Geplette Havervlokken ?

Registreer je of meld je aan

Je moet aangemeld zijn om deel te nemen aan het forum

  • 1/Ik wens geplette havervlokken te gebruiken in mijn maisch. Moet ik dit nog schroten?

    2/ Ik wens. een witbier als basis voor een fruitbier;

    Zitten de verhoudingen van mijn mouten ok?

    Voor 20 ll bier

    75 % pilsmout

    15 % tarwemout

    10% havermout

    3/ Wat is de invloed van de hoeveelheid haver voor de smaak in het latere bier? Of zou ik er beter de haver uitlaten en 25 % tarwemout nemen?

  • ik heb hier net een bovengistend bier die aan het lageren is van met 40% haver (20%tarwe & 40%gerst) en vind het wat braaf van smaak.

    - gezien ik maar 10l maak kan ik wel eens wat extremer gaan zonder veel verlies :p -

    de gebruikte hop voor het bitteren was eastken golding en de gistBE-256 dus dit zal weinig extra smaak geven...

    Nu het moet nog een weekje verder rijpen & dan op de fles, binnen 2 weken zal ik wat beter kunnen toelichting :p.

    (voorlopig smaakt het naar het oude maasrecept :p)