Witbierrecept???!

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • Morgen brouwdag.....

    Schiet maar op recept witbier met fruitflavours

    20 l 1/4 beslag

    1/ pilsmout 60 %

    Tarwemout 30 %

    Havermout. 10 %


    Gist

    10 l; bavarian wheat yeast

    10 l ; whyherstephan weizen


    Hop

    Bitterhop 24 gr = eigen wilde hop met alfazuren 5 %

    Aromahop; 20 gr HuelMelon

    20 gr barbe rouge


    Maisschema

    1/ 52 C. 10 min

    2/ 62 C. 35 min

    3/ 72 C. 30 min

    4/ 87 C. 5 min

    Nadien 100 C. 60 min

  • De moutstort ziet er goed uit volgens mij maar ik heb wel een paar bedenkingen bij de gist en de hop. Je wil toch dat de fruit flavors de boventoon nemen? Dan zou ik die aromahop gewoon weglaten en de bitterheid proberen houden op +/- 15 IBU en puur uit de bitterhop halen.

    Zelfde eigenlijk voor die gist, de weizengisten die je wil gebruiken hebben een uitgesproken smaakprofiel (bananen en kruidknagel) die ik niet zo meteen met een fruitbier associeer. Eventueel een witbier gist gebruiken (brewferm blanche bijvoorbeeld) of een neutrale gist zoals de US-05