Bottelen met F2 gist, ascorbinezuur en sorbitol

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Morgen wens ik mijn fruitbier ( aardbei en framboos op witbier) te bottelen.

    Vraagjes: 1/ Hoeveel gr bottelgist F2 moet ik gebruiken op 20 l bier?

    2/ Hoeveel sorbitol op 20 liter? ( voor lichtjes aan te zoeten) Ik wens ook 8 gr suiker per liter bier toe te voegen

    3/ Is ascorbinezuur ( vit.C) een meerwaarde als toevoeging bij het bottelen?

  • 1) 2á7gr per Hl dus 0,4 á 1,4gr

    2) dit zal je eigenlijk moeten testen en proeven maar ik schat zo voor licht aan te zoeten maximum 7gr/L. Hangt ook van de smaak en het FG van je jongbier af natuurlijk.

    3) ja, gaat de oxidatie tegen maar heb het zelf nog nooit gebruikt.

    Waarom trainen voor een sixpack als je gratis een tonnetje kan hebben!:bier: