

    Temperature — 67 °C20 min

    Temperature — 71 °C20 min

    Temperature — 78 °C5 min


    Malts (5 kg)

    5 kg (100%) — Viking Malt Vienna — Grain — 8.5 EBC


    Hops (100 g)

    5 g (8 IBU) — Citra 12.2% — Boil60 min

    5 g (7 IBU) — Mosaic 11.4% — Boil60 min

    15 g (10 IBU) — Citra 12.2% — Boil5 min

    15 g (9 IBU) — Mosaic 11.4% — Boil5 min

    30 g (8 IBU) — Citra 12.2% — Aroma10 min hopstand

    30 g (8 IBU) — Mosaic 11.4% — Aroma10 min hopstand

    Hopstand at 90.2 °C


    Miscs

    8 ml — Lactic Acid 80% — Mash

    3.47 ml — Lactic Acid 80% — Sparge


    Yeast

    2 pkg — Mangrove Jack's M44 US West Coast Yeast


    Fermentation

    Primary — 20 °C7 days

    Cold Crash — 4 °C7 days

    Carbonation — 20 °C14 days

    Conditioning — 16 °C14 days


    Carbonation: 3 CO2-vol

    Ziet er wel niet zo mooi uit en je moet de spaties wat inkorten.

  • Gewoon op de knop exporteer naar txt forum klikken.

    Ergens opslaan en openen in bv kladblok. de tekst kopiëren en plakken in het tekstvenster van het forum en dan krijg je dit hier beneden.


    BROUWPLANNER 2.02 RAPPORT - Datum Export: 5/08/2020 10:39:21

    Naam van het bier : Test Brouwplanner 3.00

    Type van het bier : Testbier

    Brouwvolume : 21 liter

    Extractie-efficiëntie : 72%

    Voorspelling begindensiteit : 1027,8 SG /7,0 °P /7,1 Brix

    Waarvan suikers : 1017,5 SG /4,5 °P /4,5 Brix

    Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1000,1 SG /0,1 °P

    Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 3,6%

    Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 38 IBU / 29 EBC


    STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS

    Grondstof EBC kg % Gewicht

    Aromamout (Amber 150) 150 1,000 50,0%

    Basterdsuiker 0 1,000 50,0%


    MAISCHEN EN SPOELEN

    Gekozen Profiel: (D) Eerder Droog

    Maischwater : 3,6 liter aan 58 °C

    54,0°C gedurende 10 min (1e fase, Eiwitrust)

    62,0°C gedurende 40 min (ß amylase (maltose))

    66,5°C gedurende 15 min (Gemengde amylase)

    72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) )

    Filterspoelen: ga naar 75° à 78° C

    Totaal spoelwater : 1,2 liter aan max 80 °C

    Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)


    HOPPEN

    Totale kooktijd : 60 minuten

    Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU

    Admiral (B) BLM 14,0% 20 20' 38,2


    KRUIDEN / ZOUTEN / KOOKADDITIEVEN

    Additief Aantal Eenheid Toev. na..'



    VERGISTING

    Gistnaam : Danstar BRY-97 IPA

    Gisteigenschappen : Voor o.a. IPA's, licht esterachtig, vrijwel neutraal en geeft geen onaangename geuren.

    Advies temp. : 17 tot 20

    Instructie gist : 2 gram rehydrateren in vooraf gekookt water afgekoeld tot 25°C



  • w@lter

    Changed the title of the thread from “Brouwhulp recepten plaatsen - LEES MIJ EERST!” to “Recepten plaatsen - LEES MIJ EERST!”.
  • Zojuist nog een recept in Brouwhulp gemaakt en op dit forum geplaatst. Ik zie echter nergen de "Tabular = Type 4" staan.

    Ik heb ooit op dit forum een andere manier gelezen om het te plaatsen en dat werkt nog steeds goed.

    Gewoon het tekstvak veranderen naar Source code dmv het kleine knopje linksboven in de tekstedit. Daarna het recept van brouwhulp daarin plakken (na het kopieren naar HTML in Brouwhulp zelf). Hierna terug naar het normale switchen door nog een keer op de knop Source code te duwen/

    Dan krijg je volgende lay-out:


    BrouwHulp Recept uitdraai

    Basis

    Omschrijving

    Waarde

    Kenmerk

    009

    Naam recept

    South African Queen

    Brouwdatum

    Bierstijl

    Engelse India Pale Ale

    Volume

    16,5 l

    Begin SG

    1,062 SG

    Berekende kleur (Morey)

    12 EBC

    Berekende bitterheid (Tinseth)

    33 IBU

    Brouwzaalrendement

    75,0 %

    Kooktijd

    75 min.

    Water en brouwzouten

    Hoeveelheid

    Ingrediënt

    15,67 l

    Water uit Stabroek

    7,82 l

    Spoelwater

    Waterprofiel behandeld water

    Ca

    Mg

    Na

    HCO3

    Cl

    SO4

    86 mg/l

    6 mg/l

    27 mg/l

    215 mg/l

    19 mg/l

    85 mg/l

    Vergistbare ingrediënten

    Hoeveelheid

    Naam

    Mouterij

    Kleur

    %

    4,35 kg

    Pilsmout

    Dingemans

    3 EBC

    95,0 %

    0,23 kg

    Biscuit

    Dingemans

    50 EBC

    5,0 %

    Maischschema

    Omschrijving

    Temperatuur

    Stap tijd

    Rust tijd

    Beslagdikte

    62,0 °C

    1 min.

    40 min.

    3,4 l/kg

    72,0 °C

    9 min.

    20 min.

    3,4 l/kg

    78,0 °C

    6 min.

    5 min.

    3,4 l/kg

    Hop

    Hoeveelheid

    Naam

    Type

    % alfazuur

    Kooktijd/toevoeging

    IBU

    8,3 g

    Southern Dawn

    pellets

    13,6%

    75 min.

    17,1 IBU

    8,3 g

    Southern Aroma

    pellets

    6,2%

    75 min.

    7,8 IBU

    8,3 g

    Southern Aroma

    pellets

    6,2%

    20 min.

    4,5 IBU

    9,9 g

    Southern Dawn

    pellets

    13,6%

    5 min.

    3,9 IBU

    Gist

    Hoeveelheid

    Naam

    Type

    17,0 g

    U.S. West Coast (M44)

    bovengist


    Wat volgens mij vrij overzichtelijk is.